Битката за Дондуков 2: По какъв път трябва да поеме държавата?

"Възраждане" издига Костадин Костадинов за кандидат президент
30 сеп 2021 22:08, Петя Славова
72

  Костадин Костадинов ще е кандидт за президентския вот на партия "Възраждане".

Според него, фокусът трябва да бъде поставен върху възстановяване на независимостта на българската държавност, защото България не е самостоятелна държава от 1944 година. "Винаги някой друг определя външната и вътрешната ни политика. Циничната намеса на чужди политически центрове и посолства минава всякакви граници. Така че е нормално да искаме да направим така, че България сама да избира своя път за развитие и сама да чертае своите политики", каза кандидатът за президент и лидер на ''Възраждане'' Костадин Костадинов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че държавният глава олицетворява единственото на нацията.

"Той представлява България и българската нация както в територията на нашата държава, така и извън България. Политиката му трябва да бъде насочена към отстояване само и единственото на българските национални интереси. Българският интерес трябва да е над всички останали, независимо, че нашата държава има договорни и съюзни отношения с партньори", допълни Костадинов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Костадин Костадинов коментира и така нашумялата тема с цените на тока.

"Токът, който се произвежда от атомните централни, е доказано най-евтиният. Освен това срокът за експлоатация на една такава централа е в пъти по-голям от срока за експлоатация, на която и да е друга централа. Всички управляващи в последните години носят вина за недовършването и умишления саботаж на АЕЦ "Белене". Те имаха възможност да довършат АЕЦ "Белене", но не го направиха. В областта на вътрешната политика държавният глава може да задава тона на дискусията, той може да казва кое е важно и към кое трябва да се концентрира вниманието на българските управляващи. В момента се намираме в ситуацията, която е много кризисна", подчерта кандидатът за президент.

А по думите му не се и вижда скорошно разрешаване на този проблем.

"В момента Румен Радев има власт, която не е контролирана от никого, тъй като в една парламентарна демокрация управляващите в лицето на МС са контролирани от парламента. Не видяхме изпълнение на очакванията, с които страшно много българи бяха натоварили Румен Радев. Особено, когато миналата година той стана лицето на протестите срещу корумпирания режим, който отиде в историята", посочи лидерът на "Възраждане"

Той смята, че първият състав за проектокабинета на ИТН, който беше обявен, начело с Николай Василев, предизвика смут.

"Възраждане" е организацията, която няма абсолютно никаква връзка с политическите партии в последните два парламента. Организацията, която показа, че е единствената, която поставя само българските национални интереси над всичко. Тази организация заслужава да получи това доверие. И двата пъти имахме достатъчно гласове да влезем, но по-скоро не бяхме пуснати. Имаме определени съмнения, защото имаме статистика, която показва много интересни данни. В 1 200 секции, където ние имаме застъпници, резултатът на "Възраждане" се колебае между 5 и 10%. А в секциите, където нямаме застъпници - резултатът на организацията е под 1,5%, максимум 2", коментира Костадин Костадинов.

И добави, че организацията им е изградена само от доброволци. Според него над 50% от хората няма да отидат да гласуват.


Лидерът на "Възраждане" смята, че въвеждането на еврото ще е смъртна присъда за българската финансова независимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.