Проф. Христова: Радев има интерес от партия на Василев и Петков

Проф. Росен Стоянов: ГЕРБ трябва да обяват своя кандидат за президент много скоро
Обновена: 17 сеп 2021 22:35 | 17 сеп 2021 22:28,
92

Проектът на Асен Василев и Кирил Петков е свързан с президента. В това е убедена проф. Антоанета Христова.

„Радев има интерес от тази партия. Те са много удобни, за да му дадат подкрепа на балотажа. Ако малко не му достига, трябва да се активират тези, които не гласуват. Припознавайки го, Петков и Василев ще заведат хора до урните, те да гласуват за този президент", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR политическият психолог.

По думите й най-нормално е бившите министри да потърсят регистрирана политическа партия и да я припознаят. Това било редовна практика, но не се знаело доколко ще е положителна.

Проф. Христова е на мнение, че двамата трябва да кажат кои са другите лица до тях, какви са политиките и зад какъв вид реформа застават, извън темата за преразпределението на пари.

"Нормално е техният прагматичен стил да се хареса на избирателите. Могат да привлекат и мотивират част от тези, които не гласуват. Другата група са от сферата на "Демократична България", защото те до този момент са се идентифицирали с нея. Като антропология те имат асоциация с тази политическа формация", анализира психологът.

Още по темата
Политологът проф. Росен Стоянов е убеден, че силни са не политическите проекти, а политическите партии, зад които има идеология.

"Трябва да се идентифицират къде са разположени в пространството. Започват с витиевати модели, добре звучащи, които се харесват на младите хора - с десни инструменти да постигат леви цели. Ако получат процентите, които им дават, те ще бъдат една от средните партии, които ще влязат в следващото Народно събрание, а такива ще има много", заяви проф. Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че за създаването на стабилна партия трябват стройни структури и кампанията изисква много средства - минимум 1,5 млн. лв.

"Ние изпълваме новия политически проект не със съдържание, а с очаквания", добави политологът. И уточни, че е важно кого Петков и Василев ще подкрепят официално за президент.

Според проф. Росен Стоянов ГЕРБ много скоро трябва да обявят името на кандидата си за президент.

"Той трябва да е приемлив за дясното пространство и "Демократична България", които заявиха, че ще имат собствен кандидат. Така, който и от двамата да отиде на балотаж, другият може да го подкрепи и само така да имат шанс срещу Радев", заяви политологът.

Той очерта и профила на кандидата за президент - известна личност, която освен лични и професионални качества, трябва да има и политически качества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая стана противна вече и ясно на всички какво ше каже изтъркана крадла
32
8
 
7
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Тази Боко я е таковал с 200.
31
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименще се намери мандатоносител...и Народа ни ще им даде цялата Власт...спечелиха доверието на хората,доказаха,че работят за България...както и да плюете,заплашвате,лъжете...те са
30
5
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименмали севде...те са последният пирон в ковчега ви...тресе ви...заради това плюете и плющите десетки минуси...е хакери сте...или пък много си повярвахте и храните...Бог да пази САЩ!
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква партия не могат да имат за 14 ноември... Двамата са мoшеници и нeyдачници.
28
15
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали севдетата на гроб пак наказват с минуси...ама госпожата е елементарна...Президента е единственият избиран мажоритарно...пряко от хората...какви партии...боко плащаше да изберат цецка...ама не стана...забравила е г-жа...прости...фесорката,лекарства с ограбеното от нас...дай боже!!!
27
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапът ги изгони тия мoшеници, защото се усети, че са компрометирани, дори повече от него. Това е истината...
26
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая е платен *** на герб...каквото каже все е лъжа
25
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за гербаджията кражбата е най-якия анабол. Той живее за да краде. На самотен остров да го заточиш - ще краде от себе си.
24
4
 
12
 
! Отговори
Петков,Василев,Радев преди 2 години
Редовно са на психостимуланти......... Диагнозата-..... е по очите и очните им дъна...
23
13
 
10
 
! Отговори
Аре стига! преди 2 години
Тая е типична мисирка на ГЕРБ! Лъгаха хората по медиите, за да правят завет на бащицата и понеже лъжите им минаха безнаказано, продължават да го правят...
22
4
 
18
 
! Отговори
Помнете ! преди 2 години
ДПС няма да прости на предателя Румен Георгиев Радев и ще го свали от власт !
21
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше едно време една Мира Янова, политолог, вика : Аз се провалих като майка. Обаче не се притесняваше да дава акъл на цял народ. И тая ми се вижда подобна
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая па е открила че земята е кръгла. Ми те ясно казаха че подкрепят Радев, и само аномално ттъпитте не са го разбрали, и после зеят че са направили откритие. Басссси маллоумнната "професорка".
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кат вируса, който и вариант да избереш, все проблеми, е за тва старите трябва да отлетят, в затвора няма да е, защото в бг съд няма за тях, само за работещите дето не са депутати, дори на м.цветков убиеца пуснаха да си прави оргии домашно
18
4
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Толко много Надежди се у с ра ха, че са и с фадрома да разнасяне не мож' почисти пътьо пред ПрезидентО. У л-е-в-о!!!
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб имат огромното предимство, че хората ги свързват със стабилност, но ... Герб допуснаха огромна грешка, че не коментираха по никакъв начин обвиненията в корупция. Това доведе до голям отлив на избиратели за Герб.
16
7
 
11
 
! Отговори
Грешката на Радев ! преди 2 години
ДПС ще решат Президентските избори като винаги , а Фигурантът на Божков и Прокопиев Радев се скара с тях !
15
4
 
6
 
! Отговори
БЕЗ ИЛЮЗИИ! преди 2 години
Никой не може да промени съдбата на България, а днес тя отново е част от Свободния свят и зад нея стоят ЕС и НАТО, Белият дом и Пентагона. Който не отчита това е фантаст в политиката, фантаст в очакванията си и няма представа за военно-икономическият потенциал на Америка, защото чрез космическите си военни технологии Пентагонът живее в 25-ти век, 4дд години преди човечеството.
14
4
 
8
 
! Отговори
ПАК ЛИ ТАЯЯЯ преди 2 години
ПАК ЛИ С ТЯ НИ ЗАНИМАВАТЕ