Българска екзотика - ляв президент прави десен проект

Чий електорат ще атакува проектът на Василев и Петков?
19 сеп 2021 09:05, Александър Попов
211
Българска екзотика - ляв президент прави десен проект
Снимка: БГНЕС

"Румен Радев дава заявка за повече власт, но не ни казва за какво ще му трябва тази власт. Това поражда тревога. Ако до този момент съвсем умишлено ескалираше политическото напрежение в държавата, още като поведе площадните бунтове, в момента използва повече политиката на шантажа. Това ще е следващият му стратегически ход. До последно ще шантажира участниците в Народното събрание чрез своите ходове, своята партия и неговото желание за все повече власт", заяви пред БГНЕС политологът Цветанка Андреева.

"Опитът на един ляв президент да направи десен проект е много екзотичен политически ход. Макар и да го определят техните теоретици като ляв проект, или ляво-център, в крайна сметка чисто електорално той ще атакува избирателите, сформиращи вота от "Демократична България". Вероятно ще привлече и модерни леви хора, които не са склонни да гласуват за този тип консервативна БСП, но най-вече ще удари градския електорат, който гласува за ДБ. Президентът Радев от една страна атакува дясното пространство, прониква вътре и го разцепва, привличайки и гласове за себе си. От друга страна се стреми да не засегне толкова БСП, за да не се окаже в тежка ситуация партията, която го направи президент, официално да окаже по-твърда съпротива в подкрепата и номинацията му за втори мандат", смята Андреева.

Още по темата
Според политолога партията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, чието име ще бъде "Промяната продължава", е създадена от президентската администрация. "Това вече стана публично достояние. Вече откровено може да се говори за президентски проект", коментира тя.

„Президентът Радев е зависим от две ситуации в бъдеще. Дали ще имаме стабилен парламент, който да излъчи мнозинство и правителство – той е изключително зависим от това. Ако това не се случи и продължи тази спирала на невъзможност да се състави правителство и да се възстанови политическия диалог, ще засили неговата стратегия да придобива все повече власт. Нищо чудно напролет, когато неговата партия ще участва на избори и ще се е минало през една тежка зима, президентът Радев отново да поиска предсрочни избори, но този път за Велико Народно събрание и промяна на Конституцията", коментира още Цветанка Андреева.

Според нея предстои ГЕРБ за започне да излиза от изолацията, а картината след изборите ще се промени.

"Има данни, че партията на Слави Трифонов ще изгуби от електоралната си подкрепа, по простата причина, че не успяха да се справят на два пъти със ситуацията и да излъчат правителство. Това неминуемо ще се отрази. От него печели ГЕРБ, тъй като преднината за нея се увеличава. Новото предизвикателство е набързо направената пропрезидентска партия на Кирил Петков и Асен Василев", допълни Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млади и напористи момчета и момичета, които завършиха на запад, но не успяха да се реализират на запад се втурнаха обратно за да бъдат във властта и да разпределят порциите.
132
21
 
7
 
! Отговори
До 144 преди 2 години
Нещо се здавяш от безсилна злоба ! Голям кеф е да гледам това ! С са хахаха . Радев пак ще го изберем за президент така, че е безмислено да се давиш
131
0
 
14
 
! Отговори
Безмилостна борба... преди 2 години
Има едни 30 милиарда за получаване в България.
130
4
 
29
 
! Отговори
Кое не е ясно? преди 2 години
Кирчо лъжеца и Асен крадеца правят проект "Лява ръка - десен джоб"
129
11
 
3
 
! Отговори
Що да е преди 2 години
Що да е българска екзотика? В Дойчландия отколко години управява такава ляво.дясна гмеж?
128
2
 
9
 
! Отговори
омагьосан кръг преди 2 години
Бедни народе, все едни те в таз робска люлка люлеят. И ако се появи някаква истинска алтернатива, всички като 1 се втурват да го оплюват. Гласуваме каквото кажат медиите и социологическите проучвания, защото искаме да сме с победителите. Програми, идеи и дали се изпълняват или са само обещания никой не гледа.
127
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Натовския генерал" винаги първата му дума като отиде на запад е да се свалят санкциите на Русия. Той е не само ляв, той е проект е да защитава чужди интереси!
126
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пари ще направят и марсиански проект.
125
2
 
13
 
! Отговори
едно преди 2 години
заглавие написано както трябва в тоз сайт - браво ;)
124
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НякоиНа Кирчо да дам шанс, не ! :)) Какъв беше завода за ел-коли, нещо с Life започваше......хахахахаха :)))
123
3
 
25
 
! Отговори
Някои преди 2 години
пишат:Дайте им шанс!Алоооу, съдбата на децата ми, моята и тази на България не е ПУЦ, че да давам шанс на какви ли не вносни да се упражняват!Още помним дедо Симо, юпитата му и 800-дневната му програма. Проклетият дядка и до днес ни напомня за себе си със съдебни искове и материални претенции към НАШАТА Родина.Сори, тия са поредните МЕК Ерета.
122
3
 
24
 
! Отговори
Омраза, неистова! преди 2 години
Омразата, насадена от Радев, отровното трио, ДБ, Мая Манолова е отрова за българското общество и му пречи да види истината и лъжата в него! Нима сте толкова ***, че не виждате стремежът и задачата на Радев към установяване на едноличен режим на управление в България, излизане от ЕС и влизане в Евразийския съюз!? Нима мислите, четогава ще бъдете по-свободни, по-добре материално и духовно!? Лъжете се!
121
6
 
6
 
! Отговори
Един там преди 2 години
До всички ***! Господ вижда всичко...
120
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е доказан авторитет, не може да го пипнеш, виж за тези двамата анонимници е друг въпрос.....хахахаха :)) Откъде ги домъкна тези неудачници незнам, сигурен съм, че се пита същото :)
119
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта каза, че обясненията на избягалия божков му звучат по достоверно от обвиненията на прокуратурата. Лъжливия комунист радев е доказал че работи за престъпните червени олигарси.
118
20
 
3
 
! Отговори
Един там преди 2 години
Борисов е толкова загрижен че стана милиардер за годините в които управлява ..
117
12
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ох, кога ще дойде 14ти да си туриме Кирил и Асен и да отприщят чуждите инвестиции да открият чуждите компании заводи да и да заживеем богато като германци, холанци и французи да се радваме на висок стандарт на живот.
116
4
 
22
 
! Отговори
Не се залъгвайте! преди 2 години
127 коментира 117 и е абсолютно прав! Не отписвайте ГЕРБ, защото ще останете излъгани! А, прякора и обидите, които използвате срещу Борисов не работят за вас, тепросто показват каква луда завист ви тресе към него! Борисов може да не високо ерудиран човек, но политиката му е природна даденост, а и има едно качество, което малко политици в България го притежават - загриженост към хората, от пъдаря до бизнесмена!
115
16
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 127 Аз не мога да разбера каква е тази любов в такива като тебе към мафиотската партия ГЕРБ, че да не спирате да пишете лъжи по цял ден! Безработни ли сте? Румен Радев е завършил военновъздушното училище в Долна Митрополия, а доколкото знам това е град в България, нищо общо няма с Русия! Никой никога не е бил член на БСП, Радев е бил член на БКП, защото иначе нямаше да го пуснат да учи! А Бойко Борисов пък е още член на БКП! И митичният му дядо не съществува!
114
8
 
3
 
! Отговори
Припкам, припкам преди 2 години
Ето моя имейл адрес: rraichov00кльомбаgmailточка комУважаеми, Дами и Господа от ГЕРБ, вече нямам друг избор, падам на колене макар и образно и ви умолявам за милост, желая ди изкарам пари като пиша коментари във ваша полза.