Петков и Василев обявиха 5 условия за следизборно споразумение

"Продължаваме промяната" твърдо подкрепя Радев за втори мандат
Обновена: 24 сеп 2021 22:00 | 24 сеп 2021 20:30, Красимир Ангелов
96
Петков и Василев обявиха 5 условия за следизборно споразумение
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" обявиха 5 условия, по които могат да се коалират с други формации след изборите на 14 ноември.

Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев посетиха този следобед Стара Загора, като посочиха, че разговорите с формациите "Изправи се БГ!Ние идваме" и "Демократична България" предстоят.

"Първото е да не се увеличават данъците, а да си ги събираме всичките данъци. Вторият принцип е да се спрат всички течове в държавата, така че да може да се използват парите. Всички работници и всички фирми да плащат данъци ефективно. Третото нещо, което за нас е важно - наистина да тръгне да работи образованието. И на не последно място - да забравим за лечението в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща", заяви Асен Василев, цитиран от bTV.

Освен тези условия, споразумението с други политически сили минава и през Прокуратурата и промяната в Закона за съдебната власт:

"Прокуратурата не работи - ние го усетихме, четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", коментира Кирил Петков.

Според двамата бивши министри засега най-близо до тези критерии от дясно са ДБ, а от левия политически спектър ИБГНИ.

Лидерите на "Продължаваме промяната" заявиха още, че подкрепят Румен Радев за втори президентски мандат, тъй като отговаря на тяхната дефиниция  "обединител на почтените".

Имената на всички областни координатори и водачи на листи на "Продължаваме промяната" ще станат ясни вероятно до седмица. Листите ще бъдат съставени от местни хора, които не са участвали в повече от една партия и имат кариера извън политиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КИРИЛ ПЕТКОВ: И КАКВО КАТО СЪМ НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК!!!МЕН ЛИЧНО ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ МЕ ПОКРИВА!
18
4
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АБСОЛЮТНО ВЯРНО Е! АКО ПРОКУРАТУРАТА РАБОТЕШЕ КИРИЛ ПЕТКОВ ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА Е С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ЗА МНОЖЕСТВО ИЗМАМИ И ЛЪЖИ!
17
4
 
21
 
! Отговори
малък бизнес преди 2 години
Хитро популистчета, нацелихте празната дупка, която другите привидно "забравят". Много натъртвате на ефективно събиране на данъци, ама нали се сещаш, че на работодателя парите за заплати не му падат от небето, а като го одереш жив, той ще трябва да си уволни работниците и ще фалира. Тогава колко ефектни ще са постъпите в хазната? Още помня Дянков.
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще оставят в глад населението! Избирайте си ги , разсеяни хора. Ще Ви Оправят.
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея ще сринат българия. Дянков 2 идва. Те няма да имат социална програма. Целта ще е събиране на пари само. Държавното управление е различно от фирменното. А това за леченията и чужбина е популистко. В българия има качествено лечение, ама са частни.
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите събрани от данъците ни се харчат ужасно, ужасно, ужасно, ужасно лошо. С оправяне на това трябва да се почне. После всичко останало
13
6
 
19
 
! Отговори
Хахахаах преди 2 години
Това ли е? Да не се лекуваме в чужбина? Там се лекува червената буржоазия. Май северномакедонски космонавт е по-добре. Много рано почнаха с празните приказки.
12
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги по-силния може да си позволи да поставя условия, той е и този който може да мачка ако някой не се съобрази, та какви сте вие точно, че да поставяте условия?
11
8
 
28
 
! Отговори
Той преди 2 години
Първо *** до Букурещ и си вземи документа ,да не запееш друга песен пред прокуратурата ,там усмивката ти няма да мине, искат се факти канадецо!
10
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз и Кокорчо ми бяха донякъде симпатични докато не чух днес,че преговаряли със Ристю лодкаря и сестра Галева...вие мозък в главите имате ли въобще.Щом са готови да се вържат с тези ясно за ква почтеност иде реч.
9
6
 
21
 
! Отговори
Ky40 преди 2 години
Коя държава се срива бе , зюмбюл, тая ръководена от джип. Кое да и се срине , рушвета, корупцията, мафията, кое ? Тоя петков е грандоман, той се има за повече от всеки един българин, нали е учил в харвард .
8
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво момчета!! Ще гласуваме за вас. Вие ще спасите България.
7
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков-Василев не са в позиция, да поставят условия. Нека видим първо, как ще се представят на изборите. Що се отнася до "условията", откриват топлата вода. И без тях, е ясно, кокво трябва да се направи. ГЕРБ са си изсели съответните изводи и имат реална визия за държавата, без корупция, социална политика и за бърз растеж.
6
10
 
26
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Държавата се срива, за тиямесеци на служебни недоразумения, но те щели да продължават с "промяната"? Каква промяна бе крадци, не виждате ли че държавата се срива, а те продължават захилени и ококорени със същите мародерства!
5
5
 
17
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Добри пожелания! Дано след изборите да не ги забравят. Звучи разочароващо намерението за сътрудничество с корумпирани лица като Мая и Татяна. Нали уж само с почтени хора щяха да работят?
4
10
 
17
 
! Отговори
доги преди 2 години
прав си , прокуратурата ако работеше ти отдавна щеше да си подсъдим ,мошеник скапан
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво момчета
2
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм твърдо да се забрани на Българи да ходят да се лекуват в чужбина!! И тук имаме добри лекари!! Ако пък те не се справят..такава е била волята Божия.
1
6
 
13
 
! Отговори
Мут Лабен преди 2 години
Едва ли ще има някой, който да е против тези 5 условия.