Стоилов се срещна с Гешев заради Бюрото по защита

Няма да има проблем с охраната на главния прокурор, смята правосъдният министър
16 сеп 2021 19:25, Красимир Ангелов
43
Стоилов се срещна с Гешев заради Бюрото по защита
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов се срещна с главния прокурор Иван Гешев в Министерството на правосъдието. Двамата обсъдиха преминаването на Бюрото по защита от Прокуратурата към Министерството на правосъдието.

"Най-важният въпрос е да продължи защитата на застрашените в наказателното производство лица без сътресения, произтичащи от преместването", обясни проф. Стоилов, съобщиха от МП.

Той допълни, че подзаконовата нормативна база и двустранните споразумения трябва да продължат да се прилагат и след влизането в сила на промените в Закона за защита на лица застрашени във връзка с наказателното производство.

От двете институции ще бъдат излъчени представители, които ще изготвят приемо-предавателните протоколи за имуществото и документацията.

"Необходимо е да се уточнят въпросите около статута на служителите", каза още Стоилов.

Министърът изрази становище, че преместването на Бюрото по защита отново в Министерството на правосъдието няма да създаде затруднения по отношение охраната на главния прокурор, тъй като той има право на защита по Закона за Националната служба за охрана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бъдат ли арестувани всички гербави престъпници, нищо в тая държава няма да тръгне към нормализиране!
13
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главният прокурор Иван Гешев отрече твърденията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че е иззел старо разследване срещу бивш министър на ГЕРБ..........Pi Ar Sevi.......Кой ли му вярва изобщо на тоя ?
12
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В следващия парламент "Демократична България" щe имa eдин cилeн и интeлигeнтeн cъюзник в лицето на Кирил Петков и Асен Василев
11
6
 
15
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Има само двама трима който ще бъдат уведомени скоро поради несправяне с работата . Разбира се!. На тяхно място ще дойдат едни наши и тежко им на свидетелите.Принципно на политици не вярвам и това се доказва какви са продажни всеки Ден. Така че нищо хубаво няма да последва от това. А то е възможно с гласовете на ИТН ДБ и ИБГНИ. И за тях е ясно какво става, не могат да кажат сгрешихме когато се огънат свидетелите и се откажат от показанията си.
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще внедрят хора да го следят и подслушват... Затова го правят... За да е под напрежение, че могат и да го ликвидират с такъв човек, който не е избран от него.
9
8
 
22
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Не, може да не сме били ангели но толкова омраза и ненавист откак Радев стана президент преди не е имало. И точно тая омраза която донесоха протестърите ще ни затрие.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
айде сега Янаки кат докопа информацията и докладвай докладвай
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 1 е отстраняването на Янаки - защитникът на изнасилвача на невръстни ученички - Евстатиев от Стрелча.
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ не могат да бъдат изчегъртани след като при послените проучвания ПАК са на първо място с 6% преднина пред втория ИТН.
5
6
 
11
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Мда, Доган да е охраняван от НСО, защото много работи за държавата, а главния прокурор да ходи на работа с трамвая. Браво, гласувайте пак за фигуранта, тошко и мая манолова.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стоилов - езно от най-знаковите лица на прехода и личен приятел на много БКП мафиотски босове сега пое Бюрото зазащита. Радеееев, ти надмина и Сталин!
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взеха му бюрото, взеха му колата, остана сега да му вземат телефона, лаптопа и жената. Страхотна реформа.
2
6
 
12
 
! Отговори
За питам аз преди 2 години
Този Стоилов ерген ли беше или ....... ?!
1
5
 
5
 
! Отговори
ииии.... преди 2 години
...съдебната реформа е факт....работата е свършена.