ДБ ще предложи на "Промяната продължава" да се явят с общи листи на изборите

Партията обсъжда най-различни варианти за президент
20 сеп 2021 18:57, Нели Христова
72
ДБ ще предложи на "Промяната продължава" да се явят с общи листи на изборите
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ ще предложи на „Промяната продължава“ възможност за явяване с общи листи на тези парламентарни избори. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по bTV.

Очаквам да имаме доста сериозен разговор с колегите от „Промяната продължава“. Ще обсъдим възможността за съвместно явяване на тези избори. Трябва да проведем този разговор със сериозност към гражданите“, заяви той.

Според него трябва да се покаже на хората още преди изборите, че можем да преговаряме и да постигаме коалиции, което отсъстваше при последните два парламента.

„Това ще донесе сериозният синергичен ефект. Една съвместна коалиция, която да си гарантира спечелването на първо и второ място и ще получи мандат. Колкото по-рано покажем, че можем да събираме хора и идеи, въпреки различията, толкова по-голям шанс ще има нашият политически субект да поиска властта и да осъществи промяната“, заяви Христо Иванов.

Той припомни, че много хора говорят за промяна, включително ДПС и Бойко Борисов. „Промяната е дълга борба с един конкретен модел. Необходими са последователни и устойчиви усилия, а ДБ е доказала, че го може“, добави Иванов.

Той подчерта, че не е имал конфликт с Кирил Петков и Асен Василев. „Винаги съм казвал, че сме единомишленици с тях. Имаме чудесни отношения“, каза лидерът на ДБ.

Обсъждаме най-различни варианти за кандидат за президент, каза Иванов.

„Винаги сме били позитивно настроени в политиката да има нови лица. Разпукването на модела, наложен през последните 12 години, носи разместване на пластовете. Никой не може да бъде монополист на идеята за промяната“, смята още Христо Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Иванов с чужда пита, помен тръгнал да прави!
59
0
 
0
 
! Отговори
Алла преди 2 години
Поредните тънки сметки без кръчмар на Хрито. Пак ще се опитва да прилага неговите схеми да се добере до парламента.
58
0
 
1
 
! Отговори
чао-чао преди 2 години
Христо да забрави - категорично стана ясно, че няма да му мине опита....Ице, Ице, никой не иска да си играйка с теб.....
57
7
 
1
 
! Отговори
Прожектор преди 2 години
Далновиден и потенциално печеливш ход на Христо Иванов. Поздравления ! Една "предизборна коалиция на промяната" несъмнено ще мотивира и мобилизира голяма част от електората ! Успех !
56
0
 
4
 
! Отговори
Ристьо преди 2 години
Го удария 220 волта та стана средно европеец !
55
1
 
6
 
! Отговори
Фен на промяната про преди 2 години
Ристьо, вие сте умираща партия вкл. и Майчето . Няма начин как да се случи това което планирате, затова си взимайте палатките и идете на росенец да почивате
54
0
 
4
 
! Отговори
Путин преди 2 години
"Комунисти от всички проекти - обединявайте се!"
53
6
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До гербер Последните "проучвания" са платени и по поръчка на ГЕРБ.Преди избори т.нар."социологически агенции" действат на принципа ден година храни.Който плати повече,той печели според "проучването".ГЕРБ поради общоизвестни причини/кражби,далавери/могат да надцакват.
52
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
По-добре коалицията я направете след изборите.Някак си по-чисто е.И ти,и Мая искате Кирил да ви влачи като локомотив към парламента.
51
1
 
5
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Този днес при Цветанка Ризова призна,че напуснал работа макар,че се говори ,че е изгонен,няма значение за да работел за партията си-ДБ.Предсавители си за какъв безделник става въпрос-да не работиш ,да се издържаш с парите на народа(партийните субсиди) за да си правиш партия, да си осигуриш луксозен живот,да скиташ по гурме ресторантите.И тоя мошеник ще сменят модели ще ,,прави "модерна България
50
1
 
3
 
! Отговори
Мераци и мераклии преди 2 години
Много са мераците за власт, но догодина Байдън ще ги попари, а мнозина от мераклиите ще трябва да се укриват, ако не искат да попаднат под ударите на закона.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трогателно е как Христо Иванов, който през 2017 г. високомерно отказа на ДСБ да влезе в предизборна коалиция сега обикаля студията и проси коалиция с бившите си ортаци от "Да, България" Петков и Василев. И тези хора се смятат за каймака на обществото - най-моралните, най-умните и най-способните. Могат само да предизвикат снизходителна усмивка у нормалните българи.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми гърците започаха да си получават парите от Плана за възстановяване и с тях компенсират засегнатите. Тия дни дори на един приятел гръцка авиокомпания му възсанови парите за полет от преди две години, той отдавна ги беше отписал. Хората действат. А нашите "нови" се чешат по каж-го-де и докато не измислят СЪВЪРШЕНИЯ план, няма да го внесат. Да се гърчи бизнеса и да чака Пеканов и Янев да получат прозрение свише, че този план е важен за хората.
47
3
 
7
 
! Отговори
Нане преди 2 години
ДБ са най долните *** пасавретини и трябва завинаги да бъдат изчегъртани от Парламентя... кокорчо и канадеца сдушат ли се с тях... Вън на новият проект... Тия общо взето са по зле и от герверастията...
46
1
 
8
 
! Отговори
УВАЖЕНИЕ ВСЕКИМУ преди 2 години
---ДОВЕРИЕ ВЕЧЕ НИКОМУ!..ПРИКАЗКИ , ОБЕЩАНИЯ И КАНДЪРМИ ....САМО НА ПАЗАРА!
45
1
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Няма да стане , защото Вие Ристе, се интересувате САМО за собственото си оцеляване , а не на това на България!
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласуваме за тези които спрът инфлацията намялат цените на храните тока парното и повишат пенсии и заплати. Иначе отиват у лево да дробат зейе. На празни думи сме се наслушали 32 години времее за действие. Ако си мислят че ще ми говорят в бъдеще време по добре да си взимат шапките и да се прибират у Канада. Бъдещото време го видяхме за 32 години. Потъване потъване и затъване. Копаме дъното яко. В КИПЪР свалиха цените на тока за бизнеса и за за домакинствата и всичко си дойде на мястото.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ се изложиха.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може и общи г а щ и да обуят? Тафров е заинтересован....
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали в нета се появи клип, как кирчо канадеца е сред съучридителите на дебе, а сега се прави на нов играч