Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш

ИТН не са виновни, че няма кабинет, заяви той
19 сеп 2021 13:49, Александър Попов
285
Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов за порен път изтъкна, че ИТН не са виновни, че в два парламента не се сформира кабинет. Естествено, той използва позната трибуна - профила си в социална мрежа.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.  

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
2
 
3
 
! Отговори
само да вметна преди 2 години
До " Бонго" СТРАНДЖА! Това беше за протокола нали?-:))) Теб и " Тонката" сайтовете ИЗОБЩО НЕ ВИ " триеха"! Айде не тия на нас с "триенето" А?-:)))
216
2
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Що трийте оу?
215
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
220 Дедо, много е добре, че напомняш за този чутовен подвиг на "конституционалиста" Илиев. Половина му въпроси обявени за противоконституционни. ИТН трудно може да имат качествени хора за властта, защото никой себеуважаващ се човек няма да се яви на кастинг пред Славчо. Той не е нищо друго освен добър търговец на долнобпробна халтура и чалга, но времето му и в тази област изтече. Обвързаностите му с мафията и олигархията са повече от очевидни за холата с минимална полотическа грамотност.
214
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Аз се чудя защо не може нито една партия да ме разочарова :)))
213
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" СТРАНДЖА" Стига вече с тоя " Бонго" бре! Срам ли те е да си с истинският ник?-:( Знаем че си Гербераст ! П......за другото се сещаме! Тук някой каза,че Слави сам се изложи и провали! Съгласен съм с него! Слави е свикнал на "повторения" както в кастингите си! Провали се,но мисля че И ни помогна да се появи и изберем точните бъдещи политици! Тези хора боравят с факти и цифри! Показаха и доказаха,че управлявалите ни партии,до сега с години! СТАТУКВОТО! ПОДКРЕПЯТ и РАБОТЯТ ЗА МАФИЯТА И СЕБЕ СИ!-:(
212
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо,Славчо оттече в канала със своето криене,с цинизма и простотията на сценаристите си..
211
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гьон.сурат,поръчков чалгар.Предложи спуснат списък с корумпета,втория път оттук оттам събрани неподходящи,и пита що не го подкрепили.Изолира избиратели на партии с най много депутати.Пословичното "нещо друго"скрито месеци наред на лов за риби и големи очаквания- пълен крах.Търси обединение с провалени прокопикостовисти,стари муцуни и олигарси с партията на Черепа,е какво е това?Марионетки,от първия ден се заловиха да събарят спец правосъдието,защото пречи на спонсорите,на началници им.Продажници
210
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За вас няма да се оправи, но влагайте време, усилия и средства във вашите деца. Нека се образоват, нека се ерудират, нека имат морални ценности. Така те може и да се оправят. Но за вас бяма да се оправи. Ако не сте го проумяли, сори!
209
2
 
9
 
! Отговори
Цецо Мен преди 2 години
Тази държава вече е фира... За 30 години така и не се научиха да управляват...
208
9
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Ех мутро всичко на този свят в един момент се връща.12 год.излизаше лъжи,помия ,злоба върху Борисов, за местенце,офисче, 1/2 да ти даде депутати от ГЕРП.И вие сте големи мошеници но забравихте, че има още по-големи от вас-прецеденто,Кире и Асенчо.Борисов и това позна,каза ви-днес сте срещу нас ,утре Радев ще застане срещу всички вас- и стана.Радевите мошеници сега ще разделяте парламента на почтени и не почтени, понеже те двамата са много, ,,почтени".И това чудо не беше се случвало
207
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги казва ) има такива лъжци умря коня
206
0
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
До Анонимен 203Имате предвид,че тези 6 въпроса бяха подготвени от "преподавателя по конституционно право" в СУ - преписвача Петър Илиев!
205
2
 
13
 
! Отговори
бонго бонго преди 2 години
абе Славчо ти си бил и романтичен философ, пътво да се влюбим после да се такова ме
204
1
 
29
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Кой е Слави? Господин никой. Други хора му управляват партията, а той се крие в задкулисието като главен лидер.
203
2
 
24
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Учиндолеца май е прекалявал дълго време с коката на Орлин, затова и вида му е такъв болнав.Надявам се да бъдат изхвърлени от следващия парламент, а чалга ТВ-то да фалира.
202
3
 
14
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
този май няма връзка с действителността , много се доближава като манталитет до Мая и Корнелия!!!
201
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави ти предаде хората -
200
2
 
25
 
! Отговори
тя преди 2 години
Зла и надменна физовомия
199
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави се провали най-безславно, но още не може да го осъзнае. Бъдещето му е ясно: на всеки следващи избори по-нисък резултат. Ще има шанса да е патерица като Воля, а накрая ще потъне от политическия свят и ще сее глупости от телевизията си отстрани като Волен от Атака.
198
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни сте ! Не искате да управлявате защото не можете. Знаете, че провалът ВИ Е СИГУРЕН. За това хич ама хич не Ви трябва да се явявате на изборите на 14 ноември. Те не са лъжица за Вашата уста,