Лошо време, големи вълни: 5 плана за разтоварване на кораба "Вера Су"

Министри: Няма да допуснем увреждане на природата
29 сеп 2021 12:39, Красимир Ангелов
98
Лошо време, големи вълни:  5 плана за разтоварване на кораба "Вера Су"
Снимка: БГНЕС

Няма да допуснем увреждане на околната среда, увериха на извънреден брифинг в Министерския съвет служебните министри на транспорта и на екологията във връзка с кризисната ситуация край Камен бряг и заседналия там кораб "Вера Су", натоварен а азотни торове.

Още по темата
Транспортният министър Христо Алексиев посочи, че времето в района на кораба е доста лошо, а вълните са 3-4 бала. Той добави, че първостепенен приоритет е евентуално евакуиране на екипажа и опазване на околната среда.

"Това, което видях там е една престъпна безотговорност години назад – няма разработени процедури как се реагира при подобни ситуации", посочи Алексиев и добави, че горивото от кораба е напълно източено. Той увери, че още днес ще потърси отговорност за неуспеха на операцията досега.

Транспортният министър посочи, че се правят паралелно 5 плана за разтоварване на кораба и неговото изваждане. Нищо, което да води до увреждане на околната среда няма да бъде направено, увери той.

Служебният екоминистър Асен Личев също увери, че каквито и планове да се правят за кораба, няма да се допусне увреждане на защитената зона Яйлата край Камен бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
3
 
! Отговори
Келепир преди 2 години
Няма от ваденето на този кораб и затова шайката на льотчика нищо няма да направи!
81
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Безхаберие, безпомощност, незаинтересованост, апатия, нехайство - сбирщина от корумпирани, престъпни и пропаднали индивиди!!!! Самолет разбихте, кораб оставихте да заседне, а заплатите си текат!!! Срам и позор!!! Как може да спите през ЦЯЛОТО време уважаеми господа управляващи!!!!!!!!
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разтоварили 200 тона. Ама всички видяхме, как от тия 200 тона, половината се разсипват в морето. Просто не е истина. Докато успеят да изкарат тая черупка от там, половината товар ще е в морето. И за ко ся се оправдват "Ама вълни има, времето е лошо." Ми га времето беше хубаво, кораба си седя цяла седмица и по прогнозите казваха - иде вятър, ще се вдигне вълна, морето ще е бурно. А те спаха всичките и ся се сетиха да праят нещо. Ама то не стаа, морето било бурно. Уволнение на всички по линията.
79
0
 
3
 
! Отговори
планове много преди 2 години
действия - йокИ ПРИРОДАТА ВЕЧЕ Е УВРЕДЕНА ЩОТО БЛЕЕХТЕ ДЕСЕТ ДНИ!
78
1
 
2
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Те един да измислят,а не 5 плана. Планове бол,резултат никакъв. За каква морска държава говорим изобщо.Нямаме реална представа за себе си,живеем в заблуда съвременна и историческа.Велики..., та велики.Е ,кое ни е великото???
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не знае - пристанище Варна бе подарено на Пеевски, и започнаха едни мафии там. Бедна ви е фантазията колко пари се точат от там.
76
0
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 2 години
На служебния министър и на Радев! Предлагам след като успешно овладеят ситуацията, и уволнят едно 10-20 глави безполезен мутренски *** от Морска администрация, да бъде удостоен с орден "Стара планина", а прокуратурата, след като бъде изкоренен Гешев, да започне масови дела срещу стотиците престъпни мутромафиотски злоупотреби.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наследството на ГЕРБ след 12г крадене на държавата. Няма нищоооо
74
1
 
2
 
! Отговори
sven преди 2 години
До М дааааАбсолютно точна картинка. Например в пристанище Варна виси от години стар и неподдържан влекач - Мизар се нарича. Тва е дами и господа корабът, който ще спасява при подобни бедствия... А единствения специализиран салвидж кораб вися на същото това корабно място дълги години, напълно неподдържан и най-накрая продаден за скраб. Още коментари, моля?
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство с един кораб не може да се справи па камо ли с държавата!
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКИ СА ТАМ НА ТОПЛО ...И СИГУРНИ ЗАПЛАТКИ ---КВО ИМ ПУКА ЗА КОРАБИТЕ И ХОРАТА....ТОВА Е "ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ"---ПЪЛЕН "СОЦ--РАХАТ"!
71
1
 
2
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ДА ПУСНАТ АЗОТНИЯ ТОР --БЕЗПЛАТНО НА НАРОДА В ДОБРУДЖА....И ВЪПРОСА ЩЕ СЕ УРЕДИ ЗА 0-ВРЕМЕ...!..АМА , КОМУНИСТА Е КАТО КУЧЕ ВЪРХУ СЛАМА---НИТО МОЖЕ ДА ЯДЕ СЛАМАТА ...НИТО ИСКА ДА Я ДАДЕ НА КОНЕТЕ.....ХА,ХАААА
70
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Липсата на планове за евентуални злополуки не оправдава вашата лошо планирана, лошо изпълнена и напълно абсурдна операция. Нито опита да прехвърлите вина към предходните управляващи за тези беззумия сте тежко виновни само вие.
69
1
 
9
 
! Отговори
М даааа преди 2 години
С деситилетия спящи чиновници в морска администрация без опит и един ден на море!От десетилетия спящи на заплатка в контрола на трафика по българкото черноморие,спяща гранична полиция която също трябва да следи какво се случва!Липса на активна брегова охрана(хеликоптери,кораби,катери и трениран персонал).Спяща държава на държвна заплатка на бюрца и кабинетчета!Това е истината дами и господа!
68
0
 
8
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Лошото време е от 2 дена,а корабчето е там от 10-на дена.Защо трябваше да се изчака да дойде "лощото"време цяла седмица?!? Ааааааа,верно,за да има оправдания,че много искат,но времето не позволява......как не се досетих.....
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези като знаят ,че нещата са зле, защо стоят на заплата и се оплакват-плаща им се за отговността не за оправдания, като не стават да се махат тия кучета негодни, даже заслужават да бъдат пратени да плуват във водата 5 часа, да се стегнат
66
1
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
ти май имаш някакъв проблем с ВМС че постояно военните военните. Ти да не си чел еахтените дневници на радарите по северното крайбрежие че твърдиш че никой не е реагирал. Как искаш за 10 мин да излети вертолета от Варна и да иде до Шабла. Или Патрулен кораб да се снеме от варна и да хукне към кораба фа го пресреща. Научи първо в такива случаи на опознат кораб кой действа и какви са процедурите и кога се намесва флота. Кораба движейки се по фарватера си на юг за 15 мин е до брега забит.
65
1
 
7
 
! Отговори
ДАААА..... преди 2 години
ЯЖТЕ ПОСЛЕ МИДИТЕ ОТ ТОЯ РАЙОН....ХА,ХА,ХАААА...МНОГО ПОМАГАТ ЗА К-19...!
64
2
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,..БРАВОС.. преди 2 години
ОТ 5-ПЛАНА И ОТ 5-СТОЛА НА МОРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ .....ТА НАКРАЯ , СИ НАТОПИХТЕ ЗАДНИЦИТЕ У МОРЕТО....ХА,ХА,ХАААААААААА.....ТЕ , ТОВА СА "РУНДЬОВИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ"...!!!
63
2
 
1
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
тоя Янев план ще направи но друг е трябвало да го направи 12 години вече нищо че е пожарникар.