Петков и Василев обявиха 5 условия за следизборно споразумение

"Продължаваме промяната" твърдо подкрепя Радев за втори мандат
Обновена: 24 сеп 2021 22:00 | 24 сеп 2021 20:30, Красимир Ангелов
96
Петков и Василев обявиха 5 условия за следизборно споразумение
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" обявиха 5 условия, по които могат да се коалират с други формации след изборите на 14 ноември.

Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев посетиха този следобед Стара Загора, като посочиха, че разговорите с формациите "Изправи се БГ!Ние идваме" и "Демократична България" предстоят.

"Първото е да не се увеличават данъците, а да си ги събираме всичките данъци. Вторият принцип е да се спрат всички течове в държавата, така че да може да се използват парите. Всички работници и всички фирми да плащат данъци ефективно. Третото нещо, което за нас е важно - наистина да тръгне да работи образованието. И на не последно място - да забравим за лечението в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща", заяви Асен Василев, цитиран от bTV.

Освен тези условия, споразумението с други политически сили минава и през Прокуратурата и промяната в Закона за съдебната власт:

"Прокуратурата не работи - ние го усетихме, четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", коментира Кирил Петков.

Според двамата бивши министри засега най-близо до тези критерии от дясно са ДБ, а от левия политически спектър ИБГНИ.

Лидерите на "Продължаваме промяната" заявиха още, че подкрепят Румен Радев за втори президентски мандат, тъй като отговаря на тяхната дефиниция  "обединител на почтените".

Имената на всички областни координатори и водачи на листи на "Продължаваме промяната" ще станат ясни вероятно до седмица. Листите ще бъдат съставени от местни хора, които не са участвали в повече от една партия и имат кариера извън политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
9
 
20
 
! Отговори
Прокуратура преди 2 години
Ще проработи Кика,ще проработи!Като те погне за невярна декларация!
38
3
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Значи БСП я няма никъде. Явно не върви да увеличат данъците на богатите и да ги понамалим за бедните. Така де. 10% и от тоя дет зима 1000 лв., и от тоя дето зима 10000. Обаче! Ако ГЕРБ кажат (!), че се отмятат от ББ, а ДПС кажат(!), че са сбъркали (!) с Пеевски, то с тях може да говорят. Това го каза вчера гарвардского момче. Та при това положение промяна ли?
37
2
 
19
 
! Отговори
истина преди 2 години
Не не не нека не прави споразумение с ИБГНИ не е нужно отново червени злобни бабички да се напъхат във властта. Ако го направи ще отблъсне много хора да гласуват за тях. Не искам да гласувам за Кирил и да получа Дончева.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да вземат пари от хората, които са в сивия сектор сигурно ли е, че тези пари ще отидат при нуждаещите се семейства или ще бъдат ДАДЕНИ за далаверата на някоя ТРАНСАТЛАНТИЧЕСКА компания? В България всичко си е урегулирано. Сивият бизнес храни хора, които иначе ще мизерстват без работа или ще им се ограбва труда от чорбаджията.
35
5
 
23
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Новият проект на кукловодите. Те затова са уверени, че ще спечелят, някой им го е обещал и явно троши луди пари за пиара им. Само,че са плоски, кухи, празни и безлични. Само едни празни предизборни приказки на обикновенни популисти. Поредните. Такива глупости говореха и юпитата на сакскобурггота. И стана к'вот стана.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братле, почтен мениджър няма - винаги пешкира го обира най-ниското ниво, в една държава това сме ние.
33
4
 
20
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Тези двамата защо говорят все едно са спечелили изборите и поставят условия? И дават акъл как ще се управлява? А мерките им са като за децата в градината: ще се лекуваме в България без да плащаме?! И един мармут увива шоколад! Жалко, че като учили в Харвард, вземат народа си за толкова ниска топка. И кой ще плати за това лечение? И данъците ниски. Филянкишията.
32
5
 
28
 
! Отговори
МОИТЕ 5 УСЛОВИЯ: преди 2 години
1.КИРИЛ ПЕТКОВ ДА СТАНЕ ПОЧТЕН-ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА ФАЛШИВАТА ДЕКЛАРАЦИЯ....... 2.АСЕН ВАСИЛЕВ ДА СТАНЕ ПОЧТЕН-ДА СЕ ИЗВИНИ ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА СПЕЦОВ ЗА ШЕФ НА НАП..... 3.ДА СЕ РАЗГРАНИЧАТ ОТ РУМЕН РАДЕВ, КОЙТО ИСКА ДА МЕ ИЗЧЕГЪРТА ОТ БЪЛГАРИЯ, ЗА СМЕТКА НА СЪРБИ, РУСНАЦИ И АФГАНИСТАНЦИ.... 4.ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ В ББР..... 5.ДА СПРАТ ХАПЧЕТАТА.......
31
1
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Аре спрете с тоя телешоп, то е ясно, че нови продукти на паэара бол
30
6
 
22
 
! Отговори
Вихър преди 2 години
Съгласен съм с него, че прокуратурата не работи, защото ако работеше досега щеше да е повдигнала обвинение срещу него за подадена неверна декларация за гражданството!!!
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези явно не разбират, че от корупция и от сивия бизнес се издържат половината домакинства в България.
28
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам Българина предпочита да живее в мизерия, пред това Киро Харварда да му казва какво да прави. "Всеки народ заслужава съдбата си!"
27
3
 
11
 
! Отговори
hard преди 2 години
Защо никоя партия не отваря дума за външната политика на България?Ще продължаваме ли, уж прикрито, да вървим по волята на кремъл?
26
8
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 2 години
Тия дето слагат минуси после най-много ще реват.
25
5
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОПИТВАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ЗА ДА НЕ ЛЪСНЕ ЛЪЖАТА, ЧЕ ЗА ПОСМЕШИЩАТА И ЦЕЛИЯ ИМ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ НЯМА ДА ИМА И 1%
24
4
 
22
 
! Отговори
СЛАВ преди 2 години
Тия по зле и от лузърите на шимон кохари. Само за пари мислят. Държавата не е фирма и народът не е наемна работна ръка. Или вие виждате себе си като робовладелци, а народа - роби! Така ли виждате хората, като роби???!!! Да не ви увисне чейнето.
23
4
 
22
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Ще заработи като ти дойдат документите от Канада
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков-Василев, "първо скочи, тогава кажи Хоп!"." Нека видим колко гласа ще съберете на изборите, сега не сте в позиция, да поставят условия. Нито сте най-почтените в държавата. То бива нахалство, но това е в повече.
21
3
 
13
 
! Отговори
Леда преди 2 години
Много ми е интересно кое точно не работи при образованието (като изключим струпването на прекомерно много хора в София и липсата на всякаква мисъл за това какво ще произтече от неадекватното свръхстроителство) това, че не се обяснява на 8 годишни деца, че можело да са момчета, а да се чувстват момичета и обратно ли?
20
2
 
17
 
! Отговори
Ханонимен преди 2 години
Лесно и хубаво звучи на думи, ужасяващо трудно за изпълнение, не мога да си представя за лечението на тежки болести в БГ колко време ще е необходимо, за да се обучат специалисти и да се закупи техниката. Според Киро Язовиро сигурно 1 седмица макс, популисти и демагози, а всъщност тяхна е отговорността за надутите цени на всичко, и на Кирчо по-специално нарушението на контституцията с двойното си гражданство левента му с левент ...