Гешев: Дали съм защитен или не - това не касае българските граждани

Да, лобизмът е законен в България, заяви той
Обновена: 30 сеп 2021 11:17 | 30 сеп 2021 11:08, Нели Христова
181
Гешев: Дали съм защитен или не - това не касае българските граждани
Снимка: БГНЕС

"Имаше декларация на прокурорската колегия на ВВС, защото не коренспондира с европейските ценности по никакъв начин, както и с върховенството на правото и с каквото и да е спазване на българските закони и консистуция това да предложиш оставката на действащ магистрат. Още повече, магистрат, на който си бил адвокат по наблюдаване на преписка в предишно събитие, а по-късно и депутат. По-скоро възникват едни морални въпроси, защото има едно 7 - 8 опита за приемане на закон за лобизъм в България, който да контролира тези неща. Това, което описах е законно - да си адвокат на обвиняем, да станеш депутат и да промениш закона в негова полза … Да, лобизмът е законен в България. Дали е морално? Да си отговорят българските граждани. Но е въпрос, който не търпи отлагане, поне от гледна точка на прокуратурата".  Това коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев, който участва в българо-немски семинар в к.к. "Албена".

Още по темата
"Във всички държави има подобни закони, които уреждат тези неща. Знаете, че в САЩ това са едни правила, които се спазват много стриктно", допълни Гешев и обясни, че когато Лаура Кьовеши е посетила страната ни, е получила протоколни подаръци и веднага е попитала каква е цената им. "Дори на такова ниво е регламентацията в ЕС. Но не мисля, че има каквато и да било регламентация в тази насока в България. Това е сериозен въпрос, защото създава възможности за нерегламентирана дейност в законодателството."

Обвинител номер 1 допълни, че не знае какъв доклад има в НСлС относно дейността на шефа на НАП Румен Спецов. В сряда излезе информация, че има доклад, който го оневинява за евентуално извършени финансови измами.

Гешев коментира и начина, по който го охраняват. "Дали съм защитен, или не - това не касае българските граждани, това е личен проблем. Аз когато станах главен прокурор съм бил много наясно със себе си. Никой не ме е карал да ставам главен прокурор насила" каза още той.

"Къде да живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата", отговори той на въпрос къде живее сега, след като стана ясно, че той се е изнесъл от правителствената резиденция “Бояна” предсрочно. Той и семейството му са освободили вилата, която обитаваха от лятото на 2020 г. Договорът му е трябвало да бъде прекратен от първи октомври 2021 г.

По думите му няма преминаване на хора от Бюрото по защита на свидетели към НСлС. Ставало въпрос само за няколко шофьори.

Преди дни стана ясно, че Гешев се е изнесъл от правителствената резиденция „Бояна” предсрочно. "Къде да живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата", каза още той.

Обвинител №1 на този етап отказа да коментира убийството пред стадион "Георги Аспарухов", което бе извършено в сряда сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нужна е охрана ...ни да,си вършат работата тия съдии ,много хора с присъди се разкарват спокойно ,и продължават да ги освобождават ,и тия които са ги арестували ще ги освободят след време
59
2
 
19
 
! Отговори
А, не така! преди 2 години
Не така Гешев, не така! Докато българския гражданин плаща за твоята охрана го касае и още как!
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Шрек най-добре да освободи държавата от тъ-по-тията си. Обаче милиционерът си е милиционер, изпълнява заповедите на Дебелия
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, бе! Той обаче знае къде живея АЗ. Знае къде работя АЗ. Знае и може да каже че чнае мнгоо повече за мен, отколкот аз за него! Разликата е, че той има дръжавна влас и може леглано да ме заключи в клетка 2 години, а аз, дори и невинен, нямам право да се противопоставя по каквъто и да е начин. КО? НЕ!!!!
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При положение, че ние го храним ще излиза и ше козирува.
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плешивото нещо на снимката глава ли е или гьз?
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Къде да живее главният прокурор - мисля, че не е най-важното в държавата"," -Да, не е най-важното в държавата, но не си в 7-ми клас, така че отговори на върпосите.
53
1
 
7
 
! Отговори
Кака Мара преди 2 години
А, касае ни, касае ни и още как. Не е лошо да минеш един курс по икономика, за да вденеш кой и как ти плаща масрафа. Един средноинтелигентен човек е наясно с това.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак измества фокуса от себе си. Лобизмът го има в цял свят и само много глупав и необразован човек, може да ми спори, че не бил моралне и прочие.
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Данчо Полицая, #37: да го предложи ББ за президент: както хората обичат ИГ, гласовете за сегашния гл.прокурор ще бъдат по-малко от тези за Цецка Ц.Това е първият глав.прокурор, завършил Милиционерската школа Симеоново, като курсант записал факултет Държавна сигурност (ДС), учил 2 г. в него, сетне в Национална полиция. Да учиш в ДС Право звучи като подигравка.Беше единствен кандидат за гл.прокурор, а има доста юристи, завършили ЮФ на СУ. ББ и Цацаров да кажат защо предпочетоха него,
50
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
54- ТИ СЕРИОЗНО ЛИ- КОНСОМИРА...МАЛИИИИИ ОПОРКИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ НЯМА ДА МИНАТ И ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ НЯМА ДА ВЪРНЕ МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА- НИКОГА А ВИЕ СИ ФЕКАЛЕТЕ НА ВОЛЯ ТЕ И ПАРТИЗАНИТЕ ТАКА ОФЕКАЛВАХА ГОРИТЕ,СЛЕД ТОВА ДЕЦАТА ИМ УБИВАХА СОБСТВЕНИЦИ НА ФАБРИКИ И ЗАЖИВЯВАХА В ИМОТИТЕ ИМ, А ПОСЛЕ ПО РУСКИ ТЕРТИП ОВЛАДЯХА ЗАВОДИ ЗА ПО 1 ДЛ, ФАЛИРАХА 15 БАНКИ И ОКРАДОХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ- ВИЖТЕ КОИ СА В ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ ФЕКАЛИИТЕ НА БГ ОЛИГАРХИЯ- ПОЗОР.
49
1
 
10
 
! Отговори
данъкоплатец преди 2 години
Брей са му се невиди, ние му плащаме заплатата, охраната и жилището, пък не били наша работа?!? Нахален и пp0cт до мозъка на костите
48
1
 
10
 
! Отговори
данъкоплатец преди 2 години
Брей са му се невиди, ние му плащаме заплатата, охраната и жилището, пък не били наша работа?!? Нахален и *** до мозъка на костите
47
2
 
10
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Знаем как се ставаше прокурор и съдия преди 89-та година. Запишеш се за член на БКП още в първи курс докато учиш Право, подмажеше се на партията, станеш агент на ДС и си вътре. Или ако баща ти или дядо ти е партиен секретар - още по-лесно и гарантирано развитие в съдебната власт.
46
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИТЕ преди 2 години
ГРАЖДАНИ ГИ КАСАЕ ТОВА ДАСИ ВЪРШИШ СЪВЕСТНО РАБОТАТА.ДА НЕМА НАШИ И ВАШИ. НО ТИ СИ ЗАВИСИМ. А НЕ НЕ ЗАВИСИМ. ТИ СИ СРАМ ЗА БГ ПРОКУРАТУРАТА.КЪДЕ ЖИВЕЕШ. ДА КАЖИ СИ. НАСТУК ЗА ЕДНО ПРЕБРОЯВАНЕ И ЗАМАЙЧЕНОТО НИ МЛЯКО НИ ПИТАХА. А ТИ ЕДИН АДРЕС НЕКАЗВАШ. ГЛОБА.
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не ни интересува, след като на тази вила 5 в Бояна преди да се нанесе там и беше направен ремонт за 350 хил. Бяха сложили и някакъв охладител за вина на цена от 3-4 хил. Тоз слуга на хунтата ГЕРБ-ДПС наистина се е взел за ръка на Господ. Но няма какво друго да се очаква от милиционер с фалшива диплома по право.От високо се пада най-лошо!
44
1
 
10
 
! Отговори
Що тъй бе, Гешев? преди 2 години
Как да не ни засяга дали си от добре охраняваните "народни слуги" и дали живееш не само в уют, а и в разкош? Нали се притесняваме за тебе, може да ни стане нещо от тревоги и тръшкане? Впрочем ти пак ли (като всички подобни на тебе) забрави от чии данъци получаваш заплататат си, та си позволяваш такъв господарски тон? Очевидно се налага да си върнеш статута на частно лице, тогава се дръж дерибейски колкото ти скимне.
43
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук все повече заприличахме на Путинова Русия. Няма нармялна държава, където Главният прокурор да няма собствена охрана. Тия комунистчета си мислят, че могат да си правят с демокрацията гаргара. Демокрацията е много по-сложно нещо, което пилешките им мозъци не могат да проумеят. Гешев отиде на среща в НС да се срещне с депутати Христо Иванов, който най-много рипаше срещу Гешев - избяга.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, все пак целокупният народ трябва да целува ръка на неграмотния каскет, защото ако не беше неговата ***-отия България нямаше да се събуди и да протестира срещу мафията. Такъв мало.умник само другия мало.умник може да си назначи, но какво да очакваме от един пожарникар
41
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-50 само Бобоков ли беше,ами цирка с кметицата на "Младост"и нейната заместничка,какво беше,сега те двете,са завели дело в СТРАСБУРГ,и пак народа ще плати сметката,която гештеф,консомира.