Мария Касимова-Моасе: На "Дондуков" 2 ще мога да реализирам каузите си

Журналистката споделя, че останала изненадана от поканата на Лозан Панов да бъде вицепрезидент
7 окт 2021 11:30, Ния Христова
32

Писателят и журналист Мария Касимова-Моасе официално е кандидат за вицепрезидент на Лозан Панов.

 
Интервюто с нея в ефира на Bulgaria ON AIR бе придружен от жестомимичен превод по нейно желание.
 
"Жестомимичният превод е една от моите каузи. Глухата общност у нас е много голяма, това са 100 000 човека и не е честно те да остават изолирани. Аз съм майка на дете с глухови проблеми и това не PR акция", уточни Мария Касимова-Моасе.
 
Касимова-Моасе е получила лично обаждане и покана от Лозан Панов да се включи в битката за "Дондуков" 2.
 
"Ние с него не сме се виждали на четири очи, в ролята си на журналист съм запозната с неговата работа. Смятах, че се обажда за консултации по етикет и протокол, с което се занимавам. И бях изненадана от поканата да бъда негов кандидат за вицепрезидент", разказа Касимова-Моасе.
 
Тя споделя, че е приела поканата, защото от "Дондуков" 2 ще има възможност да реализира каузите, които защитава от години.
 
"Аз нямам нужда от кариерно развитие, не работя като политик. Като гражданин и журналист съм поставяла въпроси и имам възможност да бъда много по-влиятелна и да ги постигна. За мен е въпрос на отговорност да го направя, особено в екип с човек, на когото имам доверие, като Лозан Панов", обясни кандидатът за вицепрезидент.
 
"Ние бяхме номинирани от Инициативата "Правосъдие за всеки". Смятаме, че трябва да се говори честно, открито, с думите, с които говорят хората. Аз не владея политическия жаргон. Искам да водим позитивна кампания, да не хвърляме обвинения срещу другите кандидати. Това мога да си го позволя в ролята на журналист, но сега не е редно да спъвам другите кандидати и да хвърлям обидни думи по тях. Ще казвам аз какво мога да направя, какви са моите идеи", категорична беше Мария Касимова-Моасе. 
 
"Никога не може да вземеш решение, ако не си чул мнението на няколко страни по даден случай. Аз не се виждам като човек, който ще взима еднолични решения. Ще разчитам на експерти. Щом съм тръгнала да тичам по пистата, значи съм преценила, че мога, но с подкрепата на компетентни хора", добави кандидатът за вицепрезидент.
 
Тя сподели още, че очаква конструктивни дебати с другите кандидати за вицепрезидентския пост - Илияна Йотова и полк. Невяна Митева. 
 
"Виждам едни много борбени жени с кариера и история. Не бих застанала срещу тях да говоря измислени неща. Надявам се на спортсменско състезание. Не мога да кажа на хората, които са ги издигнали, че тяхното решение не е добро", заяви Мария Касимова-Моасе.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
!: преди 2 години
Все си мислех, че тия са палячовци, но те са нещо много по-лошо. Двойката Панов-Моасе със сигурност е най-гнусната в цялата политическа история на страната. Та този няма нормален, който да го харесва, а госпожата от години бълва жлъч и омраза срещу българите у всичко българско в един конкурентен сайт. Това е някаква пародия, ако не е , то със сигурност е подигравка с тези, които са вярвали на Иванов.
23
1
 
1
 
! Отговори
избора не е лош преди 2 години
До kirilПанов не е глупав!Ама изобщо!Я помисли,защо е този абсолютно неподходящ избор,м!?Не ти ли напомня на избора на оная герберка срещу Радев!?Още от сега ще ти кажа,че Радев ще спечели!За съжаление в България все още управлява ДС!
22
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас!!! Най-върлата-бясна феминистка Моасе иска да става вице президент! Да пази Господ, защото не само истанбулски конвенции и извратени закони срещу мъжете ще има, а ще започнат анминистративни репресии срещу всеки хетеро-мъж! Ще е престъпление по закон да си хетеро-сексуален мъж и ще трябва да се представяш, като жена, ако искаш да оцелееш. Баща и Хиндо беше много добър човек, да почива в мир, но тая не заслужава дори и отрова да и дадеш, за да се самозатрие. Злобата и към мъжете е неописуема
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се надявай! Не си дорасла да стигнеш до Дондуков 2 !!!
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път градската десница се изджвърка. В БГ няма начин да спечели човек, който поддържа джендъридеологията. Ама неее, щото са мноого ентелегентни. Язък!
19
0
 
13
 
! Отговори
kiril преди 2 години
Панов е ок ама за Касимова няма как да гласувам. Много лош избор за вице...
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Костов.За тебе ще останат да гласуват само обратните.За тебе са достойни само те.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега единствен Герджиков не е оплюл никого. От повъри ни помии вече ми се повръща.
16
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уникални антибългари управляват страната.Твърдо за Радев.
15
2
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
И кой ще гласува за Вас ? Предполагам ге*йовете и лес*бийките от жълтите павета. Та то Йоло Денев и Луна са по-приемливи кандидатури. Нелепо и смешно да се кандидатират хора в тясна връзка с ЛБГТ обществото в България.
14
2
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Нито я познавам, нито искам и да я познавам, измислени лица
13
15
 
16
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 2 години
Само Радееееев! Това е човека. По добър избор в момента няма.
12
1
 
17
 
! Отговори
Целите на Моасето преди 2 години
Са легализация на браковете и Истанбул ската конвинция
11
0
 
10
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Ко, не!
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако стане вице, ще има висока трибуна, от която да с еподиграва на хората - кой приличл на ***, кой какъв мустак имал, кой как бил облечен. това е нивото. Иначе претенциите й са високи и е увлякла не малък борй простакеси с високи апсирации.
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, тази ли е Вицето на Панов?! Боже, ела си прибери вересиите, че много станаха?!Какви каузи бе госпожа ще развивате в президенството?! За еднополовите бракове ли?! За Истамбулската конвенция ли?! Мерси!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ще ви избере?-:)))))
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам си е истрила поста във гейсбук, в който тя, редом с други квачки, се подиграва на жена за начина, по който изглежда. Респект, Моасе има огромен интегритет......
6
19
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Така е. Селското излъчване и бращолевения на Илияна Йотова са далеч по-привлекателни за ганчовците. А и като журналистка беше "неотразима" в задаването на отговори. Приликите й с мис Пиги са друга представителна черта на президентската ни институция, заедно с тази на Ал Бънди на баш резидента.
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С приказки за признаването на еднополовите бракове сама си сложи кръст .