ДБ издават кой е кандидатът им за президент тази седмица

Владислав Панев смята, че има близки виждания с "Продължаваме промяната"
30 сеп 2021 22:00, Петя Славова
30

 "Демократична България" съвсем скоро ще е готова с обявяването си кой ще е техният кандидат за президент.

и как ще се нареди политическият пъзел? Отговорите тези въпроси даде съпредседателят на ДБ Владислав Панев.

"Крайният срок е 12 октомври, така че имаме достатъчно време да го обявим. Имаме няколко възможности и сондираме между тях. Идеята е да не участваме на олимпийския принцип, а да имаме достойно представяне", казасъпредседателят на ДБ Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR" и допълни, че това може да стане още този уикенд.

Коалицията категорично ще издигне своя кандидатура, а няма да подкрепя някое от другите предложения, които са на терена. Според него шансовете на кандидат на ДБ са добри и те се надяват това да им помогне и на парламентарните избори.

"Двата предишни парламента не си свършиха докрай работата и заради това още държавата е в хаос. Основната причина това да се случи е лидерското его на мандатоносителите. Видяхме изборите в Германия миналата седмица. Резултатите бяха абсолютно същите както при изборите в България през юли. Шест формации влизат в Бундестага. Там нещата стават по нормалния начин. Партиите сядат на една маса, гледат си програмите, съставят една управленска програма по дати - какво точно ще направят в Германия следващите четири години", каза още съпредседателят на ДБ.

У нас това не се е случило вероятно заради липса на достатъчно опит и политическа култура. Що се отнася до предстоящите парламентарни избори, Панев се надява, че предстоят предварителни разговори с евентуалните им партньори в следващия парламент. За да са по-предвидими за избирателите си след започване на работата на следващото Народно събрание.

"Очевидно "Продължаваме промяната" са най-близки до нас като виждания за това как трябва да се развива България, включително и като манталитет. Решението да не се явим на изборите като обща коалиция е тяхно. Вероятно смятат, че двете формации ще постигнем по-добър резултат, ако се явим поотделно. Дано да са прави, не изключвам въобще такъв вариант", заяви пред Bulgaria ON AIR Владислав Панев.

От "Демократична България" са категорични, че няма да правят коалиции с ГЕРБ и ДПС. Според Панев причината е, че манталитетът им води до това България да бъде управлявана в полза на олигарси, вместо на цялото общество.

Той смята, че отношенията между ДБ и ИТН не са били много обтегнати в предишния парламент. Двете формации заедно са направили актуализацията на бюджета, повишаването на пенсиите и много малка част от съдебната реформа - прехвърлянето на Бюрото за защита на свидетели от подчинение на главния прокурор към министъра на правосъдието. Това, според него, са знакови теми, които показват, че те могат да взаимодействат и да взимат общи решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Красен преди 2 години
"Демократична България" са вече история! Наред е за новия политически проект на олигарха Иво Прокопиев - "Продължаваме промяната"!
19
1
 
0
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Жалка работа...
18
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 2 години
Ще е някой много клет кандидат, както са всички членове на тази корпоративна организация, търсеща единствено облаги.
17
1
 
0
 
! Отговори
No Name преди 2 години
Пак филми разиграват и накрая ще избухнат с някоя безумна кандидатура. Няма такива актьори като тях хахахах
16
1
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 2 години
Дреме ми кой им е кандидат, няма да го подкрепя, щом идва от тях
15
1
 
0
 
! Отговори
Ачо преди 2 години
Много са смешни с този съспенс
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много точен и безпристрастен анализ от ДБ! Браво! От такива хора има нужда България, и от техните избиратели! Ако някой се чуди защо досега България е най-зле от всички държави от ЕС - е те това е причината! Защото няма достатъчно прагматични българи като от ДБ и двамата бивши министри от служебния кабинет! Още веднъж, БРАВО!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер противни са ми от ДБ. Лицемери.
12
3
 
14
 
! Отговори
ДБ измислените десни преди 2 години
ДБ е партия наследница на Иван Костов, по-известен като дс-агент Кънчо и кгб-явочник Санкин, който имаше дс-задача да разбие СДС. Който и да бъде кандидат-президента на Бойкикев няма значение, защото задачата на Бойкикев е на балотажа да гласуват за Радев. Търсят се още баламурници.
11
3
 
4
 
! Отговори
:):):) преди 2 години
предатели ! как така ше издават бе ?
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие луди ли сте?Кой ще гласува за вас,ако не подкрепите Радев?И кой ще прави коалиция с вас,ако не подкрепите Радев?
9
4
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Мавъра Костов
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се да подкрепят професор Герджиков.
7
6
 
11
 
! Отговори
Ваня преди 2 години
Бъдете си близки с Киро лъжа и Асен крадеца ,вие сте си от една порода и си издигайте който си искате.Изобщо не влизате в нашето полезрени.Отдавна сте бита карта
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подозирам, че може да е само Манолова! С ДБ си имат "намигване" още от кметските в София.
5
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой вече не се интересува от кандидата за президент на ДБ. България вече си има нов президент, това е ректора на СУ - Проф. Герджиков. Той ще обедини българите, защото 'науката е слънце.."
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще издигнат някой Неделчо Беронов.
3
2
 
15
 
! Отговори
Тц, тц преди 2 години
По-добре да си го държат в тайна.На кого му пука...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русата в отпуска ли е ? Тоз с обратни наклонности не мога да го възприема :)))
1
2
 
14
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Нека си го пазят в тайна до 10 ноември