Плевнелиев: Петков и Василев действат по балкански, не по харвардски

Радев не е демократ, не спазва конституцията, смята президентът (2012-2017 г.)
19 сеп 2021 10:35, Ния Христова
262
Плевнелиев: Петков и Василев действат по балкански, не по харвардски
Снимка: БГНЕС

"Безспорно е влиянието и връзките с президента Радев при новата формация на Кирил Петков и Асен Василев", заяви пред Нова тв президентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев. 

За него този, който не спазва върховенството на закона, не е демократ.
 
"И да, Румен Радев не е демократ. Защото не спазва Конституцията, в която се е клел. Не спазва закони, като обикновените български граждани. Моралният аспект да се заиграеш с Радев, който не е демократ, а всъщност да претендираш, че си част от демократична България, за мен се губи", сподели той.
 
Плевнелиев разказа, че докато е бил в Бостън, е разговарял с Дък Бейкър, син на държавния секретар и началник на кабинета на Роналд Рейгън – Джеймс Бейкър, който му е споделил американската поговорка: 
 
"Зад всяка криза в американската история, стоят добрите намерения на някой от Харвард".
Още по темата
 
"Познавам ги и двамата добре. Но нито са ме питали нещо, нито са ми се обадили. Популярни министри са, но дали в Харвард ги учат, че трябва някакви емисари задкулисно да ходят и да купуват други партии. Аз съм разочарован от два аспекта на техните намерения. Така не трябва да се правят политически партии. Разбирам да бяха излезли, да кажат, че имат нови идеи, решения за една по-добра България, за промяна. Но когато по този начин, в последния момент, с всички съмнения за екипа на президента Радев, за задкулисни пари, които да купуват политически парти. Не, това не е по харвардски, това е по балкански", каза още президентът.
 
Той посочи, че ако Петков и Василев са се били обрънали към него за съвет, е щял да ги предупреди да избягват популизма.
 
"Не може с леви цели да постигаме десни интереси или обратното. Или сте десен политик или сте ляв политик. Повече от ясно е, че те ще се позиционират в ляво център", каза още Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
11
 
! Отговори
САМО И ЕДИНСТВЕННО преди 2 години
Мъжът на господин Бившият , се интересува какво мисли ,чувства и предполага за нещата от ръководството на държавата той. Нямам обяснение като какъв ни се натрапва постоянно мосюто . Почвам да си мисля ,че интервютата са измислени , за да дразните хората.
140
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Женчо, скрий се под фустата на синоптичката и не се показвай!
139
4
 
15
 
! Отговори
НикогПовечеСДС-Чума преди 2 години
Ех Расиме,Расиме!Твойта м...,комунистическа!Защо не направиш поне едно добро за българския народ, като вържеш парче релса на врата си и извършиш полет от Аспаруховия мост!?
138
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда да действат по Харвардски не са там а тук и сега всеки е разумен да прецени за кого ще гласува и не ми трябва мнението на плазмо-дий като Плевнелиев да се печа в Гърция и хич да не ми се обажда
137
4
 
24
 
! Отговори
? преди 2 години
Абе Роско, сигурно четеш коментарите за себе си! Нямаш ли чувство за самосъхранение и себеуважение? Разбирам - поръчано ти е , плаща ти се за това, ама не всичко в живота е пари бе приятел! Огледай се, ослушай се и ако идва влак НЕ ПРЕМИНАВАЙ! Капийш???
136
25
 
2
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 години
КИРИЛ ПЕТКОВ Е АНТИЗАПАДЕН ЧЕРВЕН ЕЛЕМЕНТ НА РУСКА ХРАНИЛКА.
135
22
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Лъжльо и Кокорчо - двете свинчета на петата колона на Румен Пешетников.
134
26
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 години
НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ БИ ГЛАСУВАЛ ЗА КИРЧО И АСЕНЧО.
133
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ РУСКИ ДРИСЪЦИ МРАЗЯТ ПЛЕВНЕЛИЕВ.
132
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ГЕРБ държат днес,по голяма част са млади хора,защото само дедо си Борисов помнят от краткият си животец! Ние от неговото поколение,не бихме гласували повече,за този крадец Борисов бившата мутра и комунист!-:))
131
3
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ШШШШТ-ТИХО!-ПРЕСТАНИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ.
130
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гневен А ти още ли не си разбрал, че ти нямаш нищо общо с "нормалните българи", та да говориш от тяхно име?
129
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ отдавна не е това,което беше! Този ще държи за Борисов и ГЕРБ,защото друго не му остава!-:)) Бизнеса му строителен,беше зависим от ГЕРБ! Борисов инвестира пари от данъците ни в бизнеса на тоя! Лицемер като Борисов е и нищо друго!!! Бог да прости ГЕРБ!-:)))
128
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ купи СДС като фалирала фирма заради трибуквието на СДС. СДС се продаде за пари и няколко поста на тоталитарната партия ГЕРБ и коалицията ГЕРБ-ДПС.
127
9
 
21
 
! Отговори
Поп Грую преди 2 години
Дpuc.бъгъ, втори ден ни облъчвате с душевните *** на тоя uмбeцил! Тоя пoмaк вече дразни. Колкото и да ни го тикате в лицата, пак Румен Радев ще е президент! Анадънму?
126
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
расимка навремето е била комсомолка сега е хазарска служителка
125
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме гледали по телевизията, как тая креатура прави дълбоко гърло на дебела, опростачена мутра от СИК! Дотам с уважението!
124
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аххх, котюоооо! Ти какво си ми пр.асенце! Един от най-големите бенефициенти на държавни пари! Кажи само колко пари получи от т.нар. технопарк?! Общинска земя, 190 млн. за твойте фирми да ремонтират и достроят вече съществуваща сграда. Достатъчно от теб!
123
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двамата се забъркаха в скандали. Единият с откраднатия код, а другият с гражданството. Радев, тактично се отърва от тях. Да ходят да си трошат главите с партия. А ако се справят пак берекет версин за чорапа. Ще се бори със зъби и нокти за втори мандат.
122
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разговарял...на девера Петко със зълвиния син.много те знае тебе някой че си жив