Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззаконието

Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт
Обновена: 27 сеп 2021 22:15 | 27 сеп 2021 20:40, Красимир Ангелов
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието, заяви президентът Румен Радев пред Инициативния комитет, който издига неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната.

Още по темата
Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, "въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата". Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.

"Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът заяви, че в България е необходима промяна и определи невъзможността на т. нар. партиите на промяната да съставят действащ кабинет на предходните избори единствено като "етапен провал", защото "обществото ни е узряло за промените".

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември.

Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Разбрал Каквото си разбрал, смеш.ко, показва само, че съдиш за хората по думите, а не по делата! Бойко няма изискан речник, но Бойко ни извади от дупката, в която ни завлече БСП с нейния преход. Или може би ти предпочитат да ти пеят славейчета и да не виждаш как чинията ти е празна и децата ти плачат от глад...Ето за такива *** като теб, БСП, сме на това дередже и ще става по-лошо, както ни убеждават шефовете ви..За такива хора като теб, народът ни е казал: *** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!
193
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, че не е ням свидетел на корупцията и беззаконието - президентската институция на БСП и Радев е съществен ин ициатор и изпълнител на беззаконие и корупция у нас, издигайки и подкрепяйки правителства на беззаконието и корупцията, присвояващи си функции на държавници, когато са просто технически изпълнители на постовете, подменяйки незаконно хора по възлови места в държавата - нещо извън тяхната компетенция, лъжейки и манипулирайки хората непрекъснато и постоянно от първия ден на Радев
192
0
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Като няма за какво съществено да се хванете,почвате по ръководствата на КГБ!Оплюй опонента си,като подчертаваш,изопачаваш,измисляш и доукрасяваш външните му белези!Внушавай на публиката,че краде,щото това е най чувствителното място на българина!Който не е крадец се отвращава,това са 50%та,а останалите 50% които са крадци почват да вият и да им текат ли гите,че тоз дето ги бие през ръцете да не крадът видите ли бил нй големия крадец?!Долни манипулатори сте,но ще си го набарате кат се върне ГЕРБ!
191
0
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Ало,разбралия?!Май нищо не си разбрал?Уж Боко крадял(мантра явно спусната от КГБ началниците)а пък по време на неговото правителство пари имаше за всички и за всичко,държавата цъкаше като швейцарец!Сега,твойте честни болшевики повлякоха стотици милиони предназначени за строежът на Хемус,за заплати на медиците и всички мълчите като пукали?!Ако Борисов беше сгазил само един параграф от Конституцията,щяхте да се тръшкате и да стигнете и до папата с жалби и закани!Но на Грипена всичко е позволено?!
190
7
 
1
 
! Отговори
Разбрал преди 2 години
Друго си е да те управлява мутра с речник на каруцар прочел половин книга през живота си и обща култура равна на нула! Пожарникар министър председател по света няма ,но и такива дето да го търпят 12 години също няма ! *** народ - слаба държава. Гарантирано от Гроб! Появи се някой дето е учил и с две реплики запушва устата на неграмотния *** плюс целият му екип сол - *** и веднага платените *** цъкат негативни коментари. Нейсе ...Защо Боко не излезе срещу Радев ? Всички знаем...
189
2
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Що за ца р вули и *** п,ки могат да гласуват за подобен нискочел,злобен и насъскан фат мак и да се пъчат,че били цвета на нацията?!Ако не беше трагично,щях да се смея с пълен глас!!Този така оплете и обърка държавния апарат,фирмите и всичко живо,че ще трябва да го бе сим,след като го приводним долу,в блатото,което той самия сътвори!!Трябваше отдавна да бъде импийчван и вкаран в затворът!
188
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранте- *** си чорап зелен
187
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧОВЕКЪТ НА ОЛИГАРХИЯТА И КРЕМЪЛ
186
0
 
8
 
! Отговори
АЗ ГОСПОД преди 2 години
Защото вие болшевиките,начело с ТЕБ руския аватар,сте изпълнени с всякакъв вид неправда,нечестие,лакомство,омраза;пълни със завист,убийство,крамола,измама и злоба;шепотници,клеветници,богоненавистници,нахални,горделиви,самохвалци,измислители на злини,непокорни на родителите си,безразсъдни,вероломни,без семейна обич,немилостиви,които при все,че знаят Божията справедлива присъда,че тия,които вършат такива работи заслужават см ърт,не само ги вършат,но и одобряват ония,които ги вършат!
185
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безаконието идва от Президентската институция и тя е най-големият ням свидетел.Пример:Пролетта новият Парламент суспендира решения взети от предишното правителство.Радев мълча нищо не каза!Е ,каза го Конституционният съд който постанови ,че новият Парламент е погазил конституцията защото ,решенията взети от Боковото правителство произлизат от мнозинството на предишният Парламент.Радев мълчи с издънките на Спецов ,с плагиатството на П.Илиев,лъже-студента от Клагенфурт кандидат за премиерби и
184
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да впрегнати всички месия да хвалят твойте протежета ЕДИН ЛЪЖЕЦ С ТВОЯ ПОДКПЕПА ДРУГИЯ КРАДЕЦ ОТ СЪДРУЖНИЦИ И ЗАКРИЛНИК НА ИЗВАМНИК СЪС СХЕМА ДА ИЗТОЧВАНЕ НА ДДС!МОЖЕ ДА ГАЗИШ КОНСТИТУЦИЯТА!МОЖЕ ДА ЗАЩИТАВАШ РУСКИ АГЕНТИ РАЗПОЛОЖЕНИ В ЩАБ КВАРТИРА В ПРЕЗИДЕНСТВОТО !МОЖЕ ДА СИ ФИГУРАНТ НА ОЛИГАРСИ!ВСИЧКО МОЖЕ!ДАЖЕ ДА НИ НАПРАВИШ ЕКО КАТАСТРОФА, ФИНАНСОВА,ЗДРОВНА/3 АВТОБУСА УМРЕРИ ЗА 1ДЕН/ВСИЧКО МОЖЕШ, НО ДА РЪКОВОДИШ ДЪРЖАВА ТИ ПРОСТО СИ НЕКАДЪРНИК ,ВЪПРЕКИ ХВАЛБИТЕ-ЦАРЯТ Е ГОЛ ЗЛОБЕН ШУТ
183
0
 
1
 
! Отговори
istinata преди 2 години
The fist of the nord star-iumruka na severnata zvezda.ima i logika zaradi rusnacite
182
0
 
9
 
! Отговори
istinata преди 2 години
tozi e mnogo glupav.chesno vijte kak teche misulta mu
181
3
 
22
 
! Отговори
Do 210 преди 2 години
И е престъпление да събираш хората, внушавайки че няма опасност от вирусно заболяване, едва ли не пандемията е измислена от Герб и Бойко. Така звучеше в началото. По- късно го чух да обвинява ГЕРБ че не се справили с пандемията!!!Е, това ако не е ***, тогава ми кажи какво е?
180
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев си гарантира още един мандат с поведението си срещу мутрите и сараите. Изгаври се с Чекмеджето и оня се покри *** в бърлогата. Агите нищо не могат да му направят, никой вече не им вярва. Останаха десетината трола тук, но и на тях скоро ще им спрат стотинките
179
0
 
13
 
! Отговори
До 204 преди 2 години
"Как наричаме ето това?" ... "Не човек, а желязо ... тихо мъртвият казал, не, комунист!"
178
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев да си прочете длъжностната характеристика, че не е запознат какви са функциите на президента. Никой извън Балканите и Русия не го е чувал. Доблестните лозунги се котират само на българския пазар.
177
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" ... обеща да излъчи нов тип управление ... ". Тип Путин!
176
1
 
18
 
! Отговори
яяяяя преди 2 години
Колко много червена пасмина на едно място.
175
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК НАРИЧАМЕ ЕТО ТОВА: ЮЛИ 2020 Г ЕДИН ЮМРУК ИЗКАРВА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ В НАЙ ТЕЖКАТА ПАНДЕМИЯ НА ПЛАТЕНИ ОТ МАФИЯТА ПРОТЕСТИ, В МОМЕНТ КОГАТО БГ Е В ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА- БЕЗ МАСКИ, БЕЗ ОТСТОЯНИЕ, ТЕ ВИКАТ КРЕЩЯТ ЕДИН ДО ДРУГ А ЮМРУКЪТ ГИ НАХЪСВА КАТО ОБЯВЯВА ЧЕ МАСКИТЕ СА ЗА ДА МЪЛЧАТ, А ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ, ОТ ТАЛИН ГО НАТИРВАТ, А КАТО СЕ ВРЪЩА, ОБЯВЯВА ЧЕ "ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ" СА ГО ПОДРЕДИЛИ А СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ВЕДНАГА ПЕНСИОНИРА ПРОФЕСОР КАНТАРДЖИЕВ- ТА КАК НАРИЧАМЕ ЕТО ТОВА