Румен Радев: За българите независимостта е морална победа превърнала се в мощен стимул

Да живее свободна и независима България, завърши словото си президентът
22 сеп 2021 11:13, Нели Христова
146
Румен Радев: За българите независимостта е морална победа превърнала се в мощен стимул
Снимка: БГНЕС

Възраждането и триумфът на българската държавност са неделима част от духа на Велико Търново, нашата историческа и духовна столица. Неслучайно преди 113 г. прокламацията за независимостта огласява именно старопрестолните улици и обявява, че българската държава заема своето достойно и равнопоставено място на европейската и световна сцена. Че възродена България не ще бъде подвластна вече на никого.

Това заяви президентът Румен Радев в словото си по повод Деня на независимостта 22 септември, предаде кореспондентът на БГНЕС.

И днес този дързък акт вдъхновява с проявените твърдост и характер. И днес ние се гордеем с нашите предшественици, защото този мащабен исторически акт не е толкова случайност, независимостта е постигната с политическа далновидност и дипломатическа мъдрост, с търпение и разум. Тя е градена на усилията на държавници, но и на силата на уверения в себе си народ. Министър-председателят Александър Малинов ще напише, че вестта е посрещната в цяла България с ентусиазъм и радост, добави президентът.

За българите независимостта е морална победа превърнала се в мощен стимул за икономически подем и всеобщ възторг. Вярата на българския народ да кове съдбата си със собствените си ръце е нужна и днес. Нека помним, че нашите предци избраха заедно съдбата си и бъдещето си на свободни и независими българи. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на родината, за да остане онази основа, от която да черпят вяра и сили идните поколения. Да живее свободна и независима България, завърши словото си президентът Радев.

На крепостта „Царевец” се състоя военният ритуал по издигането на националното знаме на Република България, бяха поднесени венци на Пирамидата на Независимостта. На крепостта Царевец бе прочетен Манифестът за независимостта на България от 22 септември 1908 г.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов заяви, че ние сме свободолюбив и мирен народ. Нека родолюбието да бъде идеал, а не средство, това е ключът към свободата, която я пазим в нашите души, подчерта Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До моч...мочка, бъркаш димензиите! Няколко десетки хиляди не са милиони. И първолаците го знаят. През ноември ще се убедиш сам, въпреки,че пак ще кви-чиш...
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аналитик.... Ти знаеш ли какво значи "анализ", аналлитико? Много ми е познат стила на онзи олиго, който пише с главни букви. Датата 3 Март е свята, на нея братска Русия подписа договора, с който станахме свободни! Даже да си турче, щеше да гледаш с респект на тази дата! Интересно, но в Турция симпатиите към Русия са много силни! Явно тези хора могат да ценят доброто, което са получили!
110
1
 
3
 
! Отговори
моч преди 2 години
До До моч......Има едни други милиони , които също са Българи и РР не е техен избор защо ненавиждаме "истински мъже" , които "смело влизат в бой" срещу собствения си народ , а "решенията взети за милисекунди" сртуват и ще струат години от живота на всички ни.Когато съчетаеш интелект със злоба , реваншизъм и патологична жажда за власт получаваш сатрап , пред който се кланят само , а в това няма и грам достойнство !!!
109
1
 
2
 
! Отговори
аналитик преди 2 години
ИМА ДВЕ ДАТИ ЗА НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИЦИ 06.09 И 22.09. ПЪК РАДИФ НЕКА СЕ ПЪЧИ С ДАТА 03.03. МИСЛЕТЕ КАТО ГЛАСОПОДАВАТЕ ЗА КОГО И ЗАЩО!!!!!
108
0
 
1
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
Радев що празнува като е много зависим и тика България към това робство.
107
6
 
0
 
! Отговори
До моч преди 2 години
Мочка, остани си с мечтите, имаш права на това! Смешен и жалък си, от оредялата косица на генерал Радев и косъм няма да падне! Той е избраник на милиони българи, които пак ще го изберат! Вие просто свикнахте с молюски като Плевналиев е пръскащия слюнки филибелишки бракоразводен адвокат и не можете да понесете истински мъж, който смело влиза в бой и решава нещата за милисекунди, интелигентен, умен, владеещ хората с достойнство! Джвакайте от копанката на Боко, грухтете, щом не ви е гнъс!
106
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не наричам Бойко Методиев Борисов "тиквата". Този плод или зеленчук е много полезен - съдържа много каротин и други витамини, микроелементи, влакнини и е чудесна храна. А споменатата личност е това, което организмът изхвърля след хранене! Нагъл, груб, пррост, алчен, жесток, в момента злобее, говори всичко, което му дойде на езика, става жалък и смешен! Нищо няма да му помогне, няма да го спаси! Затвор! Там ще опитат да го превъзпитат. Всуе е морите, драскачи! Има минало, но има и бъдеще!
105
1
 
5
 
! Отговори
моч преди 2 години
ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА - обвинение , съд , присъда и затвор ! БРУТАЛНО ПОГАЗВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА - обвинение , съд , присъда и затвор ! УЧАСТИЕ В ОРГАНИЗИРАН ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ И ОГЛАВЯВАНЕ НА ХУНТА - обвинение , съд , присъда и затвор !!! До тук три , а има поне още 30 други противозаконни прояви на лицето(мутрата) РР . за които трябва да бъде обвинен , да отговаря пред съса и да понесе възмездие за деянията си !!!
104
4
 
1
 
! Отговори
До анонимен 113 преди 2 години
"Жалко за загиналите за /.../ съединението на България." Мал-о-умнико, я сподели кой е загинал за Съединението, че съм забравил! И кога Радев казал, че България е блато? А "законното правителство" на мафиота Бойко Методиев Борисов трябваше да бъде изгонено и Президентът Радев успя да вдигне народа, което е ИСТОРИЧЕСКИ ПРЕЦЕДЕНТ! Народът наложи волята си и показа червен картон на еднокнижника, нищо че "три папи са го галиле"! Радев е истински водач! Ще помете всеки претендент още на първия тур!
103
7
 
3
 
! Отговори
иво преди 2 години
Боко Тиквата отново ръси глупости навръх празника.Апелираме към здравните власти-приберете банкянската мутра в психиатрията.А най-добре го пратете там където му е мястото-при бай Ставри.
102
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разединителя, който 5 години говореше, че България е блато? Този, който с вдигнат юмрук призова за сваляне на законното правителство? Този, който призова към тормоз и блокади и приветства платените протестъри? Този, който назначи агенти на ДС, субекти с неясно гражданство, обвиняеми за кражби и данъчни измами като министри? Този, разединител да говори за съединението на България? Жалко за загиналите за свободата и съединението на България. Срам. Такава наглост, безочие и продажност не съм виждал
101
9
 
2
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Скоро Безстрашния генерал Радев ще вкара в затвора крадливия мутрафон Бойко !
100
1
 
10
 
! Отговори
Всяко зло за добро преди 2 години
След като бандата на Румен завзе властта, стана ясно че икономиката потъна в канала. Цените стават нетърпими и дори най-задръстените чалгари ще осъзнаят че това не е добре за тях в личен план. Така страницата на 30 години леене на омраза от бТВ ще бъде прелистена. Слави ще отиде на бунището в едно с Румен Радев и нещата ще тръгнат напред.
99
5
 
16
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Хубаво го вижте тоя,целта му е да разсипе България като я хвърли в ръцете на кремълските си господари!Няма Еврозона,няма Шенген,няма НАТО!Беднотия за българина и рай за такива като него и обкръжението му!
98
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Изчисление...........Крети, а изчисли ли колко ни струва голият *** Плевналиев? Или той не живееше на наша сметка, ходеше на работа с колело, нямаше охрана, не ядеше?По-добре се съсредоточи на фуражка, чорапи, форма на ушите - том може и да се справиш с ниското си чело!
97
4
 
15
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Лошото е че може да ги търпим и след изборите. Щом даваха зор за машинките, нищо чудно още пет години, тоя да ни разваля празниците.
96
4
 
14
 
! Отговори
РАДЕВ ВКАРА НАРОДА.. преди 2 години
В ГРОБА........... НЯМА ВАКСИНАЦИЯ.. ИМА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ..............НЯМА ЕВРОЗОНА...ИМА ТТАЛИБАНИ ОТ АЗИЯ И АФРИКА...........
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Dignity е латинската дума на ДОСТОЕН. Съзвучието с българското дигна, издигнат е ясно. Издигаме народни представители и президент и е редно да внимаваме какво са хората, които издигаме за да не се окаже, че заедно с тях всички пропадаме.
94
7
 
10
 
! Отговори
АКО СПЕЧЕЛИ.. преди 2 години
ПЕЧЕЛИ САМО РАДЕВ.. +.. НЕГОВИТЕ ОЛИГАРСИ................... АКО ЗАГУБИ-ГУБИ САМО ЦЕЛИЯТ НАРОД-......
93
4
 
12
 
! Отговори
Радев преди 2 години
да каже дали е зависим от Кремъл,а пуделчето МУ Кирчо дали е зависим от Прокопиев.