Стоилов: Няма да се движа като Гешев с няколко големи автомобила

Не бива да има сътресения при преминаването на Бюрото за защита към МП
18 сеп 2021 15:27, Елка Василева
68
Стоилов: Няма да се движа като Гешев с няколко големи автомобила
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да се допуснат никакви сътресения в периода на преминаване на Бюрото за защита от прокуратурата към Министерството на правосъдието. Това заяви министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов пред bTV по повод приетите от парламента промени в Закона за защита на застрашени във връзка с наказателното производство лица. Той допълни, че се е срещнал в министерството с главния прокурор Иван Гешев, за да обсъдят темата.

„Аз получих уверения, че няма да бъдат създавани пречки. Бюрото трябва да премине с всичките си активи към министерството. Това, което мога да ви уверя, е, че за разлика от главния прокурор аз няма да се движа с няколко големи автомобила, които да осигуряват моята защита. Тази защита ще бъде за свидетелите“, допълни министърът на правосъдието.

Още по темата

Според проф. Стоилов ролята на бюрото не е да допълва функции на съдебната власт, то е било създадено към Министерството на правосъдието и връщането там възстановява баланса между съдебната и изпълнителната власт.

Министър Стоилов коментира и темата за бъдещето на специализираното правосъдие, която Народното събрание не успя да доведе до решение. „Специализирано правосъдие - да, но без специализиран съд. Това се съдържа и в един от анализите за нашата дейност. Трябва да се запазят добрите страни в специализацията, като на мястото на сегашните структури се създадат специализирани отеления и отдели“.

Проф. Стоилов коментира участието си в новия служебен кабинет. „Сега вече ми е по-лесно да се ориентирам какво трябва да се направи, но по-добре знам и какви са спънките“. Той отбеляза и част от успешните действия в Министерството на правосъдието в последните месеци.

„При извършване на имотни сделки вписването става след ден или два, докато преди това е отнемало по 10-12 дни. Преодоля се значителното забавяне по създаването и свързването на различните регистри. За три месеца 7600 лица са получили своето удостоверение за българско гражданство, а за цялата минала година те са били 5500. Предотвратихме закриването на десетки районни съдилища с необмисления модел за съдебната карта. И динамиката, и резултатите са налице“, категоричен бе министърът на правосъдието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
До ВандерлейЛюксембурго,а твоя любим с каскета,да не би да е фашист,Стоилов,вземете му всички автомобили,каскета заслужава ,с волска каруца да се движи.
49
6
 
4
 
! Отговори
ВандерлейЛюксембурго преди 2 години
Бе недй така сега, че опорките на гербавите издишат. Как така зъл комунист, който иска да съсипе държавата НАРОЧНО няма да има да го пазят 20 главорези и 4-5 лимузини с буркани , 2-3 хамъра с картечници и ПВО. Така правят всички зли комунисти по целия свяр, които искат нарочно да съсипят света. Като Путин, дето го чакам 20 години да нападне Европа...НАРОЧНО, щото така искал...Вън злия куминизд Стоилов от БГ. Марш в Кремъл
48
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом един главен прокурор на държава се движи без охрана това значи, че не върши никаква работа...
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напънала се планината и родила мишка.За два парламента само това успяха да приемат депутатите.Най-важният и належащ проблем на България.Смехории.
46
5
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
В целият свят една от най-пазените фигури е точно на главния прокурор. Джовани Фалконе за да го убият мафията взриви над 100 метра магистрала. Тук Гешев подпука всички червени олигарси и този гнyсен комунист му свали охраната. Прав е Славуцата, че няма такава държава. Целият свят ни се смее заради тези фигурантски безхаберници
45
6
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами Гешев се противопостави на Черепа, както и на един куп мутри от обкръжението на БСП и въпросният Стоилов, като Баневи, Карнобатските босове, Арабаджиеви и т.н, започна и ревизия на пвитизационния процес и след Кремиковци, идваше ред на Техноимпекс, завод "Мраз" и так далее, така че си спечели и много врагове, поради което имаше и нужда от охрана, освен това той е и Главен прокурор, за разлика от кухият министерски пост на Стоилов в служебното правителство на фигуранта ... !!!
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янаки, да се подстрижат и обръснат пазвантите, че приличат на разбойници,
43
6
 
21
 
! Отговори
много важно преди 2 години
Фигуранта само симулира дейност. Дори суматохата която предизвика в обществото с две не работещи НС работи срещу него. Затваряме 30 години Шоуто на Слави. Баджанака ще свие присъствието си до телевизията която никой не гледа. Мутри вън/Мутри вътре свива присъствието си. На Божков ще му писне да налива пари в канала. А Радев ще трябва да отговаря пред закона.
42
5
 
20
 
! Отговори
Радев на бунището преди 2 години
Всъщност докато министерството на правосъдието е политически назначена институция, въпросът със защитата на свидетелите и тяхното манипулиране е по-удобно когато са на тяхно подчинение. Докато прокуратурата е по-отдалечена от политическите боричкания. В този смисъл считам че промяната е още едно от вредните деяния на Министерството на Мутрите. Промяната е безсмислена, защото БСП няма да спечелят следващите избори.
41
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запазена марка на Слави Трифонов е три жипа ескорт.
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янаки Стоилов да обясни как той е пречка за промяната в БСП,а изведнъж ще прави промяната на национално ниво и то в съдебната реформа.Имаме си една такава страна - никаква.
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това жалко човече, от което нищо не зависи, защо изобщо се обажда?
38
3
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Няма да си движиш с няколко автомобила, хубаво. Радвай се, че продължаваш да бъдеш министър. Все пак имаш шофьор, който да те вози. А ти понеже си стар онанист, можеш в това време да си играеш с мъжкото си достойнство. Това ще ти остане.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запазена марка на мутрите е ескорт с няколко коли.
36
3
 
15
 
! Отговори
Копиле преди 2 години
Мазно
35
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стоилов, ако, дай Боже, Фигуранта не спечели втори мандат - ще видиш място на конституционен съдия, ама друг път, без значение какво ти е обещал Фигуранта...
34
3
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Може и с патерици, по бързо е
33
6
 
23
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Сега вече ми е по-лесно да се ориентирам какво трябва да се направи, но по-добре знам и какви са спънките === Ахахахахахахахаха :))) Фигуранта го сложи тоя дрЪт комунист на тоя висок министерски пост, а нашия чак сега, след няколко месеца започвал да се ориентира къде изобщо се намира. Явно толкова и е наясно със спецификата на работата, тоест, чувства се като в небрано лозе
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами можеш да се движиш като фигуранта, деса, или дългия - с градския транспорт, примерно! или с метрото...
31
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Янаки вкара в затвора тримата най богати олигарси, тогава ще пътува с танкова колона!