Плевнелиев: Петков и Василев действат по балкански, не по харвардски

Радев не е демократ, не спазва конституцията, смята президентът (2012-2017 г.)
19 сеп 2021 10:35, Ния Христова
262
Плевнелиев: Петков и Василев действат по балкански, не по харвардски
Снимка: БГНЕС

"Безспорно е влиянието и връзките с президента Радев при новата формация на Кирил Петков и Асен Василев", заяви пред Нова тв президентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев. 

За него този, който не спазва върховенството на закона, не е демократ.
 
"И да, Румен Радев не е демократ. Защото не спазва Конституцията, в която се е клел. Не спазва закони, като обикновените български граждани. Моралният аспект да се заиграеш с Радев, който не е демократ, а всъщност да претендираш, че си част от демократична България, за мен се губи", сподели той.
 
Плевнелиев разказа, че докато е бил в Бостън, е разговарял с Дък Бейкър, син на държавния секретар и началник на кабинета на Роналд Рейгън – Джеймс Бейкър, който му е споделил американската поговорка: 
 
"Зад всяка криза в американската история, стоят добрите намерения на някой от Харвард".
Още по темата
 
"Познавам ги и двамата добре. Но нито са ме питали нещо, нито са ми се обадили. Популярни министри са, но дали в Харвард ги учат, че трябва някакви емисари задкулисно да ходят и да купуват други партии. Аз съм разочарован от два аспекта на техните намерения. Така не трябва да се правят политически партии. Разбирам да бяха излезли, да кажат, че имат нови идеи, решения за една по-добра България, за промяна. Но когато по този начин, в последния момент, с всички съмнения за екипа на президента Радев, за задкулисни пари, които да купуват политически парти. Не, това не е по харвардски, това е по балкански", каза още президентът.
 
Той посочи, че ако Петков и Василев са се били обрънали към него за съвет, е щял да ги предупреди да избягват популизма.
 
"Не може с леви цели да постигаме десни интереси или обратното. Или сте десен политик или сте ляв политик. Повече от ясно е, че те ще се позиционират в ляво център", каза още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
6
 
33
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Типичен ГЕРБ-аджийски мрънкач. Изчезвай ве Роска. Никой не го е еня за мнението ти.
180
6
 
29
 
! Отговори
123 преди 2 години
абе тоя е големо мекотело
179
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бродят слухове във високопоставени кръгове за договорки на Борисов в Рияд, свързани със скрити банкови сметки, в които се държат много, много милиони, и това ще стане ясно в скоро време.В политическите игри няма случайности. И в този грандиозен скандал ще излязат тепърва разкрития, които ще допълнят портрета на управлението на Борисов и Герб. Изведнъж рухнаха картонените доспехи на Бойко и под тях се оказа една мъжка....Големия държавник ББ е правил корупционни схеми или си е кътал откраднатото
178
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това лилипутче се взе нещо много на сериозно.Пак е замислило нещо.А дано ама надали
177
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев е известен с това, че не прави нищо без одобрението на Борисов.Кристалина Георгиева е тази, която я гласяха за президент на България. Ще се разследват ли договорките на Бойко с хора от управленския елит на Саудитска Арабия? След разкритията как Световбата банка е манипулирала Доклада за правене на бизнес в полза на Китай и Саудитска Арабия с помощта на Джим Ким и К.Георгиева, тогавашен изп. директор. През същия период се натрапват и шумните визити На Бойко в Саудитска Арабия.
176
2
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
тоя *** от къде излезе
175
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига с тази злоба.Нали бяхте на власт,е сега е време в производството с минимална заплата.
174
2
 
14
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 години
ЗАЩО ЛЕ СЕ ДАВА ТРИБУНА НА ТОЯ НЕНЕВИЖДАН НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ?НЕ ЧЕ ОНИЯ ДВАМАТА НЕ СА ГИ ВЕРБУВАЛИ ДОКАТО СА УЧИЛИ В ХАРВАРД.ТАМ ГРЕШКИ НЕ СТАВАТ.СЕГА СА ПРОЕКТ НА С.А.Щ. ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА БЕЗГРАНИЧНИТЕ ИМ ИНТЕРЕСИ.КОГА ЩЕ ИМАМЕ БЪЛГАРСКО ПРЕВИТЕЛСТВО КОЕТО ДА ЗАТВОРИ БАЗИТЕ НА С.А.Щ, И ИЗГОНИ ДЪНДИ?КОГА НИЕ ЩЕ ИМАМЕ 4 БОЕНИ БАЗИ БЕЗПЛАТНО В С.А.Щ.?
173
5
 
27
 
! Отговори
Не, не! преди 2 години
Нямам вече никакви съмнения. Тази логорея страда от липса на внимание! Как пък бившите ни президенти, и Стоянов, и Първанов запазват достойнство и изключително рядко си позволяват коментари и НИКОГА не са изрекли лоша дума срещу действащ президент, а тази какалиндра не спря да скимти!
172
1
 
5
 
! Отговори
Дядовци и Метро преди 2 години
тоя за да се мааалко от малко леееко поизравни до капацитета на Бойко,треа първо да си кае колко от дядофците мусабилиснацистите,колкоскомунистите,след това да завърши милиционерската академия и да се изпиейчдисва за доктор по гасе на пожарещи огньове с маркучи имащи малко средно и голямо Фи,диаметър,на дупката от дека водата се изводнява,да утепа бандит сбазука,даси скове чекмеджета и да нареди в тях кюлчета,след което да надуе бодито на 150кг и да завъди целоглавна плешливост.и да построиМетро
171
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Роско - недоразумението няма ли да спре да се излага по медиите. Как пък един от бившите президенти не обикаля периодично медиите да ръси глупости. Няма ли си някакви занимания този човек. Какво става с метеороложката, да не го е зарязала и тя, че се чуди къде да си избива комплексите.
170
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роската някак си е единствения демократ, по-демократ и от самия Бойко. Все акъл дава, ама смед един мандат изчезна и се не върна. Да не би него Слави да имитира, като надзирава нещата отстрани?
169
4
 
2
 
! Отговори
луди - млади преди 2 години
без управленцески опит
168
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роско , много бъркаш: тези двамата икономисти са възпитаници на Харвард, а не популисти от Неврокоп. За 6 месеци управление хората ги възприеха като енергични и работливи младежи, а не министри, намерени по кръстовищата и от хайлайфа на ГЕРБ като Ангелкова, Сачева, културния министър, Каракачана, помака Маджо М. от ловешките села,Захариева и заместника й Гьорги Г.,Танева и т.н.Защо от ДБ искат да ги вземат, а Манолова веднага предложи коалиция? А Нинова от Крушовица и Симов изреваха на умрял
167
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Деси вече не и стига бивш Президент и разходки до Китай.....Мдааа иска повече от стареца....А той жалък ревльо мрън-мрън
166
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещастно човече, ти въобще можеш ли да кажеш за някой хубава дума, освен за себе си....Факта, че никой почти не си спомня за теб, ако не прочете кой беше е достатъчен...Срамно е и подло преди всички избори да обикаляш от медия в медия и да плюеш, срещу всеки....Просто като мъж застани срещу Радев в двубой на избори...Знаем, че нямаш топки, то и гласа ти го показва, но опитай....А и тези дето те канят, просто нямам думи.....
165
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започна се. От Радев се прехвърлят на Петков и Василев. Сега застрашените стари овехтели муцуни започват с помията. Давай Плевнелиев ти си успял, морален и много успешен бизнесмен. От тези, които Петков и Василев удариха право в целта...До 14.11., не ми се мисли какво обикаляне по медиите ще бъде от политолози, анализатори и всякакви си всеки с някаква цел.....Ужасни хора.
164
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕВРОАТЛАНТИК, к.149. Забравил си представката не пред думата нормален. Не смятай, че нормални хора ще се втурнат да гласуват за Боце. За него ще гласуват държавната и общинска администрация, братовчедите роми и агите от ДПС плюс 150-200 хил. залюскан електорат от селата и малките градчета в дълбоката провинция. Добавяме по 2500 следователи и прокурори и половината съдии, дар от съдебната власт.
163
1
 
9
 
! Отговори
СадеЛюспииПлюнки преди 2 години
Той посочи, че ако Петков и Василев са се били обрънали към него за съвет, е щял да ги предупреди че рога с чужди жени немогат да подрастнат. И че щал бил да им каже кои мъже с телефоните са го зарогясвали и че имат пълната готовност да ги заругеят ако се заадминистреят във вишшите етажи на българската администрация. От ялов-печена слънчовка? Саде люспи иплюнки!
162
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора с тоя биоапендисит (червосъсзаседналилайна) никой не е прокопсал.