Рашков: Няма репресии нито над партии, нито над хора

Правят се проверки за цените на тока не само в КЕВР
Обновена: 24 сеп 2021 17:47 | 24 сеп 2021 16:03,
135
Рашков: Няма репресии нито над партии, нито над хора
Снимка: БГНЕС

Започнали са проверки заради повишените цени на тока, заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Проверката ще продължи, докато изясним как стоят нещата в действителност. Както в КЕВР, така и на други места“, поясни вътрешният министър.

„Въпросът е и чисто политически, дали някой не е заложил бомби преди известно време, за да дойде сега есента и да започнат да се колебаят цените главно нагоре и да се каже вижте колко е лошо служебното правителство. Не изключвам и тази хипотеза“, каза още Рашков.

Министърът е категоричен, че институцията на главния прокурор трябва да подлежи на радикална промяна в най-скоро време.

Законът за прокуратурата е пренесен буквално от преди 90-а година в Закона за съдебната власт. А онзи закон, който беше самостоятелен такъв, за прокуратурата, е по подобие на Сталинската прокуратура. Прокуратурата действа по правила от 50-е и 60-е години на миналия век. Такъв е манталитетът: Докато не се обади онзи човек с каскета, нищо не предприемам",посочи той.

Вътрешният министър определи като политически спекулации обвиненията на ДПС, че МВР погазва основни конституционни права на гражданите и че унижава членове на партията.

„Получих парламентарно питане, в което се твърдеше, че се упражнява репресия. Помолих да ми дадат конкретни данни за случаи, до този момент не са ми дадени. На голи твърдения не вярвам", каза още вътрешният министър.

Още по темата
"В една предизборна обстановка, в която отвсякъде тече информация как определени лица, свързани с политически партии, се подготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, ние не можем да стоим безучастно. По такъв начин се изкривява политическият вот и накрая се появяват едни представители в пленарната зала, за които се чудим как са се появили, кой ги е избрал. Дали ги е избрал, изразявайки свободната си воля или срещу 5 килограма боб или леща, каквито случаи имаше, това купуване на гласове е купуване на душите на тези хора. И тези наши политици, вместо да станат цивилизовани политици, извършват престъпления против политическите права на гражданите. Същите тези политици, които сега плачат, че някой ги бил репресирал, никой не е репресирал когото и да било", категоричен беше Рашков.

"Нека тези политици, които сега се оплакват от нас, да отговорят и да видим дали честно провеждат изборите или си служат с покупко-продажба на душите на българските граждани", призова Рашков, цитиран от DarikNews.

По-рано през деня от ГЕРБ също отправиха редица критики за работата на министър Бойко Рашков. Те обявиха, че цената на тока е скочила тройно от миналата година. И призоваха: "Рашков да спре с PR акциите в КЕВР и да влезе в Министерството на енергетиката и да ги пита за бездействието им и защо се стигна до този балон при цената на тока".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
8
 
! Отговори
Лъжеца Рашков преди 2 години
Рашков дамаджаната с 19 имота в цялата страна за милиони левове е не само лъжец, а и крадец.
114
0
 
6
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Кой го казва- Партийния секретар!
113
2
 
15
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А иначе без съмнение и Рашков, и шефът му Радев са сталинисти, от твърдолинейните. Ако сега бяхме 1945та или 46та - маса народ щяха да вкарат в лагери или направо да ги избият.
112
2
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До този под мен Да, така е. Все едно да сложим Вишински да е прокурор сега, в 21 век. Страшно ще му се иска да праща в лагери или да иска смъртни присъди, ама вече не върви. А този Рашков е страхливец. Бате Гойко му скръцна със зъби - "Сега да не ти е 1945 година, бе ей!" и - както виждате, млъкна и вече не смее да каже нищо по негов адрес.
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един сталински прокурор обясснява що е то сталинска прокуратура, и боговете мълчат."Не вярвам, че съм наредил репресии, докато не покажете доказателства..."
110
0
 
19
 
! Отговори
6565656 преди 2 години
Това нещо е почтенно, само че не помни в коя от тоалетните я е цложил пустата му почтенност и затова е много долен, гаден, и аквото се сетите. Как му липсват възможностите на времето след 44-та, как само му се иска да можеше, ех!
109
0
 
18
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Как удобно си подаваха топката със Силвето Великова от БНР . Ей тая мисирка заедно с Волгата направо са окупирали радиото и няма пускане ! От тях освен кюлчета и Гешев друго не излиза в ефира !
108
0
 
14
 
! Отговори
Ааа преди 2 години
Не бееее, ама как... !
107
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков: Няма репресии нито над партии, нито над хора - ___ - Е, щом Рашков казва...
106
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 115 .Рашиста може и да разбира нещо от НК и НПК но си кара по комунистически следователски почин,защото обслужва едни хора с големи куфари и офшорни сметки.Иска да покаже най вече ,че той и около него са над закона,че за тях закона не важи, и може да си играе с който се иска както си иска.Това са тоталитарни прийоми,наченки на гьбелсовия подход към диктатура.Той сега изглежда като карикатура защото след голямото реване за битки ,никой не е очаквал да излезе такъв образ от нафталина.
105
1
 
22
 
! Отговори
Rasha преди 2 години
Гешка, тоя когато няма повече да бъде министър, настояваваме да бъде проверен за произход на парите му и за притежание на 127 апартамента, имоти, ниви, градини, и тем подобни... Моля.
104
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имотния милиционер с 10 тоалетни в едната резиденция,басейн,солари и пр.,с психопроблемно изражение и ченгежийски комунист.методи на оная сигурност от близкото минало,шлифован да лъже,не помни нищо.Пращаше качулки да плашат баби и дядовци в тъмни зори,че купували гласове,щото групово били на предизборен концерт на неправилната партия.Те хората си казаха.Става дума за 80г.възрастни,та да не гласуват грешно,а най добре изобщо,предполагаемо на лекарства и се пазят,да ги сплаши неочаквано талибански
103
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Рашков , другото е ала-бала ! Стоглавата герберска ламя няма да се даде лесно - режИ главите една по една до последно ,щото герберастки лапачи , свикнали на лесни пари и то по много ,хич не им се ще промяна ! Тоновете герберастки npocmomuu по форумите няма да те отклонят от правилната посока и това ги вбесява още повече !
102
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учудва ме, че г-н Рашков е доцент по Наказателен процес. Очевидно нищо не разбира от наказателно - процесуално право.
101
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашковффф! Ти обеща доказателства. Къде са?
100
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя изтръска нещо и после гледа умно и това му е доказателството .. Дявол (др.-греч. διάβολος) клеветник или "противник" на всичко свято
99
1
 
38
 
! Отговори
Комунист безакълен преди 2 години
Рашков видял куфари да се разнасят -- добре де като си ги видял хвани един куфар поне, или само куфари витат в кухата му комунистичмеска глава
98
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рашкоолу- гнусен червендалест и разплут лъжец!
97
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този господин 5 месеца само плаче , какви били ГЕРБ . Добре , покажи папката , как да ти повярваме , само дрън-дрън . На суверена не му се слуша повече , иска действие и подобряване. Първо Борисов виновен , после Гешев , после арменския поп . Все някой ви е виновен. Дърто пиянде.
96
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
станахме милиционерска държава