Параполитически проекти удряли старата политическа система

Новите били на базата не неясни връзки, финансиране и идеология
44
Параполитически проекти удряли старата политическа система
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На два пъти през тази година се осъществява "удар с таран" срещу политическата система. Първия беше с партията ИТН, който не успя, и сега може би затова се зароди и този нов проект на Петков и Василев, това е опасното за българската политическа реалност, не за нас", коментира пред БНР Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Още по темата
"Но партиите са все пак част от гражданското общество, и ние сякаш забравихме за това. И се чудя защо последно време се забавляваме и изпитваме удоволствие от идеите за създаване на параполитически проекти, които трябва да ударят старата политическа система на базата не неясни връзки, неясно финансиране и идеология. И не знам защо си мислим, че това ще доведе до нещо по-добро?", посочи Чолаков.

"Аз си мисля за две личност - Кирил Петков и Асен Василев, който се движи в сянката на първия, но Петков бих го оценил по делата му. Когато отправих депутатско питане към Петков за малки фирми, които е трябвало да получат помощи във връзка с пандемията, това дойде като сигнал от избиратели, попитах защо тези хора не са си получили помощите си, Петков каза, че те ще си получат помощта. Но това и до днес не е станало. Ако това дребно нещо не може да свърши, какво остава за нещо голямо", даде за пример Чолаков.

Той не посочи кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, като заяви, че не знае кой ще е.

"Но българското общество има нужда от миротворец президент, той не трябва да изгаря мостове, и да не води войни срещу една част от обществото, за да наложи своите си идеи. Разчитам че, кандидатът на ГЕРБ / СДС ще е такъв човек - изграждаш мостове. Ще видим дали обществото ще избере войната, или ще избере мира. А Радев до момента е с минус един милион гласове назад. Кампанията няма да е толкова лесна", каза още Чолаков.

 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
ЩО ДА "УДРЯТ &q преди 4 седмици
КИРЧИ И КОКОРЧО СИ ПЛАЩАТ В БРОЙ ....НА "СВОБОДНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАЗАР"!!!КУПУВАТ ЦЕЛИ ПАРТИИ "НА АНГРО"---"ДЕСНИ ПАРТИИ С ЛЯВ ЕЛЕКТОРАТ"....НЕЩО КАТО "ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО".....МНОГО ПОПУЛЯРНО СРЕД КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ НАПОСЛЕДЪК....ВЪПРОСА Е САМО В ЦЕНАТА НА "ПАРТИЯТА"!
40
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Чолаков,оставете Радев и си намерете кандидат за президент.Нещо кандидати няма.Никой не иска да бъде нокаутиран още в първия рунд.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И този е нагъл като типичен герберaст.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези от ГЕРБ/СДС всичките са за затвора, а не да лъжат по медиите.
37
1
 
4
 
! Отговори
ЩЕ СЕ СРУТЯТ... преди 1 месец
..АМА ЩЕ ОТНЕСАТ САМО СЕБЕ СИ.... СО ЦЕЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА И ЛЕВИЧАРСКА ПРОСТОТИЯ....ТОЯ ФИЛМ ВЕЧЕ Е ПРОЖЕКТИРАН!..ПАК ЩЕ ИМА МРЪНКАНЕ..."мили хора"...ПРОБЛЕМА ЩЕ Е --ДОКАТО ИМА ПАРИ , ОСТАНАЛИ ОТ ГЕРБ!
36
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Дано я срутят напълно. Ако може да завлекат и целия ес!
35
2
 
1
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
Никой не се сети да попита Кирчо и Асанчо с какви пари и от къде пари тръгнаха да пазаруват партии , че и под условие за пълно доверие? Не че вече сме разбрали истината за гражданството на Кирчо. Тези двамата изглежда хич нямат навика да казват истината, за тях тя е относително и размито понятие. Не че лъжат.
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пи Ар Севи Бойко не се хаби. Пази парите за адвокати.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ревете герберасти и вие сарайни далавераджии. Умря Марко. Колкото и да хра.чите Петков/Василев ще са на първо място, защото вече прогледнахме и искаме нова и модерна България
32
3
 
5
 
! Отговори
Нищо преди 1 месец
не удрят тези пара-мара измишльотини.След двата ялови парламента и тоталното политическо и човешко падение, ако се гласува, то ще е за нещо познато - каквото и да е то! След двамата лъжливи дедовци - Симо и Слави, "месиите" не са на мода, поне през тази година.Стига сте правили реклама на кирчовцисвирчовци и други подобни звезди на батерии, пръкнали се от нищото.Набийте си го това в главите, драги всякакви-ЛОЗИ и Дж Урна ***.Приказката за лъжливото овчарче свършва зле за овчарчето.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина, някой някога ще каже ли дали Петков продължава да е канадец? Оня любител на прозрачността много странно мълчи по случая.
30
4
 
9
 
! Отговори
БЛЪФ преди 1 месец
Кирил Петков не може повече да е министър, защото продължава да е канадски гражданин.Неговият "политически проект" е оправдание за излизането му от властта. Истината е, че не може да бъде и кандидат депутат докато не се освободи от канадското си гражданство. Асен Василев е негов сиамски близнак и сам е едно изцъклено нищо.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-после се появиха политици, за които ще гласуваме без отвращение на принципа на по-малкото зло. Кирил Петков окончателно ще помете старите измамници заедно с продажния чалгар и затова всички треперят от новата партия. Не са поредните "месии", просто са необходимите хора, на необходимото място, в необходимото време. Господ си знае работата.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, финансиранте, връзките и идеологията идват директно от Кремъл, тъй че няма нищо неясно. Хибридната война на Русия се прехвърли и върху политическите формации, където гледаме смешки като Киро Язовиро, известен столичен мошеник, който се "преквалифицира" на "канадец" за да звучи така по-западно "кандидатурата" му да стане поредния "спасител", а всъщност поредния инструмент за смазването на България от северноазиатските сатрапи.
27
5
 
7
 
! Отговори
ФИГУРАНТ преди 1 месец
да идват американците да си приберат в чувал натовския генерал и да се свършват изпълненията на хунтата, вече го направиха с генерал нориега
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"коментира пред БНР Радомир Чолаков от ГЕРБ"Е, кво да каже ? Той е на подчинение на шкафчето - квото не е ГЕРБ е "хаос", "комунист", "чалгар", "лодкар" или "популист". ГЕРБ не признават политически проект освен себе си и шефовете си от ДПС. Ако можеха, биха се вкарали в конституцията както дедите си от БКП. Така че, всичко излязло от тяхната уста има същата информационна наситеност като телевизионен статичен сигнал.
25
7
 
7
 
! Отговори
Васил преди 1 месец
Мутрата от Банкя - в затвора !
24
5
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Удриии със сопата Тиквата Курнелия и Каракачан :)))
23
1
 
7
 
! Отговори
До 20 преди 1 месец
"Гражданско общество" !? Няма такова животно. Има една общност от лентяи/празнодумци, която е само на думи и мрънка за всичко - пенсии, бируси, ваксини, инфлации и т.н
22
0
 
8
 
! Отговори
500k преди 1 месец
Парата прави политиката, оттам идва и параполитически !