ГЕРБ: Шефът на НАП дължал 1,5 млн. лв. на хазната

Радев трябвало да го освободи, защото укривал ДДС
134
ГЕРБ: Шефът на НАП дължал 1,5 млн. лв. на хазната
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да освободи незабавно директора на НАП Румен Спецов заради укриване на ДДС.Това обявиха на брифинг Христо Гаджев, Деница Сачева и Александър Ненков, цитирани от БТА.

Спецов, каза Гаджев, е продал фирмата си, знаейки за данъчното си задължение от 1,5 млн. лева ДДС, на "сламен човек", което е проблем с морала на директора на НАП. Въпросът е Румен Радев ще продължи ли да държи Спецов като шеф на НАП, като човек, укривал ДДС, попита представителят на ГЕРБ.

Поводът да поставят темата отново на дневен ред е отговор от бившия вече финансов министър в служебното правителство Асен Василев, получен в 18.15 ч. в сряда,15 септември, минути след края на последното заседание на 46-то Народно събрание. Гаджев отбеляза, че в продължение на три месеца са чакали отговора от Министерството на финансите кога е връчен докладът и на кого за извършената данъчна ревизия на "Гранекс Трейдър".

От отговора на министър Василев от сряда става ясно, че на 17 март 2016 г. Румен Спецов е получил и подписал ревизионния доклад. Това означава също и, че е знаел за дълга от 1,5 млн. лв. към хазната, но въпреки това е продал фирмата си "Гранекс Трейдър", заключи Гаджев. И добави - т.е. бившият вече служебен финансов министър Асен Василев три месеца е знаел за това и го е прикривал, а, ако не го е знаел, значи не е ставал за тази работа. Да видим оттук нататък моделът "Радев" как ще реагира, апелира той към държавния глава.

По думите на Радомир Чолаков от ГЕРБ, очевидно се създава нов модел - моделът "Радев" - на арогантност, защото трябва да си арогантен пред лицето на такива факти и да казваш, че няма да отстраниш такъв човек, каза той.

Романтичният период на Румен Радев и неговите министри започва да свършва, да се разпада "братството на почтените", коментира и Александър Ненков.

"Асен Василев съзнателно, сигурен съм, че и Румен Радев, са знаели, че Спецов е ощетил хазната с 1,5 млн. лв., но са го прикривали", каза той. Въпросът е защо, попитаха от ГЕРБ. Ако Радев не освободи незабавно Румен Спецов, означава че продължава да е съучастник на един човек без достатъчно морални качества да заема такава позиция, каза Ненков.

Вместо да си приписват несъществуващи успехи, крайно време е президентът да отговори на въпроса за 1,5 млн. лв. и да каже защо Спецов е толкова незаменим, поиска и Деница Сачева. Според нея е крайно време директорът на НАП да бъде освободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: НАПДДСГЕРБСпецов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
2
 
! Отговори
Хасан преди 2 години
До АсанПо-скоро да не се върне нелегално в Банкяй и да потърси сметка.
65
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Зсдръжте под стража крадеца да не избягс у Дубай :)))
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
82 Като нямат аргументи, простацитеот антигербсбирщината, ръсят цинизми.
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИстинатаБожков са го погнали, защото е поискал среща с Йосич, който е враг на Бойко, като му откраднаха колекцията и фирмите на Божков. Освен това, Божков е говорил за създаване на нова партия и явно Бойко го е острелял умишлено, той не търпи конкуренция или други партии,хора.
62
10
 
4
 
! Отговори
ЛЕЙДИ МИТЕВА преди 2 години
Уважаеми, Дами и Господа от ПП ГЕРБ, Вие, много я хвалите Вашата Гербаджийска Кралица - Севдалина Арнаудова, е как Сте, " мили мой " , похапнахте ли сиренце там долу, целунахте ли най - милото й ???
61
3
 
3
 
! Отговори
Лъжата преди 2 години
До ИстинатаТъй де ,а какво стана с вноските по 60 млн в чекмджето,носени от пи арката севдето?Стана напечено и го изгониха да не пречи,иначе щеше да иде при бай Миле,Киро японеца и прочие.В никакъв случай и той не е цвете за мирисане.Просто се разбраха за сметка на бюджета.
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият финансов министър е още по-голямо недоразумение от Василев. Затова и толкова бързо, се сработи със спеца по укриване на ДДС, фитнес треньора с рибешкия поглед, незаменимият кадър на Василев Спецов. Егати и името.
59
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов, спецът по укриване на ДДС. Продал е фирмата си на един бездомник, който живее в съборетина и гладува, и ако е знаел, че фирмата му дължи 1.5 млн данък на държавата. Любимецът на Василев е любимец и на Радев. Какво ги сплотява ли, ами, Петков, Василев, Спецов, Радев, кръгът около тях, имат общи мръсни планове, свои тайни. Това ги сплотява.
58
8
 
5
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Мнгого се кефя на новата роля не геПаджиите, ролята на кучето в приказката за кервана.
57
5
 
2
 
! Отговори
ЛЕЙДИ МИТЕВА преди 2 години
До Само питам: Уважаеми Г - не, аз може и да съм Болонка, но съм от тихите води и не се знае, кога и какво мога да реша от другите, защото тихите води са най - дълбоки, а Болонка приляга по визията на Кестенявокосата Ви идолка от град Дулово, не е учтива да наречете Руса Мадама Болонка, ясно ??? Дано да Ви е ясно ?!!!
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дойде някой незамесен в политически интриги и да каже,че радев е свил 1 лв,ще се замисля дали да му повярвам.Но точно герп,който всяка година завличаше милиарди да ме учи на честност,ай сик.Безчестник на чест ще ме учи,както казваше един поет...
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аа то Спицата ще се отчете на Рундьо туй е ясно - едни 150 хилки ще заминат в гардеробната на чорапа
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неграмотната фушлива Камелия трие всички не удобни коментари. Вземай моме левчета докато ти плащат ,защото ако не е тая медия единствено може да работиш като санитарка или сервитьорка.
53
7
 
5
 
! Отговори
Владимира Янева преди 2 години
Грух, грух, Дебеляне, грух, Мутрата от Банкя ни опраска с Госпожа Ченалова, защото не сме били слушали, а той държи за роклята Цветелина Борислова - Цветелина Гейт.
52
10
 
5
 
! Отговори
смешни ици преди 2 години
Гербаджиите ровят кофите и търсят под вола теле.Като са толкова почтенни,защо си трайкаха за 700 млн невнесени в нап от хазарта?Може би защото по изгодно беше отчитането с 60 млн месечно в чекмеджето и то в чие!!!
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спецката са осигурил до девето коляно, него а не го мислим ей как е издул ревера
50
11
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-17 ,когато чекмеджето върне парите и кюлчетата,тогава и спецов,ще ги върне.
49
8
 
5
 
! Отговори
ЛЕЙДИ МИТЕВА преди 2 години
До 53: Уважаеми, Господине, не съм ничия любовница, вижте Вашата идолка от град Дулово е любовница на Вашият Лидер, който с мутрите си отнеха бъдещото на младите !!!
48
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 2 години
Не се чете в погледа някакъв гении, ама да врътне държавата с 1.5млн. му стигнал акъла.Е те такъв ще оправи НАП. За да спреш далаверите трябва да си мега гига далавераджия.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Спецов - истински радевист си - по заслугите ще ги познаете