Румен Христов: Новият държавен глава да е различен от сегашния

Без ГЕРБ-СДС не става правителство, посочи той
21 сеп 2021 10:08, Красимир Ангелов
60

Избори 2 в 1 ще отведат българите пред машините за гласуване на 14 ноември.

Последните социологически проучвания поставят коалицията ГЕРБ-СДС на първо място на изборите в парламентарния вот, а по-голямата неизвестна пред коалицията е на кого ще заложат на изборите за президент.

"Много се изговори за личността на бъдещия президент, тя трябва да обединява и да умее да води преговори. Много служебни правителства в един мандат не е добър атестат за президента", обяви за "България сутрин" лидерът на СДС Румен Христов.

Още по темата
Той подчерта пред Bulgaria ON AIR, че ролята на президента е да търси консенсус и да обединява. Христов разкритикува неспособността на 45-ото и 46-ото да излъчи работещо правителство.

"Желанието да бъдеш доминираща фигура в държавата води до това властта да е съсредоточена в едни ръце. Не вярвам, че ще е толкова партийна фигура президентът, като че ли не сме узрели и за жена президент все още. Вървим в правилна посока обаче. И до това ще стигнем", посочи той.

Румен Христов е на мнение, че е по-добре да има цивилни фигури на позицията президент, защото диалогът с тях бил по-лесен и достъпен.

"Би било добре кандидатът за президент да има международен опит. Да бъде човек, който би могъл да изгради такъв опит. Не е задължително изискване да говори различни езици. Важно е да минава всичко през превод, за да няма неразбиране, но все пак би било добре да знае такива", обясни още той.

Според него обаче най-важното е президентът да е демократ, да има афинитет към политиката. "Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици. Той трябва да комуникира с политическите формации и е добре да се направи екип. Трябва новият държавен глава да е различен от сегашния. Да нямаме колебания накъде гледаме - България е направила своя избор и трябва да го следва", подчерта лидерът на СДС.

Румен Христов обяви, че не е сигурен колко ще се задържат на политическата сцена Кирил Петков и Асен Василев.

"Ако нещо разтърсващо не се случи, ние ще сме първа политическа сила, без която не може да се управлява. Без нея не става правителство. Не бива да се правят крайно големи компромиси, но такива трябва да има. Имаме още малко време. СДС има доста работа, която трябва да свърши. Аз съм човек, който бяга по друга писта, а не към президентската институция", допълни Румен Христов.


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Пфу преди 1 месец
Тоя дъртак пък кой е?!
55
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Втори мандат за Бандата на Румен ще е гибелен за България.
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пътя ще си го избираме сами. Този е слуга на чужди интереси.
53
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Как да изберем различен президент,като още не можете да си намерите кандидат за президент.Всеки получил предложение бяга с 200?
52
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СДС станаха пуделчета на ГЕРБ, за да влязат в изпълнителната власт и пак да крадат, но ще имат най-много някой и друг депутат и затова този сега плачка.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
47 Хмм, нали Борисов бил диктатор? Кога сте искрени?
50
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
50 Товарищ Радев е пътник и го знае. Затова си гради отстъплението с проекта си "Петков-Василев". Които министри бе принуден, да смени, поради погазване на конституцията. Заедно с тандема Петков-Василев, които не могат, да мислят поотделно, ако не са в комплект, върви и чуруликащата върволица от съпруги, приятелки, любовници и кандидат такива, безделници, които чакат големи заплати, за нищоправене. Единственото, което могат харвардците е, да работят за нечие лоби,за себе си и да лъжат.
49
7
 
12
 
! Отговори
Ясновидка преди 1 месец
Да е различен от сегашния, ама не, пак ще бъде г-н Радев! 100%!!!
48
16
 
11
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 1 месец
Чест и адмирации господин Христов ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
47
9
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
никога повече герб-сдс и да спечелите гласове ще върнете веднага мандатазащото никои няма да ви подкрепи
46
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Румен Христо: Юмръкът да се смени с Меко Китков на ГЕРБ.
45
12
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Вярно ли е че този е облизал хубаво на боко ***....те
44
13
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
ДОЛЕН ЧОВЕК
43
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И този е поредния самозабравил се лuзaч на Бойковия 3адник.
42
10
 
8
 
! Отговори
Аха преди 1 месец
Няма на света софтуер, който да не може да се манипулира. Предните избори цели 3 дни го разучаваха как да подменят да извадят ИТН първи. Нямаше смисъл. Но сега вече са по-изучени. Всеки среден хакер знае какво да направи, дори с въвеждане на един символ, за да промени резултата, както му е платено...Не случайно Радеф обича само милионерите и олигарсите (е, Пеевски само го отбягва, но кой знае). Пък и протоколите, флашките - само дето са по-много и става по-бавно "промяната".
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когото посочи софтуерът, той ще е новият президент. Чак после народонаселението ще се изкаже по въпроса, но тогава може да стане голяма мазало...
40
9
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
И този ли изпълзя? Един файтон от хора,от бившето СДС крадци ,опитали се да го съживят поради някакъв кариеризъм и килепир!-:) Место президента този индивид,защото законно ОБЕЗКОСТИ Групировката крадлива ГЕРБ! -:) Е няма как да го " обичат" нали?-:)))
39
11
 
17
 
! Отговори
Калеко Шебеко преди 1 месец
Който и да предложат Герб , травмата на хората от мандата на ПлевненлиеВА е още много пресна и няма да има никакъв шанс
38
9
 
20
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 1 месец
Бойко , свършиха ли ти магаретата , че още не можеш да предложиш кандидат
37
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България трябва да има достоен президент, а не фигурант на черепа!