Българска екзотика - ляв президент прави десен проект

Чий електорат ще атакува проектът на Василев и Петков?
19 сеп 2021 09:05, Александър Попов
211
Българска екзотика - ляв президент прави десен проект
Снимка: БГНЕС

"Румен Радев дава заявка за повече власт, но не ни казва за какво ще му трябва тази власт. Това поражда тревога. Ако до този момент съвсем умишлено ескалираше политическото напрежение в държавата, още като поведе площадните бунтове, в момента използва повече политиката на шантажа. Това ще е следващият му стратегически ход. До последно ще шантажира участниците в Народното събрание чрез своите ходове, своята партия и неговото желание за все повече власт", заяви пред БГНЕС политологът Цветанка Андреева.

"Опитът на един ляв президент да направи десен проект е много екзотичен политически ход. Макар и да го определят техните теоретици като ляв проект, или ляво-център, в крайна сметка чисто електорално той ще атакува избирателите, сформиращи вота от "Демократична България". Вероятно ще привлече и модерни леви хора, които не са склонни да гласуват за този тип консервативна БСП, но най-вече ще удари градския електорат, който гласува за ДБ. Президентът Радев от една страна атакува дясното пространство, прониква вътре и го разцепва, привличайки и гласове за себе си. От друга страна се стреми да не засегне толкова БСП, за да не се окаже в тежка ситуация партията, която го направи президент, официално да окаже по-твърда съпротива в подкрепата и номинацията му за втори мандат", смята Андреева.

Още по темата
Според политолога партията на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, чието име ще бъде "Промяната продължава", е създадена от президентската администрация. "Това вече стана публично достояние. Вече откровено може да се говори за президентски проект", коментира тя.

„Президентът Радев е зависим от две ситуации в бъдеще. Дали ще имаме стабилен парламент, който да излъчи мнозинство и правителство – той е изключително зависим от това. Ако това не се случи и продължи тази спирала на невъзможност да се състави правителство и да се възстанови политическия диалог, ще засили неговата стратегия да придобива все повече власт. Нищо чудно напролет, когато неговата партия ще участва на избори и ще се е минало през една тежка зима, президентът Радев отново да поиска предсрочни избори, но този път за Велико Народно събрание и промяна на Конституцията", коментира още Цветанка Андреева.

Според нея предстои ГЕРБ за започне да излиза от изолацията, а картината след изборите ще се промени.

"Има данни, че партията на Слави Трифонов ще изгуби от електоралната си подкрепа, по простата причина, че не успяха да се справят на два пъти със ситуацията и да излъчат правителство. Това неминуемо ще се отрази. От него печели ГЕРБ, тъй като преднината за нея се увеличава. Новото предизвикателство е набързо направената пропрезидентска партия на Кирил Петков и Асен Василев", допълни Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
21
 
! Отговори
Абе преди 2 години
нещо средно между разпопен поп и покръстен евреин!?!Наистина ли хора вярват на тези гелосаните - пръкнали се от нищото, сътворили и дрънкащи само празни приказки. Че и компроментирани - единият, съден за кражба на интелектуална собственост и направил шеф на НАП данъчен измамник, а другият - нарушил Конституцията и безобразен л ъжец!Ако наистина им клъвнете, за бесене сте!
112
19
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Хора, искайте да ни дойде Кирил - Кирил е куул, правил е стъди по ем би ей в Харварт - престижен западен университет, знае езици, като ходи в Европа при Европейците няма да ни излага и ще си поръчва кафето на английски, като го видят с костюм слим фит и с харвартски акцент и веднага Европейците ще разберат че имат работа с културен и образовен човек, а не с пpocт българин като Борисов завършил пpocта българска комунистическа милиционерска школа за пожарникар.
111
15
 
3
 
! Отговори
Един там преди 2 години
До Българин, Разбирам те, но те как не могат да разберат че ядът трохи и оглозгани кокалчета. Гледам я мутрата където и да отиде му ръкопляскат някакви супер прости хора.. ръкопляскат на крадец и мутра!?
110
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да им дадем шанс на Киро и да видим. Тъпо е че той се е хванали с Радев. Може пък това да му е тактиката да вземе повече гласове. Ще видим.
109
15
 
4
 
! Отговори
Един там преди 2 години
Единият с 65% одобрение, другият с 15%...тук обаче тиквата има 90% одобрение.. троловете не се спират, няма почивка за тези безгръбначни ***!
108
11
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Един там (номер 120) Ами аз мога да ти кажа защо има такива които говорят добро за ГЕРБ. Същото е като мафията. Нали знаеш че в Италия мафията се грижи за населението във квартала, града или областта в която извършва престъпната си дейност? Примерно, осигурява работа и защита на част от населението. И те са благодарни на боса, целуват му ръка, мазнят му се. Така и тук. Бойко краде европейски пари и дава по малко от парите на стадото.И те си викат - ако не е Бойко, ще спрат парите...
107
4
 
12
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Пишеш глупости! Първо е завършил военно училище в СССР, второ учил е в САЩ по Програмите на НАТО и споразумение на МО и Департамента на САЩ! Факт е, че майка му е била партиен секретар от БКП/БСП, той и баща му са партийни членове от БКП/БСП. Той се откачва от партийното си членство в БСП, за да остане в армията!
106
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев и Боце Б. ли са демократи? Бащата на Росен.П. беше член на Обл.комитет на БКП в Благоевград, а Росен като негов син започна военната си служба в ШЗО-Плевен и там стана член на БКП.Като студент във ФРЕ беше член на Факултетния съвет на БКП. Б.Борисов беше син на началника на столичната Противопожарна служба, но не успя да запише някой престижен ВУЗ и баща му едва го втърка във Факултета по противопожарно дело - най-непрестижния във ВМШ.Това му беше образованието, а продължи в СИК и бод
105
7
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Лъжеца и крадеца да направят по-добре партия "Кирчо, Кокорчо & Фигурантчо" :)))
104
8
 
24
 
! Отговори
успяват защото лъжат преди 2 години
Киро харварда и Асен Василев живеят за да лъжат и успяват защото лъжат. Това ли искате ? Колко пъти трябва да се спънете в един и същи камък, за да проумеете? Тези хора са измамници, изамамили са много хора с милиони, мислите ли че нашата държава няма да окрадат. Те изпълняват целта на Фигуранта да обезсили партиите, да фалира държавата и тогава той да се яви като спасител. Този човек е вреден за България и никога, никога не трябва да му се дава власт.
103
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен до Затова преди 2 години
Ами ако тиквеника от Банкя се върне на власт което ме съмнява ще избягат още Българи. Ще си останете само Гербаджиите, ромите, полицаите, пожарникарите и пенсионерите. Разберете се кой ще работи и кой ще ви усигорява заплати и пенсии. Тиквата от Банкя има 15% доверие не ми се вярва хората да гласуват за ОПГ ГЕРБ.
102
16
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: до българин (номер 131) Знам, знам че са два три трола които пишат за да се помъчат поне малко да повдигнат свободно падащата партия ГЕРБ. Но няма да им се удаде, защото ГЕРБ пада като камък и нищо не може да я спаси. Кой сега си спомня за НДСВ? Само един господин Симеон Сакскобургготски отвреме навреме идва тук да си търси имотите. Така и Бойко, ходи като побъркан и оглежда магистралите, все едно са негови! Не е на себе си и го тресе страх че може скоро Гешев да го няма..
101
4
 
8
 
! Отговори
Припкам, припкам преди 2 години
Ами не, много искам да си купя нещо, но нямам пари, отчаях се и реших да падна на колене пред вас и да ви моля за милост за да пиша платени коментари тук, моля ви, умолявам ви на колене за номер или имейл или информация, в този хаос.
100
13
 
4
 
! Отговори
Един там преди 2 години
Колко *** трябва да е човек да говори добро за тиквата и герп!? Тези мутри станаха милиардери от кражби, тиквата направи милионери супер прости хора около него, за това го бранят с всичко възможно. Погледнете ги какви селяндурки са тази кърджалийската, погледнете тази Севда каква селска физиономия има...повръща ми се!
99
3
 
11
 
! Отговори
опетков преди 2 години
Не е толкова виновен пРезидента, колкото онези, които на колене го молеха да вземе власта. Т.н. "партии на промяната" плюс БСП. Поднесоха му власта на тепсия. Определена вина има и Борисов, който с действията си и на моменти с бездействия допринесе много за днешната бъркотия.
98
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kой ви внушава упорито, че ген.Радев е ляв президент? САЩ приеха Радев на обучение в звено на военната академия за пилоти от държави на Евросъюза. Българинът завърши квалиф. курс като първенец на випуска. А да те приемат в такива курсове проверяват рода ти до 4-о коляно.Плевнелиев беше студент във факултета по радиоелектроника на МЕИ, сега ТУ.Беше член на ВУЗовския комитет на БКП и отговаряше за работата с младите студенти. ББ стана член на БКП на 18 г. във Висшата милиционерска школа Симеоново.
97
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още две крадливи и лъжливи деца на комунисти се наредиха да ни оправят. Не, мерси!
96
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво на Радев,така се прави,а мутрите пищят.ГЕРБ върнете парите на народаааааа!
95
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта Божков е жаден за власт
94
8
 
8
 
! Отговори
до българин преди 2 години
Не се връзвай на коментарите, те са платени и 5, 6 драскача ги пишат.