МРРБ предлага да се изплати на пътните фирми през 2022 г. и 2023 г.

Не било възможно през тази година да се отделят толкова пари
51
МРРБ предлага да се изплати на пътните фирми през 2022 г. и 2023 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МРРБ предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към пътностроителните фирми да бъдат изплатени в разумен период напред – при договореност през бюджети 2022-ра и 2023-та. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков по повод организирания от Българска браншова камара „Пътища“ протест пред сградата на министерството, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

Още по темата

Той беше категоричен, че е невъзможно близо 1 милиард лева да бъдат отделени в края на 2021 година, за да се платят всички задължения към пътностроителния бранш, тъй като бюджетът за пътно поддържане и строителство е бил изчерпан още в началото на първия служебен кабинет.  Зам.-министър Граматиков напомни, че са осигурении 100 милиона лева за зимно поддържане на пътищата за тази зима и ако днес се стигне до разумно решение, тези пари могат веднага да тръгнат към хората, които са на протеста.

Заместник-министър Граматиков заяви, че очаква на днешните преговори да се стигне до разговори за политики за начина, по който държавата ще изплати дължимите средства.

„Разговори за политики могат да се водят единствено и само с тези, които управляват огромния капитал на тези фирми. Ние сме поканили собственици на фирмите, а не да взимаме решение под натиска на протестиращи“, категоричен беше заместник-регионалният министър.


51
Още по темата: протестминистърпътища
Още от Политика
Ще получим ли средства по Плана за възстановяване до края на годината?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
ИЗМЕТЕТЕ РУНДЬО .... преди 2 седмици
...И ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ , БЕ....НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ , ЧЕ ТИЯ ОТ ХУНТАТА , СА АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРНИ И НЕГОДНИ ЗА НИЩО....??!!!
45
0
 
1
 
! Отговори
БОКО : преди 2 седмици
ДА ИЗМЕТЕМ РУНДЬО ---И ЩЕ СИ ПОЛУЧИТЕ ВСИЧКИ ПАРИ , МОМЧЕТА....ДАЖЕ С ПРЕМИИТЕ..!...ТАЯ ДЪРТА *** ВРА САМО ВИ ЛЪЖЕ И РАЗИГРАВА ПО ЗАПОВЕД НА ФИГУРАНТА , ЗА ДА ПЛАЩА ЗА ИЗБОРИТЕ ....
44
1
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА ЦИРКАДЖИИ преди 2 седмици
КОМИТОВА- АЗ НЕ ЗНАМ КОИ ФИРМИ ПРОТЕСТИРАТ НАВЪН- И НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ХОРАТА КОИТО ПЕТ МЕСЕЦА НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТИ ЗА ДА НАУЧИ КОИ СА ФИРМИТЕ, А ПРАВИ ЦИРКОВЕ ПРЕД МЕДИИТЕ- ТЕ ТАКОВА ЧУДО Е НЯМАЛО.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много ме озадачава като видя по телевизията представител на "Автомагистрали - Черно море", а пък като погледна на картата не виждам магистрала "Черно море", нито пък магистрала "Добруджа" към Румъния, нито пък магистрала "Варна-Русе". Къде са магистралите на "Автомагистрали - Черно море" АД Шумен? Една четвърт от "Хемус" не ме впечатлява!
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
платете на хората деца хранят
41
3
 
6
 
! Отговори
радеви крадци преди 2 седмици
Не било възможно през тази година да се отделят толкова пари ---------- 560млн за Хемус + над 1 млрд за текущо поддържане на пътищата го ОТКРАДНАХА Асан Василев и Комитова. Факт! То само с крадене не става, трябва и акъл!
40
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Ха-ха-ха. Радеф да викне Бойко да реши проблемите. Доказа з 6 месеца с тези мнистри, че за нищо не става, осен да вдига юмрук.
39
3
 
9
 
! Отговори
НЕРАЗБРАЛ преди 2 седмици
не ми е ясно, къде отидоха парите, като бяха заложени в Бюджета, ааа май кокорчо ги прехвърли в друго перо, та да може частното правителство да си харчи, после да се оплакват че нямало
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Банкянския бидон и вталеният от дубайски кютек смеевски,за вадят кюлчета и евраци,и да плащат на хората. Който се е хванал с тиквата, винаги е бил прецакан.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изключително успешното управление на служебните правителства започва да бере плодовете на труда си. Възможно е скоро някой министър или заместник да изядат боя. Защото управлението на държава не е само изчегъртване, пропаганда и правене на инат. И какъв е този разнобой - до преди месец се говореше, че парите свършили през април, а сега - в края на мандата на първото служебно. Уточнявайте ги тези версии бе, хора!
36
10
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 седмици
Сега тези метежници какво ги правим шефовете им взеха парите и ги изкараха на улицата. Хахаха видяхте ли как се обръщат нещата и защо цяла България излезе по улиците както и всички Българи в чужбина. Виждате ли Герберски некадърници защо стачкувахме повече от 6 мисеца. Ако искате да си получите парите отидете в Банкя там се крие главния виновник да вашето нещастие.
35
6
 
1
 
! Отговори
Управляващите преди 2 седмици
На огромния капитал отдавна са го изтесли в офшорки. Тази година обаче няма да получат милиардния си бонус с постановление на МС... И едно чекмедже ще остане празно. Вместо да драскате тук, пращайте пощенски записи на изригващото злобни протуберанси Слънце.
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Герберски *** Ако си на повече от 15 години, сам ще си отговориш на въпроса!!! Изглежда, че твоята тиква е празна и куха като вожда ти!!!!
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Скоро ще се оправят нещата. За 4 месеца в държавата влязоха 2.1 милиардда, представям си след 4 години в каква държава ще се превърнем.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако имаше една независима медия, много бързо щеше да се разнищи какво се случва. Но не ги обвинявам, тук такава няма. Пазят си службата и неоправдано високите хонорари....
31
3
 
5
 
! Отговори
До Недоразбрал - 2 преди 2 седмици
Ако обаче такава клауза има, трябва да се покаже писмо от Възложителя, с което той да потвърди, че парите за начинанието са осигурени, проектите са одобрени, терените са отчуждени и работата може да започне. Ако обаче, такова писмо няма и не е получено, а Изпълнителят/фирмаджията, е изпратил хората си да работят на обекта, редно е да им плати за положения труд. Откъде и как, негова си работа, но не и по договора. И е редно пак 1 институция да се заинтересува, но най-вероятно няма да има желание.
30
4
 
7
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 седмици
Т.е. държавата се оказва нередовен платец? И какво следва като не можеш да си платиш задълженията - влизане в несъстоятелност. Т.е. да не се окаже, че служебното правителство и президента ще фалират Българската държава... Нещо което не се е случвало от 30тина години насам... Е това ли е промяната която всички искат?
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жена с перфектен маникюр държи плаката. Тя дали знае за коя фирма работи и защо лично собствениците не се появяват на стачките? 1. Защото са получили парите, но не са ги изплатили на работниците, а са си купили ново луксозно возило.....2. Защото не им пука за работниците, а и на повечето там са платили за да стачкуват..., така се чува......
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прави ми впечатление как добре са ги облекли, с нови работни дрехи и каски, но не знаят за коя фирма работят...ХАХАХАХА ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ, НАЛИ БОЙКО!!!
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По времето на Герб било цветя и рози? За кого? За Бойко, Пеевски и другите обичайни заподозрени, както и за техните лакеи, Е СИГУРНО !!! Малко ще се променят нещата след 14.11.21г. Все тая кои по номерация ще са Герб, важното е, че няма да са монопол. Кой крал, крал.....А тези изпратени от цитираните по-горе, да си изпратят шефовете от фирмите, които са ги наели. Казаха, че не знаят за кого работят? ММММ Странна работа. И аз имам фирма, пък зная на кого изпълнявам поръчка. И затова не стачкувам.