Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава

МВР разследва престъпления за милиарди
20 сеп 2021 19:55, Нели Христова
179
Бойко Рашков: България не е бедна държава, а много ограбвана държава
Снимка: БГНЕС

"В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на бившия министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна държава, а много ограбвана държава". Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в коментар пред медиите в Академията на МВР, където връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР.

Той добави, че се надява в скоро време да бъдат представени пред обществеността конкретни факти, като уточни, че се извършват засилени проверки в тази насока.

"Разследваме престъпления за милиарди", посочи Рашков.

Като пример за престъпленията, които се разследват, вицепремиерът посочи строежа на автомагистрала "Хемус". Той обясни, че основата й била направена от кал, липсвали документи, а земята не била отчуждена.

След това попита журналистите дали несъбираните такси от т. нар. златен гьол не са отивали за купуване на гласове и по този начин да са се печелили избори.

"Ако съберем цялата сума на случаите, които разследваме, числото може да е по-голямо от щетите от КТБ", посочи Рашков, цитиран от "24 часа".

Във връзка с политическия проект на двамата бивши министри от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков, Рашков уточни, че не е бил канен в "подобен формат". Той заяви, че оценява тяхното решение като "желание да продължат да работят в интерес на България".

По повод мигрантската криза министърът каза, че до настоящия момент не е имало необходимост от армейски части, които да бъдат изпратени към границата с Турция и Гърция, заради мигрантския натиск.

"Справяме се с нашите сили", допълни министърът.

Във връзка с акцията срещу трафика на мигранти от събота, Рашков каза, че прокуратурата не е зачела труда на ГДБОП, ДАНС и Гранична полиция, работили месеци наред, докато се стигне до неутрализирането на групата, като е отказала да участва в пресконференция по темата и не е дала съгласие за разгласяване на данни по случая. Такъв е бил случаят и с акцията срещу издаването на фалшиви ТЕЛК решения.

По повод информацията в медиите, че директорът на НАП Румен Спецов е бил заплашван, министърът каза, че е разбрал за това от него, след като са се видяли днес в МВР по друга тема. Той уточни, че органите на реда ще вземат мерки, след като преценят каква е реалната заплаха срещу Спецов и каква е степента й, като допълни, че ако се наложи ще бъде назначена охрана.

Във връзка с катастрофата в Айтос, при която загинаха трима души и протеста на гражданите там, министърът на вътрешните работи съобщи, че за утре е планирано представители на МРРБ, МВР и други длъжностни лица да посетят града. "И там, с местните органи на власт, да видим какво би било най-удачното решение", каза Рашков. МВР може да отправи препоръки, но това са проблеми и въпроси които трябва да решат местните органи, уточни той.

На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиненията за полицейски тормоз от страна на собствениците на заведения там, вътрешният министър заяви, че органите на МВР не са направили нещо, което да е в разрез с закона, в разрез с правилата по отношение спазването на мерките против COVID-19.

Той коментира изказването на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията по повод действията на полицията в Благоевград, като каза, че "този човек върши политическа дейност, свързана с определена партия и води целенасочена политика срещу служебното правителство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
22
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Благодаря Ви г-н Рашков,подкрепа,никой не е правил толкова много за толкова малко...време!Бъдете здрав!
113
17
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
гн рашков разчитам на вас да спрете купуването на гласове в махалите
112
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорите, седейки си в офисите, получавайки хубави заплатки, 14-та, 15-та, 16-та, представят труда на полицията за свой! Така е от години! Браво на Рашков, че най-накрая каза каква е истината! Сега естествено т.нар. Спец достига дъното, като доказва, че тях ги е интересувало само техния имидж, поръчките, които са им давани, заплатките и въобще не ги интересува какво се случва в държавата, сигурността на държавата, хората! 0 лева бюджет за тия!
111
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 124 "ози, който трябва да повдигне обвининиието е вашия каскет гешев като главен прокурор." Ц. На Рашков не му трябва Гешев за да ги уволни дисциплинарно, та, защо още не са уволнени?
110
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do 122 ози, който трябва да повдигне обвининиието е вашия каскет гешев като главен прокурор. Хубаво ни напомни, че освен гробари, вие сте и биячи садисти
109
17
 
7
 
! Отговори
Карадертлиев преди 2 години
Не знам какъв е ражков но ме изкефи как стисна за тоpките герберасите на последните избори и ония не можаха да си напазаруват гласове.
108
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 120 "Гробари, намерихте ли си майстора; Рашков ще ви сбръчка. В тая обрулена държава много са за затвора. Все ваши бичмета" Какво стана с полицаите "биячи"? Нали Рашков им е шеф и се кълнеше, че ще има справедливост? Как е, уволни ли ги, уволни ли ги, или пак сте с пръст на разни места?
107
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пример за кражбите в България е самия Рашков, който с чиновническа заплата е успял да купи 19 имота, между които палат в София с 12 тоалетни, блок в Несебър, къща-чифлик на село и т.н. Как, г-н Рашков се купуват имоти, за десетки милиони, със чиновническа заплата? Не лъжете, че са купени от бившата ви съпруга, няма жена, която да подари имоти за милиони на бившия си.... Освен крадец явно сте лъжец и наглец!
106
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гробари, намерихте ли си майстора; Рашков ще ви сбръчка. В тая обрулена държава много са за затвора. Все ваши бичмета
105
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 117 Черепа и Борисов,са от едно поколение ако знаеш! И такъв цирк спретнаха на младите,че трудно ще излязат от тази каша мисля!!! -:(((
104
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадецът вика дръжте крадеца
103
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата от години се държи спрямо МВР като господар към слуга! За тези, кото не знаят, всичко което прокуратурата отчита като работа в ползна на хората (не слуаите, които са поръчани и платени, като с Черепа и Бобокови), всъщност е 99,99% работа на полицията!
102
7
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 114 Другарят Борисов може и да е кардял,но поне някаква работа е вършил.А тези нелепи служебни смешници не могат нито едното,нито другото.
101
1
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 111 === 19 са, не 18 :)))
100
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 100 Истукан! Може ли един въпрос? Правителството на 1 секретар на ЦК на ГЕРБ др Борисов,краде ли ни за 12 г както НИ КЛАТИ? Я да те видя сега!
99
2
 
12
 
! Отговори
Нагъл преди 2 години
к о м у н и с т ,твоята вяра!
98
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ох,дано по-скоро да минат изборите и да се състави някакво правителство та да се махне от очите ни това пияндурско злобно милиционерско псе!
97
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти тея 18 апартамента, не ги ли направи от ограбване, майк.ати.де.ба
96
1
 
13
 
! Отговори
HMLF преди 2 години
Прав е, но партията от която произлиза е най-виновна за това!
95
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
19 имота, от ДСара Рашков. Вярно е, някой МНОГО Е КРАЛ.