ДБ ще предложи на "Промяната продължава" да се явят с общи листи на изборите

Партията обсъжда най-различни варианти за президент
20 сеп 2021 18:57, Нели Христова
72
ДБ ще предложи на "Промяната продължава" да се явят с общи листи на изборите
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ ще предложи на „Промяната продължава“ възможност за явяване с общи листи на тези парламентарни избори. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по bTV.

Очаквам да имаме доста сериозен разговор с колегите от „Промяната продължава“. Ще обсъдим възможността за съвместно явяване на тези избори. Трябва да проведем този разговор със сериозност към гражданите“, заяви той.

Според него трябва да се покаже на хората още преди изборите, че можем да преговаряме и да постигаме коалиции, което отсъстваше при последните два парламента.

„Това ще донесе сериозният синергичен ефект. Една съвместна коалиция, която да си гарантира спечелването на първо и второ място и ще получи мандат. Колкото по-рано покажем, че можем да събираме хора и идеи, въпреки различията, толкова по-голям шанс ще има нашият политически субект да поиска властта и да осъществи промяната“, заяви Христо Иванов.

Той припомни, че много хора говорят за промяна, включително ДПС и Бойко Борисов. „Промяната е дълга борба с един конкретен модел. Необходими са последователни и устойчиви усилия, а ДБ е доказала, че го може“, добави Иванов.

Той подчерта, че не е имал конфликт с Кирил Петков и Асен Василев. „Винаги съм казвал, че сме единомишленици с тях. Имаме чудесни отношения“, каза лидерът на ДБ.

Обсъждаме най-различни варианти за кандидат за президент, каза Иванов.

„Винаги сме били позитивно настроени в политиката да има нови лица. Разпукването на модела, наложен през последните 12 години, носи разместване на пластовете. Никой не може да бъде монополист на идеята за промяната“, смята още Христо Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам какво тук всеки злорадства. Сега сте си харесали Кирил и всички останали автоматично стават лоши и подлизурковци. Преди няколко месеца същото беше със Слави, който всички се кълняха че е истински светец, който ще възкреси България. Аман от хора без собствено мислене, които се хвърлят на всеки, който им обещае да излее рога на изобилието върху тях. След няколко месеца, като видите, че няма да ви раздават пари с големия черпак, всички ще скачате и на сегашните си любимци!
19
3
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ристю искал пак да е министер, сестра Галева и тя :)))
18
4
 
13
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 2 години
ГОЛЯМ ЦИРК С КЛОУНИТЕ -КИРЧО И КОКОРЧО - ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ОБЕРАТ НЕГАТИВА ТЕЗИ ДВАМАТА ХИТРЕЦИ!АА?
17
0
 
12
 
! Отговори
dmx преди 2 години
Ама много е коалиционен. И по-бързо, ако може
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
124 милиона лева ще струват на данъкоплатците следващите избори. Да благодарим на т,н политици за прахосничеството.
15
7
 
17
 
! Отговори
РУСКИЯ EHИЧAP-PAДEB преди 2 години
ВИДЯ СМЕТКАТА НА БЪЛГАРИЯ...... СЕГА ИСКАЙТЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТЕ................. ИЗPИTAЙ РАДЕВ...!........ СПАСИ БЪЛГАРИЯ...!
14
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ предлага реална алтернатива за печеливша коалиция. В противен случай ще се стигне до поредната патова ситуация с Герб и Славчо в парламента. И Киро и ДБ самостоятелно ще вземат по 10 процента и ще гледаме поредния цирк. Накрая Буци ще се вземе с ДПС и ще започнат да управляват.
13
3
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Да, промяната продължава. От 1 януари нова цена на тока, нови цени на храните и изобщо промяната е в ход и то бърз ход. Дано останат живи пенсионери да и се порадват, че Бойко лошия вече го няма :)))
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ристо усеща как ще изгуби повече от половината гласували за тяхната коалиция и заедно с патерицата на ГЕРБ Атанасов са впрегнали всички сили и не жалят средства да ги привличат или ако ни стане да ги очернят.
11
3
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
За бг. Кроманьонците си требва мажоритарна система, а не преэ два месеца да си правят експерименти с тоя и оня. Като срешат, 4 години да кукат кафяв мармалд, эа да не си правят експерименти постоянно.
10
2
 
19
 
! Отговори
Пена преди 2 години
Тия от ДБ и И..бгиги са като лисици, мазни,мазни, лукави и хитри, да се сдушат с харвадците, че иначе няма депутати да станат.
9
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Направо е някаква магия как двама неизвестници Киро и Асенчо изведнъж са станали най-желаните партньори за куцо и сакато на българската политическа сцена.Като се има предвид,че единият от тях(Кирчо) откровено и безочливо послъгва наляво и надясно и дори не му мигва окото,та да се чуди човек какво видяха в тези поредни еднодневки.
8
23
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Дано стане факт това и най-накрая България да си отдъхне от Боко и гроб!
7
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ ще бъде партията носител на мандата! С мафията ГЕРБ е свършено! Най-после народът се пробуди, след 12 годишен сън!Да измъкнем България от дъното, ДБ е най-способната партия да направи промяната, да спре кражбите и България да не бъде повече най-бедната държава в ЕС, защото няма да може повече да се краде както при ГЕРБ!
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ е в будна кома, затова им се привиждат невъзможни неща.
5
2
 
19
 
! Отговори
Усещат вятъра преди 2 години
Ами общи. Мая и Ристе усетиха, че тези ще бъдат припознати за промяната и техните проценти рЕзко ще тръгнат надолу. Не е далече от акъла. Мая направо е аут, горката. На ден по два пъти иска обединение. Едно е сигурно, ще крадат от итн, дб и мая. Което прави преднината на ГЕРБ още по-ясна. ГЕРБ, след тях поне 4 партии с равни % - тези, дб, БСП и на опашката славун.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ видя златна възможност, да яхне властта, на гърба на презокеанска Ню уей, дошла , за да ни предвожда уж, общата промяна. Сега, или никога! Това са и указанията на леводесния Радан Кънев, изпратен в ЕП точно от ГЕРБ. Да, ама не, Радев и компроментираните юпита, едва ли, мислят, да поставят партията на Буйкикев-Маджо, начело. Те искат всичко за себе си, тук и сега.
3
10
 
9
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Стига сте търсили на хляба мекото. Боко го изяде отдавна .
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ачи тез не са ли от една партия ? Американската партия в България . Те нали са с американски кетапи ? На Прокопи хората .
1
1
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кви общи листи :)))