Каракачанов за "Петков-Василев": Поредният проект за власт

В България отдавна нямало истински политически партии
21 сеп 2021 09:30, Елка Василева
80
Каракачанов за "Петков-Василев": Поредният проект за власт
Кадър: БНТ

„Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля и здрав разум да се направи правителство. Не е важно дали ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха, не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора. Това коментира Красимир Каракачанов, председател на ВМРО, пред БНТ.

Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто, обясни Каракачанов.

„Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление“, обясни Каракачанов.

Още по темата

„Извинявайте, ама по целия свят има коалиции. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България отдавна няма истински политически партии“, допълни Каракачанов.

Според Каракачанов новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев е "поредния проект за власт - нищо повече".

„Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев“, коментира Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

„Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея, да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация“, заяви Каракачанов.

По-добре да поговорим за нашите приоритети, отколкото да обсъждаме поредния кьорфишек, допълни той.

„Със сигурност ще водя листи“, категоричен е Каракачанов.

Той коментира и предстоящите избори за президент. Обясни, че ВМРО ще излезе със своя президентска двойка. Това е решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати.

Призна, че самият той също е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност. Много лесно е да приемеш, най-добре е да помислиш и да прецениш, и да прецениш кое е най-доброто решение, подчерта Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
26
 
! Отговори
българин преди 2 години
Никой не иска мнението на подут , посинял и вонящ политически труп !! Успя да натрупаш кинти , докато лижеше Тиквата , трай си и се скрий някъде !
45
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано тези пишман патриоти и руски *** никога не влязат в Парламента.
44
5
 
3
 
! Отговори
Може! преди 2 години
До СТРАНДЖАТА/ Може, що да не може... ама в някой друг живот!
43
7
 
26
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Идете с Шишо си оправете плето да не прерипат авганските баби . По едни клещи и тел и там на плето.
42
1
 
16
 
! Отговори
Да преди 2 години
Друго си е Слабаков и жена му в парламента.
41
9
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Каракочефф,ако не беше въфф...власта,нямаше да направи тези...бузи.Чувал съм че стола на МО много хубави кюфтаци и пръжоли правят,също и мусаката не била лоша,да не говорим за...таскебапа;топял се в устата.Личи му от...хеликоптер Кугар,на ексминистъра,че власта много му се е...усладила.За това крепи до последно Тиквуний Банкянски и не му даде да...абдикира под напора на многохилядните протести.Той и Винкела най...много се...облажиха,след Боко Кюлчето разбира се.
40
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От градините на БИЛЛА !
39
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше тоя?
38
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34Само не каза за кого ще гласуваш, ако е за фалшивия "Лайф" и ментето Петков, забрави за промяна......хахахаха :)))
37
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агент "Иван" пак се активизира. Скучно му е като не е във властта. Няма значение с кои ще бъде. Да има повече от ДС
36
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С две ръце съм за вас, не защото съм в еуфория и вярвам на всичко, което ми се казва...Просто ви давам лично аз с моя глас шанс. Всеки има право на шанс. Но ще ви бъде трудно мили момчета и момичета, защото тези, които откраднаха протеста на младите хора и се навряха отново в Парламента, няма да ви пощадят и вас. Вие казвате, че нечестните ще бъдат показвани публично и няма да влизат в парламента. Имайте предвид, че това ще бъдат цели партии. Познатите ни до болка вълци в *** кожи....
35
5
 
19
 
! Отговори
Консуматор преди 2 години
Къде му е пликчето Билла? За един прЕятел питам.
34
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не гласувах на миналите избори, по обясними причини! Не харесвам партии, може би отделни личности. Но този път ще гласувам, защото наистина искам да има средна класа. Равни шансове за всички. Извинявайте, но до момента се получи един див капитализъм. Заформиха се едни много богати хора(няма лошо) ако е честно, но да ме ограбват нагло и да ми обясняват, че живота в България е приказка.....За кого? Имам малък бизнес и от дългогодишен опит зная, че трябва всички да сме добре.Но не беше така...
33
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен не ми е проблем двойното гражданство Каракачанов (симпатичен ми е, затова не го обиждам), проблема почна с фалшификата фантом Life :))) Не може така да лъже народеца този ром Петков, това е гавра с тех :)
32
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е стар проект на ДС като Каракочан да не коментира други проекти. Те поне са от ХХ в., а не от миналото хилядолетие!
31
6
 
24
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Според мен каракачанката може живее поне 5 6 години без да яде.
30
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да ви забранят със закон такива отровни хора и партии като вас! всеки да си гласува за когото прецени.....Стига с тези промивки на мозъци! Точно от теб шкемби, даже няма и да прочета помията .......
29
5
 
11
 
! Отговори
някой преди 2 години
огромна къща на женевското езеро..........
28
12
 
3
 
! Отговори
Местан преди 2 години
Волен - президент!!!
27
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вашата партия какво е? Не захлебихте и вие от властта или дадохте всичко за благотворителност? Важното е вие да сте на власт и никой да не ви пречи в ограбването, и нищо да не се променя. Под патриотичното прикритие, а че държавата се топи, не ви пука