Радев: Доверието на българските граждани е нашият най-голям капитал

Ще положим асфалта и тръбите, но какво след това, пита държавният глава
28 сеп 2021 18:58, Нели Христова
109
Радев: Доверието на българските граждани е нашият най-голям капитал
Снимка: БГНЕС

"Каквито и фондове да се наливат в България за социално-икономическо сближаване, няма да има ефект, докато не постигнем сближаване в образованието, науката и иновациите. Важно е да работим за развитието на тяхната инфраструктура". Това каза президентът Румен Радев на Обществено-политически форум в София на тема "Насърчаване на конструктивния капитал в България: разгръщане на потенциала на регионите за развитие на иновациите в частния сектор".

Дискусията, организирана от Центъра за изследване на демокрацията, е част от програмата на българското домакинство на инициативата за регионална транспортна, енергийна и дигитална свързаност "Три морета".

"Ако гледаме само на инфраструктурата, на тръбите, на асфалта, на кабелите, след 20-30 години ще ги положим, но какво след това? Така че ние отворихме вратата към бъдещето, което трябва да градим днес, а бъдещето е младите хора, научните звена, всички изследователски звена и лаборатории, иновативни предприятия да се обединят, да свържат своя потенциал", каза държавният глава. Без развитие на технологиите, без иновации, няма да имаме бъдещето, което заслужаваме", посочи още Радев.

Президентът припомни предложението на България, която домакинства Шестата среща на върха на "Три морета" в София тази година, за добавяне на образователната, научна и иновативна свързаност като приоритет на инициативата. Той посочи, че страните-членки на инициативата и стратегическите й партньори - САЩ, Германия и ЕК са се убедили, че този приоритет е ключът към бъдещето на "Три морета".

По-късно президентът коментира пред журналисти широката подкрепа и състава на Инициативния комитет, който го издига за втори мандат заедно с вицепрезидента Илияна Йотова.

"Доверието на българските граждани е нашият най-голям капитал и най-голям стимул в работата на президентската институция и ще ни ръководи в бъдеще", коментира Радев. Президентът благодари на всички, които са ги подкрепили и продължават да изразяват своята подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
19
 
! Отговори
1-н преди 2 години
избичил съм две години в "родната казарма" като редник...нямаше "не искам"фуражка и доверие са две взаимноизключващи се неща...
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев спря ли да се криеш и пиеш така както го направи в с Българи на празника на настинарите??? Хората те поздравяваха а ти се бе скрил като лалугер.Аз няма да гласувам за теб ,ти си срам за народа
38
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ти вярва на теб,не ли те срам....,да лъжеш какво построи нищо,и такъв си оставаш.Комунистическия президент.
37
2
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Трола43 Затова ли като сме на последно място по ваксиниране ,сме на първо по смъртност, щото ваксините били "отровни"? С конкурс в Карлуково ли ви подбират такива ?
36
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тодор Живков е казал:" Очаквате демокрация, но ще дойде ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ! Е дойде, цели 30 години се надпреварват кой е по -богат и кой ще открадне повече...... Каквото и да си пишат някои, едва 15% са доволни и подкрепят Бойко!!! Като човек с малък бизнес ви казвам, че трябва всички да сме добре. СВЪРЗАНИ СМЕ!!!! Унищожаването на малкия и среден бизнес е с цел да останат само много богати хора с фирми и всички останали да сме роби, зависими от тях. Това не е демокрация!
35
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МНЕНИЕ Аз ще гласувам против Радев. Нито съм ром, нито съм в държавната администрация, нито съм от мафията.
34
1
 
7
 
! Отговори
ДО 41 преди 2 години
Нали знаеш - Луна .
33
2
 
21
 
! Отговори
български гражданин преди 2 години
Радев, нямам ти доверие.
32
24
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Радев ще има втори мандат със смазващ резултат .Единствените хора които няма да гласуват за него са роми , гербаджии,държавната администрация и Мафията в *бизнеса* за държавни поръчки .Но ние нормалните данъкопладци сме повече от тези хора събрани на куп .
31
2
 
24
 
! Отговори
16+ 10 преди 2 години
Моята фамилия ,заедно поне с още десетина наши приятели ти нямат доверие.Да си го знаеш,др. Радев!!!Има и по достойни от теб.
30
1
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Деси, ти ли си?
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МайнаБойко и той има чувство за хумор! Толкова смях не е имало както през последните 12 години.....
28
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От цели 30 години не сме имали по-достоен и смел човек от Румен Радев!
27
2
 
26
 
! Отговори
Цв. преди 2 години
От нагъл, по-нагъл? Как може да се говори от името на хората, които не се знае колко точно го подкрепят? Мен лично никой не ме е питал, а и много мои приятели имат същото чувство на меко казано отвращение! Има една българска поговорка - Пази боже, сляпо да погледа!, Че и нашия си повярва изведнъж!
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство е виновно за цялата мизерия в държавата и неадекватното поведение през последните 30 години!!!!!!
25
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Да зарумениш фантазиите си!
24
3
 
29
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Между Луна и Радев - избирам Луна!!!! Бие го по всичко, може и да се усмихва дори!!!
23
4
 
22
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Бай Тошо говореше по- добре и ИМАШЕ ЧУВСТВО ЗА ХУМОР, за разлика от резидента, дето циркулира между две пасьолства и накрая ще удари земята.
22
1
 
26
 
! Отговори
До СССР преди 2 години
Луна ще го бие!!!
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкарай се Радеееееееееев! Доверие за теб няма. Бягай си при Путин да ти дава медал като наМалинов.