Бабикян: Блатото трябва да се разчисти, за да минат лъскавите харвардски обувки

"Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил"
19 сеп 2021 12:19, Ния Христова
194
Бабикян: Блатото трябва да се разчисти, за да минат лъскавите харвардски обувки
Снимка: БГНЕС
"Хората трябва да решат дали им трябват бойци или просто хора с добро образование, които са решили да правят модерна България. На мен лично ми трябват и двете. Защото калта, в която сме затънали, е ужасно, ужасно дълбока и да, мафията е тук. Някой трябва да разчисти отвратителния храсталак и блатото, в което сме затънали, за да могат минат добре излъсканите харвардски обувки и да построят новата икономика на знанието в България. Защото ние сме ужасно ретро." Това каза в интервю за БНР Арман Бабикян от ИБГНИ.
 
"В партийните си разбирания трябва да дотичаме до нещо по-модерно", изтъкна Бабикян. Според него у нас "дясното се възприема като фабриканти с цилиндри, а лявото – като бедни хора с цървулки, кърмещи деца."
 
"Хайде да сложим наум Крум Зарков от Сорбоната до тези две момчета (Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред.) Че по какво се различават?"
 
"Не съм оптимист, че боят с мафията е приключил", подчерта Арман Бабикян и изтъкна, че огромните капитали на крадене могат да си произвеждат "по един Борисов годишно".
Още по темата
 
На въпрос дали няма твърде много играчи на политическото поле с идентични послания и след призива на Мая Манолова за обединение Арман Бабикян коментира:
 
"За мен обединение колкото по-рано, толкова по-добре. Миналата година на площада бяхме обединени. Никой не е питал Кирил Петков – извинявайте, вие от Харвард ли сте, когато му дават микрофона да говори от трибуната, или сте от Йейл, да не би пък да сте от станфордските? Такъв разговор нямаше там. Не давахме думата на партийни секретари, за да могат всички да са заедно."
 
"Търсим обединението повече от една година", декларира той.
 
"Работехме с Асен и Кирил, докато бяха министри. Това е реалността, останалото са лозунги. Досега защо можехме да работим с тях? В конфигурацията, в която се намираме, удрянето с юмрук по масата не работи и това се видя – кой ще е с юмрукът няма особено значение", обобщи Бабикян.
 
Според него е налице психологически драматизъм в политиката и обществото – умеем да се обединяваме около големи радости и големи нещастия, а през останалото време – каквото се нареди.
 
"По средата е онова равното, наречено "да видим какво ще стане". Не какво ще направя, а какво ще стане. Това трябва да променим. Това е онова, гражданското, която трябва да бъде будно през цялото време."
 
"Очакванията на хората са общи и вината я носим вкупом, нищо че не сме получавали мандат", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
22
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Бабакян какво е направил?! Разнася ковчези няколко седмици и хоп, депутат.
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ***, знае че повече никъде няма да влезе и съска на сбогуване.
69
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя арменец е много нагъл Не му ли е малко неудобно да определя българската политика
68
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя му плаща Божков
67
2
 
27
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Бабикянчо за какъв нов ред и проект говориш , след като т. н. партии на протеста защитават мутри и олигарси , а ти с твоите лъжи си станал за смях! Какво ново виждаш в двойката след като действат с подкрепата на Сорос и Прокопиев! Какво ново могат да дадат!
66
1
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
MIT е доста по елитен от Харвард но означава ,че имаш реални академични знания и възможности да развиваш иновационни технологии, докато Харвард означава ,че баща ти не е случаен и приятелите ти също.На практика обаче МIT ти дава астрономическа заплата като специалист,но работиш за някой завършил Харвард , наследил голям бизнес и може да си позволи да те наеме.
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
арменския ковчег продължава на хубава заплата и командировки до Париж а ние едвам да си платиме парното
64
3
 
26
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
арманчо, бабикянчо , вие тримата овчари , мая общата и слаФчу ни вкарахте в блатото с благословията на фигуранта . и да , блатото трябва да се разчисти , като се почне от вас . вие сте по вредни и от импексова . вкарахте България в хаос и безвремие .
63
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мега интелегентен човек
62
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ам' разкарай се тогава бе, Шрек !
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пекинез арменски,по какъв въпрос се наместваш в управлението на България ?! Нали уж нямаше амбиции към пост и партия? Нали уж представляваше " народа" по протестите-така НЕспонтанни,организирани и платени?! Колко пъти сменяхте имена,членове,подкрепи и неподкрепи?! Цялата ви фарстщина е така прозрачна,че и от Марс се виждат мераците ви и дилетантщината ви.Кой нормален човек с всичкия си,би се доверил на теб,Хаджигенов и Мая ? Жалки превратаджии,намърдали се нагло, из между кандидатите за грабеж
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако под бойци имате предвид себе си видяхме относно излъсканите обувки всеки държащ на хигиената си ги поддържа а ако ви е страх че ще ви изместят да има защо и не само Вас
59
5
 
17
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА: преди 2 години
В ХАРВАРД , ОКСФОРД , СОРБОНАТА И ПР. ....НЕ ДАВАТ ПРОФЕСИИ И ЗАНАЯТ!!!!- УЧАТ ГИ , КАК ДА ЛЪЖАТ, МАЖАТ И ДА ВЪРТЯТ БИЗНЕС , НА ВАШ ГРЪБ , С ВАШИТЕ ПАРИ И ЮНАШКО ДОВЕРИЕ---ДОКАТО ИЗДАДЕТЕ БОГУ ДУХ....
58
6
 
17
 
! Отговори
Четете ли? преди 2 години
Цените в Турция скачат драстично. Хората не могат да си позволят стоки от първа необходимост. Това става при диктатурите, тъй че да не кажете, че не сме ви предупредили за Радев и поредния руски проект.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз отдавна съм казал бе, за да се оправиме требе да дойде некой от Бъркли!
56
1
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Каква е тая реторика, която Бабикян ползва?! Едва ли не - българите сме някакви бавни, а сега идват хардвардските месии, които са едва ли от напреднала извънземна цивилизация и трябва да им разчистим, че да минат с лъскавите си обувки. Дотам ли падна, да ги говориш такива глупости бе.. Не, че в Атлантик беше нещо по-различно, ама сега съвсем си се набълбукал!
55
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето затова никога България няма да се оправи. Най големите мафиоти , като Бабикян, Хаджигенов, Мая Манолова, Дончева и др. говорят, че ще борят мафията. По лошото е, че има хора , които им вярват. Сега новите спасители и международни мафиоти Петков и Василев дошли от Канада и САЩ да ни помагат по бързо да свършат парите и после кой от къде е . Това е истината, а другото е политиканстване.
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Путин е завършил само ленинградския.
53
0
 
14
 
! Отговори
Жабикян преди 2 години
Ква-ква.!.
52
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Мене масачузетския по ме кефи от харварт.