Проф. Христова: Радев има интерес от партия на Василев и Петков

Проф. Росен Стоянов: ГЕРБ трябва да обяват своя кандидат за президент много скоро
Обновена: 17 сеп 2021 22:35 | 17 сеп 2021 22:28,
92

Проектът на Асен Василев и Кирил Петков е свързан с президента. В това е убедена проф. Антоанета Христова.

„Радев има интерес от тази партия. Те са много удобни, за да му дадат подкрепа на балотажа. Ако малко не му достига, трябва да се активират тези, които не гласуват. Припознавайки го, Петков и Василев ще заведат хора до урните, те да гласуват за този президент", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR политическият психолог.

По думите й най-нормално е бившите министри да потърсят регистрирана политическа партия и да я припознаят. Това било редовна практика, но не се знаело доколко ще е положителна.

Проф. Христова е на мнение, че двамата трябва да кажат кои са другите лица до тях, какви са политиките и зад какъв вид реформа застават, извън темата за преразпределението на пари.

"Нормално е техният прагматичен стил да се хареса на избирателите. Могат да привлекат и мотивират част от тези, които не гласуват. Другата група са от сферата на "Демократична България", защото те до този момент са се идентифицирали с нея. Като антропология те имат асоциация с тази политическа формация", анализира психологът.

Още по темата
Политологът проф. Росен Стоянов е убеден, че силни са не политическите проекти, а политическите партии, зад които има идеология.

"Трябва да се идентифицират къде са разположени в пространството. Започват с витиевати модели, добре звучащи, които се харесват на младите хора - с десни инструменти да постигат леви цели. Ако получат процентите, които им дават, те ще бъдат една от средните партии, които ще влязат в следващото Народно събрание, а такива ще има много", заяви проф. Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че за създаването на стабилна партия трябват стройни структури и кампанията изисква много средства - минимум 1,5 млн. лв.

"Ние изпълваме новия политически проект не със съдържание, а с очаквания", добави политологът. И уточни, че е важно кого Петков и Василев ще подкрепят официално за президент.

Според проф. Росен Стоянов ГЕРБ много скоро трябва да обявят името на кандидата си за президент.

"Той трябва да е приемлив за дясното пространство и "Демократична България", които заявиха, че ще имат собствен кандидат. Така, който и от двамата да отиде на балотаж, другият може да го подкрепи и само така да имат шанс срещу Радев", заяви политологът.

Той очерта и профила на кандидата за президент - известна личност, която освен лични и професионални качества, трябва да има и политически качества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
АС преди 2 години
ЧУДИ СЕ , КОЯ ПАРТИЯ ДА ГО "Я Х Н Е " !
72
2
 
12
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Създаване на набор от партии които да го подкрепят на президентските избори,независимо дали след това могат да се понасят като различни партии и идеологии и да имат потенциала да са конструктивни и креативни с усет за коалиционна политика. Сега е важно да вземе гласовете на колкото се може повече избиратели. Трябва ни Президент на който военщината му е чужда и е осъзнат демократ обединител. Стига толкова бивши военни и ченгета във власта.
71
4
 
9
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
радеф е троянският кон,когото бсп ще подкрепи на президентските избори и който после ще я разцепи и ще наложи диктатура по подобие на путин,а България ще цъфне и върже,колкото е цъфнала и вързала Русия.Европейската демокрация ше си отиде безвъзвратно оттук,а българия ще е извън Нато и ЕС. Да се приобщим отново към русия е лелеяната мечта на всички комунисти-социалисти и русофили,а заръката на Левски за равенство с другите европейски държави ще се подшие в папка "дело" и ще лежи под педя прах.
70
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То светът говори и за диктатора Румен Радев как бие българскит деца, но никой от вас комунистите не говори за това?
69
1
 
3
 
! Отговори
Децата ни преди 2 години
Имат интерес да не живеят в България. Когато в България останат само пенсионери, олигарсите ще им плащат пенсиите. Това е тяхната тайна мечта.
68
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Антоанета има ли мнение, различно от мнението на Борисов?
67
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямата грешка на ББ е цачева. Сложи я за кандидат президент, защото реши, че лесно ще я управлява, ама това го заби и се появи превратаджията Радев. Сега РАДЕВ Е БЪЛГАРСКИЯТ ПУТИН, А ББ Е БЪЛГАРСКИЯТ ЕЛЦИН. НАЛИ ЗНАЕТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ. СЕГА РАДЕВ НЯМА ДА СЛЕЗЕ ОТ ВЛАСТ ДОКАТО Е ЖИВ- ВИЖ ПУТИН И ЕРГОДАН. АКО СЕГА НЕ ГО СВАЛИМ ТЕЖКО НИ!
66
3
 
11
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Големият проф Стоянов пита кого ще подкрепят Кирето и Асенчо. То и на децата е ясно КОЙ? Този, който ги създаде и те успяха да си откраднат пари /като заплащане за услуга/ за да правят политика.
65
5
 
14
 
! Отговори
Реалисст преди 2 години
Един зелен чорап наречен политолог, обикаля студията и обяснява, че вдигнатия юмрк донесъл промяната. Исторически погледнато вдигнат юмрук едонасял само ДИКТАТУРА!
64
18
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тая бабичка още ли се влачи по студиата да лиже на Тиквун висулките ?! Не е ли разбрала , че герп утече в канала ?!
63
11
 
8
 
! Отговори
- преди 2 години
Кой? Антоанета Христова ли? Не, благодаря!
62
19
 
10
 
! Отговори
РАДЕВ преди 2 години
ЩЕ ГИ ОТВЕЕ КАТО ПИЛЕ ДОМАТ.ТАЗИ КАЗВА АКО НЕ МУ ДОСТИГНЕМАЛКО. НЕ РАЗБИРА ИЛИ ТАКА И СЕ ИСКА.
61
4
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Народа нема интерес от партизани всички са вредни... Само 20% гласуват :)))
60
0
 
9
 
! Отговори
преди 2 години
До не трийте,снимамСтига си претоплял стари манджи, никой не ги иска
59
19
 
5
 
! Отговори
Танев преди 2 години
ащо редакцията се боиот итината. Герб е обречен, няма да бъде допеснат на власт. Решението е отвън, не в България. Външните защитници на ГЕРБ си отиват: Меркел, Кристалина. Друга държава изгражда лоби в България.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макс и Мориц. Какво могат да сторят.Само бели
57
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапът нямаше да ги уволни тия двама мошеници, ако бяха много свестни...
56
9
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименбезпомощност и...глупости..някаква лудост е хора...и вашите и вие ще обитавате...к.ч.н.та която строите...мазохизъм...самоубийство е вашето...е свободни хора сте...ще уважим желанието ви!Чиста и Свята!Справедлив Свят...или
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалкото е, че всички западни политици повтарят, че не трябва да се копира, а да се развива самобитната култура и всяка държава да се развива на своя скорост. Да, ама, не, криворазбраната цивилизация в главите на дървените фуражки е като бойна задача и вместо да станем подобни на демократичния запад, ставаме пародия на африканска авторитарна бананова република .
54
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е масон, военен масон. Ако не беше деветоюнскиятпреврат1923г проведен от същите като този гьон военни масони, днес България можеше да е като Швейцария. Ама на военния светът му е широк, колкото една казарма.