Минеков иска да гони ГЕРБ от НДК, два етажа им били дарени

НДК е към Министерство на културата, а наем няма
26 сеп 2021 10:28, Александър Попов
101
Минеков иска да гони ГЕРБ от НДК, два етажа им били дарени
Снимка: БГНЕС

Преди години партия ГЕРБ е превзела със сила два етажа от НДК, което е към Министерството на културата. А на мен не ми е безразлично, заяви служебният министър Велислав Минеков пред bTV.

"Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че обявява двата етажа като отпаднала полза и ги дарява на партията. Те остават под управата на областния, но от там няма нито лев наем. Тези два етажа възнамерявам да ги върна на НДК обратно, тъй като те и без това съсипаха НДК за тези две години. Унищожиха го, дълговете са невъзможни. Не знам следващият борд как ще се спасява", допълни Минеков.

Той заяви, че ще "помоли учтиво" ГЕРБ да си намерят друг имот.

"Тези два етажа са на НДК иначе може би ще трябва да направим един партиен център в НДК. Ще помоля настойчиво ГЕРБ да напуснат, добави Минеков. Това не е предизборна атака, каза още той. Искам си наема, подчерта Минеков.

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата. По думите му там са изчезнали 1,8 млн. лв.

"Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице", каза още Велислав Минеков.

Според него това са пари, които са получени от руски бизнесмен, който е включен в санкционен списък на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
3
 
! Отговори
.... преди 2 години
Поне и на децата им стана ясно, защо 500 години не сме се освободили от Турците. Та ние 100г ни мачкат БСП, ДПС и ГЕРБ и ние пак за тях пускаме, все едно носят Рая на земята а една Сърбия и Румъния излязоха от дупката на комунизма и ни изпревариха значително. Едно време Българите са мразели четниците, плюели са ги, одумвали са ги какви са некадърни в кръчмите и срещу малко пари са ги предавали като Троловете във форума, които срешу малко пари служат на господарите си. Поне е ясно.
38
13
 
19
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Никога не ми е харесвал НДК - прилича на бункер, а не на пристан на култура..Както всичките соц. скулптори, картини и графики на измъчени хора и скотски живот, НДК е една политизирана разработка на социопати, не подхождаща за дом на културата с нейните въ звишени идеали..Виж, за партиен център е много по-подходящ "бункер"..Минеков явно живее в миналото и трябва да си ходи при него
37
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За петнадесет години тиквебанкинскию кофпомпиер си повярва. Държеше се все едно държавата му е бащиния.
36
10
 
21
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Освен,че има ОТДЕЛЕНИ ПАРИ за Магистрала Хемус и това не е незаконно,защото тези пари се харчат само при СВЪРШЕНА РАБОТА...... Друго неможаха да открият "ИКОНОМИСТИТЕ" на другите партии.... ха ха ха
35
26
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПОРЕДНИТЕ ДАЛАВЕРИ НА ГЕРБЕРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ИЗЛЕЗИ НА ЯВЕ РЕДОМ С ОТКРАДНАТИЯ КАШКАВАЛ ОТ РЕЗЕРВА И ОТКРАДНАТИЯ АЗЕРБЕЙДЖАНСКИ ГАЗ!
34
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много пpocтее тpoляка тук.. Това само комунисти ли са или има и други б'оклуци, които си избиват комплексите срещу ГЕРБ ?
33
28
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
ГЕРБ ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА УПРАВЛЯВА.ГАРАНТИРАМ ГО МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ МАФИОТО УПРАВЛЕНИЕТО БЪЛГАРИТЕ ВЕЧЕ НЕ ГИ ЩАТ САМО ТЕЗИ КОЙТО ГЕПИХА ОТ БЕДНИЯТ СИ НАРОД.И СЕГА РЕВАТ ЗА ОЩЕ.ГЕРБ СА ПРИКЛЮЧИЛИ.
32
12
 
17
 
! Отговори
Dante Aligieri преди 2 години
Ей гробаря бездарен помисли си след два месеца къде ще ходиш. Нищо неплатено не остава на този свят. Ще се завреш в дупката от където те извадиха и ще отидеш в забвението бездарие нещастно!
31
19
 
30
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Минеков а кога ти и останалите ще платите за поразиите , нанесени от вас с хвърлянето на яйца и домати , риба и други *** по време на уж така наречените протести! И ако имаш кумова срама и ти и останалите протестъри веднага нпуснете креслата и се усмирете!
30
25
 
20
 
! Отговори
данчо преди 2 години
Не само от НДК.Гербероидните трябва да бъдат изметени от България.Място за крадци и мутри не трябва да има.
29
15
 
8
 
! Отговори
ДО 21 ЕМО преди 2 години
Направи СПРАВКА колко СУБСИДИЯ взема на година ПАРТИЯ ГЕРБ..... СУБСИДИЯ.
28
39
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започвам да си мисля, че и 25 години няма да ни стигнат България да се оправи от поразитте, които нанесе ГЕРБ. Доскоро си мислех, че до 5 години ще се оправим.
27
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Субсидиите,които вземат ГЕРБ могат да наемат цялото НДК.... Още повече,че в НДК си има правила и ако беше НАЕМА за малко пари или нищожна сума,досега да са го ИЗТИПОСАЛИ пред обществото... А МИНЕКОВ освен,че ни показа своята НЕГРАМОТНОСТ С ОНИЯ ГРАМОТИ.... с друго няма да го запомним.
26
27
 
24
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Че герберите откраднаха двата етажа на НДК е факт....А дали Минеков ще се пребори.....Успех !...По тази логика,всяка на власт партия,може да си вземе по един/два а и три етажа от НДК !...Рано или късно справедливостта ще възтържествува !....Успех на Минеков !
25
27
 
22
 
! Отговори
:) преди 2 години
ГЕРБ източват НДК и това че не плащат наем е КЛАСИКА. Все пак те са партия на КРАДЦИ не по различна от ДПС или БСП.
24
25
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Конфискация на партийната субсидия на Тиквата за 12 години ::)))
23
21
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата събира по 100 милиона партийна субсидия на година а не си плаща наема :)))
22
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата им беше бащиния на Герб. Свърши се тая! Проблемът е, че ще трябват години, докато се изчистим от поразиите им. А Дани Кирилов къде се подвизава сега и защо не е подведен под отговорност за това безобразие?
21
13
 
24
 
! Отговори
До Емо преди 2 години
От къде ГЕРБ има пари?От кражбите от магистралите,санирането, енергетиката и т.н.Това са наши пари.Даже БКП не си позволи да завземе НДК.
20
18
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тази зутрив по телевизията Минеков говори че един и половина милиона са изчезнали, но не знае какви са тези пари, от кого са и за какво са. Според него щом са изчезнали, значи някой от предните управляващиа ги е откраднал. Свещенна глу пост от склуптор който не е направил поне една склуптора. Рашков също лъже че имало потслушвани първо 30 после 100 после300 протестиращи, но се оказа при проверката че няма нито един.Лъжци.