Каракачанов за "Петков-Василев": Поредният проект за власт

В България отдавна нямало истински политически партии
21 сеп 2021 09:30, Елка Василева
80
Каракачанов за "Петков-Василев": Поредният проект за власт
Кадър: БНТ

„Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля и здрав разум да се направи правителство. Не е важно дали ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха, не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора. Това коментира Красимир Каракачанов, председател на ВМРО, пред БНТ.

Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто, обясни Каракачанов.

„Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление“, обясни Каракачанов.

Още по темата

„Извинявайте, ама по целия свят има коалиции. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България отдавна няма истински политически партии“, допълни Каракачанов.

Според Каракачанов новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев е "поредния проект за власт - нищо повече".

„Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев“, коментира Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

„Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея, да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация“, заяви Каракачанов.

По-добре да поговорим за нашите приоритети, отколкото да обсъждаме поредния кьорфишек, допълни той.

„Със сигурност ще водя листи“, категоричен е Каракачанов.

Той коментира и предстоящите избори за президент. Обясни, че ВМРО ще излезе със своя президентска двойка. Това е решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати.

Призна, че самият той също е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност. Много лесно е да приемеш, най-добре е да помислиш и да прецениш, и да прецениш кое е най-доброто решение, подчерта Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
8
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
На този мястото му е в затвора. Той и хората около него правещи се на ВМРО изкрадоха де що има в България, собственост Македонските дружества в България,като Македонски домове и клубове ,закупени с дерения и труд от македонците в България.Ченгета усетили се да крадът след като минаха две поколения на асимилация в България на македонците.Истинските членове на ВМРО винаги са се борили за независима Македониа.
65
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 2 години
ти ве се" бориш за власт , а само за постове
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пращай го оня *** Джамбазки с автомат на границата. Много е лесно да разказваш лакърдии от мекото кресло в Брюксел
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре сте се били разбрали с ГЕРБ, затова трите патриотични партии ще влезете в НС на куково лято.Нищо повече от проект за власт? Защо ли мислим, че и другите са като нас?
62
1
 
10
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
ами вие за какво се коалирахте с герб за същото келепир да има
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А този *** не беше с мутрата заради властта.Той единствен патриот.
60
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
А ТВОЯ "проект" ЗА КАКВО БЕШЕ бе Шкембе?..-Може би за благотворителност?..За "Българската Майка Тереза"?...Ех,гнидипроклети!..Обаче глупендера сам си признава,че неговата "партия" попада точно в графата "НЕИСТИНСКА партия"..Наглец!
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракачанка усетили го бате на Банкялията. Видели като му крепихте яйцата 4 години накрая как Бибитко ви го закова на задна. Писах аз ама нема кой да чете. Ако бяхте прочели какво пишех в Днес бг. и другите сайтове сега нямаше да сте извън парламата. Тези които бяха гласували за вас ви псуваха като хамали. Свещи ви купуваха с онези 50 лв дето щяхте да вдигате пенсиите. Е кото ги вдигнаха какво стана. Инфлацията ги изяде и погледнал се Илия пак в тия само дето вие вече сте АУТ завинаги.
58
5
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Аз пък за власт облизах на боко.......каза агент иван
57
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прасетата грухтят, керванът си върви. Киро ще ги отнесе
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро парламент няма да види.
55
7
 
1
 
! Отговори
Аха преди 2 години
до 51 - цитат: "ВМРО,БСП,ГЕРБ,Патриоти,ДПС и ИТН са собственост на руски мафиоти олигарси.." Ами значи те всичките са партии на Радефчо. Някои са негови- да, като милионерите и бг олигарсите също - Славчо (който го подкрепя), онзи в Дубай (който плати протестърите), Кирчо язовирчо и кокорчо (на които не им стигна бюджетът, без да са направили нищо- просто потънаха парите), и любимец му е Владко Путинчо. Нещо ни будалкаш.
54
5
 
10
 
! Отговори
Набор преди 2 години
Наборе, ти осъществи детската си мечта! Какво ще гониш още?!? ВЛАСТ ЛИ???
53
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що му давате трибуна на този бре?
52
7
 
14
 
! Отговори
Гост преди 2 години
А пък щото ти не искаше власт...хехехеБе мислете преди да се изказвате!!!
51
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракачанов постигна невъзможното.Да закрие ВМРО без да е забранено.
50
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъка, Прасьо Паранакачанов! Ходеща рекламо на BILLA, каквото било, било, никога няма да се върне! Няма да продаваш военно имущество, здрави триоски на дървената мафия, земи, постройки и Бог само знае още какво! Ти си за затвор, а се обаждаш! Мирувай!
49
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО,БСП,ГЕРБ,Патриоти,ДПС и ИТН са собственост на руски мафиоти олигарси и те изпълняват тяхните поръчки и сценарий.
48
4
 
28
 
! Отговори
Германия преди 2 години
Живея тук от доста години, втори път се правят избори за канцлер. Никой не плямпа глупости от телевизия в телевизия, вестниците не оплюват тоя или оня кандидат, има скромни снимки на кандидатите от различни партии ненатрапващи се, които веднага след изборите се изчистват. Никой никого не плюе, уважава се мнението на всеки. Без да съм чуждо поклонник, евалла им, не като нашите оядени прасета ламтящи за власт и още и още!
47
9
 
23
 
! Отговори
Очевидно: преди 2 години
Страх! Голям страх! А и кой му дава трибуна на тоз плондир?!