Радев зове Борисов да се изправи срещу него на изборите за президент

Крайно време било да спре да се крие зад партията си като щит
622
Радев зове Борисов да се изправи срещу него на изборите за президент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Време е Бойко Борисов да спре да използва партията си като щит и да защити честта й като се кандидатира за президент, призова президентът Румен Радев.

„Мисля, че е редно той да е кандидатът за президент на ГЕРБ“, допълни държавният глава.

"След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход", каза той.

Още по темата

Радев каза, че разчита на подкрепата за кандидатурата си за втори мандата на „Дондуков“ 2 на гражданите, които искат промяна и България да бъде нормална, демократична и свободна държава.

Според него служебният министър на енергетиката въвежда ред в хаоса в енергетиката, обезврежда мините на предното управление, премахват се олигархичните зависимости.

„Има още много работа, но първите резултати весе са налице. Цените на тока са едни от най-ниските трета седмица в Европа и това се дължи на работата на служебния министър“, посочи Радев.

Относно обвиненията, че е имало натиск от страна на полицията на предишната предизборна кампания,  Радев отсече, че не се меси в работата на нито един министър.

„Очаквам МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността на предстоящите избори. Грозното явление на купен вот няма място в една демократична държава, странно е, че някои партии упорито се идентифицират с него“, коментира държавният глава.

Президентът потвърди, че Кристалина Георгиева е била на среща в Президентството за световните тенденции на икономиката и развитието на инфлацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари