ГЕРБ: Шефът на НАП дължал 1,5 млн. лв. на хазната

Радев трябвало да го освободи, защото укривал ДДС
134
ГЕРБ: Шефът на НАП дължал 1,5 млн. лв. на хазната
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да освободи незабавно директора на НАП Румен Спецов заради укриване на ДДС.Това обявиха на брифинг Христо Гаджев, Деница Сачева и Александър Ненков, цитирани от БТА.

Спецов, каза Гаджев, е продал фирмата си, знаейки за данъчното си задължение от 1,5 млн. лева ДДС, на "сламен човек", което е проблем с морала на директора на НАП. Въпросът е Румен Радев ще продължи ли да държи Спецов като шеф на НАП, като човек, укривал ДДС, попита представителят на ГЕРБ.

Поводът да поставят темата отново на дневен ред е отговор от бившия вече финансов министър в служебното правителство Асен Василев, получен в 18.15 ч. в сряда,15 септември, минути след края на последното заседание на 46-то Народно събрание. Гаджев отбеляза, че в продължение на три месеца са чакали отговора от Министерството на финансите кога е връчен докладът и на кого за извършената данъчна ревизия на "Гранекс Трейдър".

От отговора на министър Василев от сряда става ясно, че на 17 март 2016 г. Румен Спецов е получил и подписал ревизионния доклад. Това означава също и, че е знаел за дълга от 1,5 млн. лв. към хазната, но въпреки това е продал фирмата си "Гранекс Трейдър", заключи Гаджев. И добави - т.е. бившият вече служебен финансов министър Асен Василев три месеца е знаел за това и го е прикривал, а, ако не го е знаел, значи не е ставал за тази работа. Да видим оттук нататък моделът "Радев" как ще реагира, апелира той към държавния глава.

По думите на Радомир Чолаков от ГЕРБ, очевидно се създава нов модел - моделът "Радев" - на арогантност, защото трябва да си арогантен пред лицето на такива факти и да казваш, че няма да отстраниш такъв човек, каза той.

Романтичният период на Румен Радев и неговите министри започва да свършва, да се разпада "братството на почтените", коментира и Александър Ненков.

"Асен Василев съзнателно, сигурен съм, че и Румен Радев, са знаели, че Спецов е ощетил хазната с 1,5 млн. лв., но са го прикривали", каза той. Въпросът е защо, попитаха от ГЕРБ. Ако Радев не освободи незабавно Румен Спецов, означава че продължава да е съучастник на един човек без достатъчно морални качества да заема такава позиция, каза Ненков.

Вместо да си приписват несъществуващи успехи, крайно време е президентът да отговори на въпроса за 1,5 млн. лв. и да каже защо Спецов е толкова незаменим, поиска и Деница Сачева. Според нея е крайно време директорът на НАП да бъде освободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: НАПДДСГЕРБСпецов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самия факт че са назначили човек като Спецов говори много за това правителство и за Радев. Това за мен са хора без морал, най-долни mошеници.
85
11
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 2 години
И на тези от Герб им пречи Радев. Те не знаят ли, че НАП е структура на Министерския съвет и по-конкретно на Министерството на финансите. Сачева беше и министърка в третото му правителство. Толкова разбират политиците и бившите министри на Борисов. Скоро ще започнат да пеят в хор : Радев пречи на Борисов, Радев пречи на Герб, Радев пречи на депутатите от Герб. Този Радев онзи от БНБ-то ли е или г-н президента ?
84
1
 
5
 
! Отговори
О хо хо до морски преди 2 години
НА НЯКОЙ ПЕКА ЛИ МУ КАКВО ТВЪРДИ КРАДЕЦЪТ МОРСКИ!
83
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Mopcku_ - Къде са милиардите окрадени от ГЕРБ... - Хайде Морски, покажи доказателства с документи за откраднатите милиарди наГЕРБ. Като не ти пука за Спецов, за когото има доказателства с документи, защо да вярваме нещо казано за ГЕРБ без да има документи!
82
19
 
5
 
! Отговори
Опаа преди 2 години
Хахаха, от ГЕРБ пак лъжат. Има задължения от 50 лева .....
81
15
 
8
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Къде са милиардите окрадени от ГЕРБ и кой отговаря на въпросите за тях? ГЕРБ срам ли ги е от тях и ще върнат ли парите? Предвид крадливото им минало (на ГЕРБ) с какви очи се показват пред хората и колко още могат да наглеят? Някой изобщо пука ли му какво твърдят крадците от ГЕРБ?
80
9
 
7
 
! Отговори
ъхъъ преди 2 години
хахаха, много скоро ще се разбере че от ОПГ ГЕРБ пак лъжат или са ги хързулнали здраво по нанадолнището !!!
79
1
 
3
 
! Отговори
поправка преди 2 години
Бъркаш,вилата е в Бистрица.И цената и е само 1 млн...
78
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕВДЕТО ПИАРКА ОТКЪДЕ НАМЕРИ ДЕНГИ ДА СИ КУПИ ВИЛА ЗА 1.5 МЛН ЛВ В СИМЕОНОВО?!!!ДА НЕ Е ЧАСТ ОТ ПЛИКЧЕТАТА НА БОЖКОВ?
77
0
 
2
 
! Отговори
Бирник преди 2 години
Така е 5 години по 20% лихва е 100% отгоре
76
7
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Арестувайте крадеца Спецов... Дължи 1,5 милиона с лихвите за 5 години = 3 милиона лева !!! :)))
75
3
 
10
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Пълен срам! Нещата са толкова прости. Това което "проверяваха" три месеца, се проверява за пет минути, за ПЕТ!Как не ги е срам!!!
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължение, Н. Бареков: "Не ги мислете откъде са милионите да купуват партии и структури и да правят кампания, не, не си бъркат в доскоро скъсаните джобове за 4 месеца овладяха всички финансови потоци в държавата наготово има-няма 30-40 милиарда.КТБ пасти да яде. Скоро след политическия стартъп ще тръгнат и другите стартъпи, които ще ликвидират всичко останало в икономиката барабар с още 40 милиарда от ЕС.Царят с юпитата си ще ви се види Царят Слънце.Всичко това под носа на наивния ни народ.
73
8
 
6
 
! Отговори
Ало преди 2 години
ГЕРБ ,а стига МаяМанолови номера,ако Спецов е постъпил незаконно на прокурор!Иначе да очаквате признаване да да,ама не!Само чесане на езици!
72
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименН Бареков: "Що се чешете зад ушите откъде са парите на едни дребни измамници с вид на гризачи, които нагло и арогантно превземат райдърски политическата сцена? Въпросът е само един КОЙ и защо им го позволи.Единствената Държавна банка ББР и цялата държавна икономика ДКК плюс Фонда на фондовете, който раздава европейските пари са в ръцете на Кирил Петков и Асен Василев.Не ги мислете откъде са милионите да купуват партии и структури и да правят кампания, не, не си бъркат в доскоро скъсаните джобове за 4 месеца овладяха всички финансови потоци в държавата наготов
71
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Някои май пак не са разбрали...Асен Василев потвърждава, че Спецове е завлякъл хазната с 1,5 милиона лева, а не ГЕРБ! А това кой ще управлява, го казва българския избирател! Но нека Фигурантът Радев продължава в същият стил, да покрива измамници!
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаджев,гледай да не се ококориш.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков е бил насаден от турците,турската мафия и герберите на пачи яйца, ортака му е бил убит на яхта в Турция, пише в Снайпера.
68
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак глупостите на ГЕРБоляците, колкото и да се напъвате повече управление няма да видите !!!
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно бе още като се разчу тази история президента трябваше да отстрани Спецов - това ли е новия морал, толкова ли няма хора с неопетнена биография..