Биков: Радев е съдия на мача, който се опитва да вкара гол на ГЕРБ

Почти винаги има изненади в една президентска надпревара, смята Тома Биков
3 окт 2021 12:38, Ния Христова
114
Биков: Радев е съдия на мача, който се опитва да вкара гол на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС
"Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент и бъде избран, президенството ще продължи да се приема като страна по един политически спор", заяви  в ефира на bTV Тома Биков от ГЕРБ.
 
"Нашата цел е точно обраната, затова подкрепяме проф. Герджиков - искаме президентството да се върне към своята същност на институция, в която различните гледни точки и спорещистрани да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основни теми пред нацията", каза още той.
 
Биков смята, че е важно хората да разберат, че има кандидат, на който може да се гледа като възможност за разрешаването на политическата криза у нас.
Още по темата
 
"Не въприемаме президентските избори като футболен мач, ние не критикуваме г-н Радев, а неговото поведение като президент. Ако продължим с футболната аналогия, президентът трябва да бъде съдията на мача. Ние имаме съдия на мача, който непрекъснато се опитва да вкара гол на един от двата отбора", коментира Биков.
 
Той изтъкна, че ГЕРБ иска президент, който да е арбитър на обществото, да бъде помирител и да е в състояние да чуе и разчбере различни гледни точки. 
 
"Да се решава този спор между Борисов и Раден на президентските избори за мен е безсмислено, защото трудностите и големите предизвикателства ще дойдат след това", отбеляза още Биков.
 
"Не издигаме партиен кандидат, защото такава е ситуацията. Напълно осъзнато сме готови да се надскочим като партийна структура и представители на една политическа сила и го правим умишлено в името на това България да има стойностен президент, който да бъде президент на Република България, а не на ГЕРБ, на БСП, на протестиращите, на добрите, на лошите, на всички останали, на които се делим в момента", заключи Тома Биков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А басма ли смяташ да ви цепи Мутрата?
72
12
 
14
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Прав е Биков за изненадите , всички помним резила на Цецка , дето уж водеше с 15 % , па я изненадаха с 23% . Ха Ха Ха Ха
71
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрата пак е измислила нещо, цитирам: "Как Румен Радев ще спечели изборите? Бойко Борисов внедри "агенти" в Комитета и напазарува щабове в големи градове. .... Лидерът на ГЕРБ напазарува и знакови фигури в щабовете на Радев в големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора." , още - "Волен Сидеров и Костадин Костадинов отнемат русофилски вот, Лозан Панов десен"
70
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН 69 преди 2 години
До АнонименЯ пак.
69
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е Биков няма значение. Истината е, че Р. Радев наруши многократно конституцията и много закони. Той тежко раздели хората, което ще бъде цяло чудо да се преодолее бързи. Дано проф. Гердиков и екипът му успеят.
68
8
 
14
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Другаря Краваров любезно облизва дръжката на Тиквата, ама сезона на тиквите мина
67
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков не гледай кат бик ами се скрий че си отврат.
66
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗащитник е , защото сега идва по-лошо и от ГЕРБ, ако ГЕРБ не спечелят изборите, ще стане и по-лошо, това всички го знаят, даже и опозиционните партии
65
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков, всички помним как искаше Бyцu в затвора, а сега си най-въpлия му защитник.Такава продажна душица предаде Левски на турците. Същата uзмeт си и ти.
64
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие по-добре си потърсете коалиционни партньори и престанете да лаете срещу БСП, БСП винаги са се разбирали и с десни и с леви, те не са конфронтационна партия, някои бесепари даже казаха, че ще гласуват за вашия герберски президент, а вие им се зъбите насреща. И инициирайте кръгла маса между партиите, за да спре насилието!
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До я пакТо точно това отблъсква хората от тях , ехидността, наглостта, мутренското държание, не разбирам , не го ли виждат?
62
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков, време е за обединение и кръгла маса , а не на разидинение, след като нахлухте в президентството и стана всичко, да бяхте послушали поне ДПС , които казаха Радев и Бойко да се оттеглят, няколко пъти ви го казаха, но не, мачото Бойко не ще да слуша, ДПС са най-разумната партия, да бяхте ги послушали! И престанете да обиждате Нинова от БСП!
61
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бичев *** с поглед на луда крава
60
9
 
9
 
! Отговори
Данаилов преди 2 години
Да, Радев наистина се оказа "катилче". Извинявам се на целия български народ, че му бях председател на инициативния оюкмитет. Не допускайте той да ви обязди още 5 години.
59
10
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 2 години
То Радев такъв гол ви (го) наби, че власт скоро няма да видите :)) Както ,и ДДС то.
58
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професор Стефан Данаилов приживе нарече Радев "каатил", което на турски, означава "престъъпник, човек готов на всичко". Данаилов съжаляваше, че му е бил шеф на инициатичния комитет през 2016 година. Да изгоним "катиилите" от властта.
57
9
 
8
 
! Отговори
Средна класа преди 2 години
А Биков ще се кандидатира за ГЕЙ на годината
56
8
 
4
 
! Отговори
я пак преди 2 години
Биков, Борисов мисля че сам може да говори, солташации като теб не му трябват. Стига с тая ехидност, няма едно нормално изказване на някой герб лаяч, всичко е пропуто с тази отблъскваща ехидност.
55
7
 
6
 
! Отговори
до Фуражки Вън ! преди 2 години
ани тая кака вашето Вице не е ли фуражка бе абдалл
54
5
 
5
 
! Отговори
Айде чао преди 2 години
Тома Биков ако не успее да направи коалиция с ДБ ще бъде изритан през девет планини в десета