Радев към министрите: Ще ви организират протести, стачки и компромати

Трудно се възстановявала държавността след олигархична система
Обновена: 16 сеп 2021 12:49 | 16 сеп 2021 09:31, Камелия Цветанова
336
Радев към министрите: Ще ви организират протести, стачки и компромати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев предупреди министрите от новия служебен кабинет, че срещу тях ще продължават да се хвърлят огромни ресурси – парите, медиите и влиянието на хората, които „имат държавата за своя бащиния“.

„Ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт, но вие вече доказахте, че имате характер не само да се изправите срещу тежкото наследство, а и да работите за бъдещето на България“,посочи държавният глава.  

„Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия на безхаберие, на застой, корупция и некомпетентност в различни области, като например кризата в енергетиката и цената на тока, хаоса и липсата на законност в пътното строителство, които лишиха хиляди честни работници от заплати“, каза Радев.

Още по темата

„Правителство без НС няма възможност да изпълнява стратегическа задача, но времето не чака и заради това очаквам от вас наред с укрепването на държавността и подготовката на поредните избори, да продължавате с разуми стъпки за излизането от кризата, да работите със смисъл за бедните и слабите, да набележите ясен хоризонт за ускорено развитие и модернизация на страната. В този сложен момент моят избор отново е върху вас“, допълни държавният глава.

Той благодари на министрите от старото правителство, по-голямата част от които остават и в новото, че са доказали неговата основна идея, че е възможно демократичното единодействие между родолюбиви хора от разни политически хоризонти в името на България.

„Този модел на управление, успешен пример е капитал за политическото бъдеще, то е стъпка напред в надмогване на политическите предубеждения, които спират развитието на страната. С дейността си вие върнахте част от доверието на българите в институциите. За съжаление политическата класа не възприе модела на служебното правителство. НС не успя да излъчи редовно правителство в условия на криза. Разбрахте  колко трудно се възстановява държавността след олигархична система“, обобщи Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
0
 
! Отговори
THE EVIL преди 2 години
До Онзи ден гледах.. ТЪПЧО А дЬО гОЛ КАКЪВ Е ?
276
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти си най гнусния тип който е бил президент на България.
275
2
 
14
 
! Отговори
Мут Лабен преди 2 години
Лицето румен радеф отдавна забрави,че трябва да бъде президент на всички български граждани, дори и на българските турци, дори и на тези, които протестират или правят стачки. Защото на протестиращите сега няма кой да им праща пари от Дубай. Те се борят за хляба си! Невнятен и непригоден се оказа румен радеф!На 14.11- да му помогнем да освободи президентската институция от присъствието си!
274
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неговите протести миналата година бяха компромати. А сега хората не са си получили парите за 3 месеца, ама няма проблем за Радев. На практика засипаха пенсионерите с пари, а работоспособните хора не ги интересуват.
273
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ще ви организират протести, стачки и компромати"....от личен опит ли го казваш?
272
2
 
11
 
! Отговори
НАПРОТИВ! преди 2 години
Протестите, стачките и компроматите са най-безобидната заплаха за Радевите метежници. Истинската опасност за тях е изправянето им до стената от Военния трибунал. Нека само в 2022 г. войната започне. Делтата на Амазония ще ви е далече да се скриете.
271
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 296 Служебното правителство на Радев беше назначено след редовни избори.Нормална демократична процедура след изтекъл мандат.Каква хунта и преврат те гонят?
270
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, пази Боже, сляпо да прегледа.
269
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антигербсбирщината изолира ГЕРБ, изхвърли я от всички консултации, заседания и групи, а след това обвини Борисов и хората му, че съботирали и правели интриги. В демократична страна, политическият противник не се изолира, а се побеждава с алтернативни политики в полза на гражданите. Каквито антигерб партиите, нямат.Не може, да плюеш, изолираш една партия и после, да я обвиняваш, че не те подкрепя при гласуване в зала.
268
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
do 293 Поп Кръстьо -- Този мародер Радев да си ходиЧ Няма нищо общо с поп Кръстьо, който е доказано, че не е предал Левски, а негови съграждани. Тогава са излъгали целия народ и лъжата е траяла повече от 100 години..
267
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев мачка демокрацията в България и води държавата към диктатура. Жалки са надеждите на групичката, близка до Маджо ДБ, която в този хаос, се надява, да лапне подхвърлен от Радев кокал. Какво правят ДБ в компанията на руския слуга Радев и руската БСП, остава загадка.
266
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестите са демократичен акт, право на гражданите. Цинично е, Радев да говори днес, срещу протести, забравяйки, че неговата хунта дойде на власт след протести. Има си и протестни"партии, които вкара в парламента, организира цяла революция, с вдигнат юмрук. Сътвори преврат и всичко това, платено от Божков черепа, който се укрива от закона, в Дубай. Дори реанимира жалката група на хората, на Костов ДБ. Заедно с авангарда си ИТН, изолира ГЕРБ,което едва ли, е демократично.
265
6
 
13
 
! Отговори
иво преди 2 години
НА ТОЯ бсп-то МУ ПОДАДЕ ПРЪСТ , *** ГЛЕДА ДА ОТХАПЕ РЪКАТА ! ИСТРИВАЙ , ЗАКРИВАЙ , ИСТРЪГВАЙ БУРЕНА ДО ДЪНО !
264
9
 
23
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Тоя селски ерген прогледнал на Запад да не си мисли че ядем доматите с колците ???
263
12
 
61
 
! Отговори
поп Кръстьо преди 2 години
Това бездушно подобие на човек, за което няма хиляди мизерстващи и чудещи се как да свържат двата края заради тази проклета ковид криза и постаянно вдигащи се цени, да ги изкарва платени протестери на олигархията. Ти Руменчо от нехаресван вече се превръщаш в мразен предател на народа и поп Кръстьо ще подминеш!
262
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На *** теорията - 1 милион души протестират щото са от ГЕРБ, пък на изборите са гласували за ГЕРБ 300 хиляди общо. Цялата държава е крива, само *** е прав и кабинета му от рубладжии, откровени *** и доказани некадърници. То май само светия синод още не е излязъл на протест... Като толкова е дъдипал държавата Буци остави си го да управлява, к'во се буташ?
261
1
 
4
 
! Отговори
Радж преди 2 години
Казах
260
10
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
По-сериозно де. Пускам колегата генерал за още един мандат. Но ще плаща вече и той. Парите са едни - дали ги давам аз или ВБ?
259
2
 
5
 
! Отговори
Бареков преди 2 години
Ха хаа хаааа. Смешковци
258
6
 
18
 
! Отговори
В Б преди 2 години
Радев, защо ти плащам бе момче?Махай Гешев!!!