МРРБ предлага да се изплати на пътните фирми през 2022 г. и 2023 г.

Не било възможно през тази година да се отделят толкова пари
51
МРРБ предлага да се изплати на пътните фирми през 2022 г. и 2023 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МРРБ предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към пътностроителните фирми да бъдат изплатени в разумен период напред – при договореност през бюджети 2022-ра и 2023-та. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков по повод организирания от Българска браншова камара „Пътища“ протест пред сградата на министерството, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

Още по темата

Той беше категоричен, че е невъзможно близо 1 милиард лева да бъдат отделени в края на 2021 година, за да се платят всички задължения към пътностроителния бранш, тъй като бюджетът за пътно поддържане и строителство е бил изчерпан още в началото на първия служебен кабинет.  Зам.-министър Граматиков напомни, че са осигурении 100 милиона лева за зимно поддържане на пътищата за тази зима и ако днес се стигне до разумно решение, тези пари могат веднага да тръгнат към хората, които са на протеста.

Заместник-министър Граматиков заяви, че очаква на днешните преговори да се стигне до разговори за политики за начина, по който държавата ще изплати дължимите средства.

„Разговори за политики могат да се водят единствено и само с тези, които управляват огромния капитал на тези фирми. Ние сме поканили собственици на фирмите, а не да взимаме решение под натиска на протестиращи“, категоричен беше заместник-регионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: протестминистърпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
ИЗМЕТЕТЕ РУНДЬО .... преди 2 години
...И ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ , БЕ....НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ , ЧЕ ТИЯ ОТ ХУНТАТА , СА АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРНИ И НЕГОДНИ ЗА НИЩО....??!!!
38
0
 
1
 
! Отговори
БОКО : преди 2 години
ДА ИЗМЕТЕМ РУНДЬО ---И ЩЕ СИ ПОЛУЧИТЕ ВСИЧКИ ПАРИ , МОМЧЕТА....ДАЖЕ С ПРЕМИИТЕ..!...ТАЯ ДЪРТА *** ВРА САМО ВИ ЛЪЖЕ И РАЗИГРАВА ПО ЗАПОВЕД НА ФИГУРАНТА , ЗА ДА ПЛАЩА ЗА ИЗБОРИТЕ ....
37
1
 
4
 
! Отговори
ОСТАВКА ЦИРКАДЖИИ преди 2 години
КОМИТОВА- АЗ НЕ ЗНАМ КОИ ФИРМИ ПРОТЕСТИРАТ НАВЪН- И НЕ МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ХОРАТА КОИТО ПЕТ МЕСЕЦА НЕ СА ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТИ ЗА ДА НАУЧИ КОИ СА ФИРМИТЕ, А ПРАВИ ЦИРКОВЕ ПРЕД МЕДИИТЕ- ТЕ ТАКОВА ЧУДО Е НЯМАЛО.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме озадачава като видя по телевизията представител на "Автомагистрали - Черно море", а пък като погледна на картата не виждам магистрала "Черно море", нито пък магистрала "Добруджа" към Румъния, нито пък магистрала "Варна-Русе". Къде са магистралите на "Автомагистрали - Черно море" АД Шумен? Една четвърт от "Хемус" не ме впечатлява!
35
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ха-ха-ха. Радеф да викне Бойко да реши проблемите. Доказа з 6 месеца с тези мнистри, че за нищо не става, осен да вдига юмрук.
34
3
 
9
 
! Отговори
НЕРАЗБРАЛ преди 2 години
не ми е ясно, къде отидоха парите, като бяха заложени в Бюджета, ааа май кокорчо ги прехвърли в друго перо, та да може частното правителство да си харчи, после да се оплакват че нямало
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкянския бидон и вталеният от дубайски кютек смеевски,за вадят кюлчета и евраци,и да плащат на хората. Който се е хванал с тиквата, винаги е бил прецакан.
32
10
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
Сега тези метежници какво ги правим шефовете им взеха парите и ги изкараха на улицата. Хахаха видяхте ли как се обръщат нещата и защо цяла България излезе по улиците както и всички Българи в чужбина. Виждате ли Герберски некадърници защо стачкувахме повече от 6 мисеца. Ако искате да си получите парите отидете в Банкя там се крие главния виновник да вашето нещастие.
31
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Герберски *** Ако си на повече от 15 години, сам ще си отговориш на въпроса!!! Изглежда, че твоята тиква е празна и куха като вожда ти!!!!
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще се оправят нещата. За 4 месеца в държавата влязоха 2.1 милиардда, представям си след 4 години в каква държава ще се превърнем.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше една независима медия, много бързо щеше да се разнищи какво се случва. Но не ги обвинявам, тук такава няма. Пазят си службата и неоправдано високите хонорари....
28
3
 
5
 
! Отговори
До Недоразбрал - 2 преди 2 години
Ако обаче такава клауза има, трябва да се покаже писмо от Възложителя, с което той да потвърди, че парите за начинанието са осигурени, проектите са одобрени, терените са отчуждени и работата може да започне. Ако обаче, такова писмо няма и не е получено, а Изпълнителят/фирмаджията, е изпратил хората си да работят на обекта, редно е да им плати за положения труд. Откъде и как, негова си работа, но не и по договора. И е редно пак 1 институция да се заинтересува, но най-вероятно няма да има желание.
27
4
 
7
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Т.е. държавата се оказва нередовен платец? И какво следва като не можеш да си платиш задълженията - влизане в несъстоятелност. Т.е. да не се окаже, че служебното правителство и президента ще фалират Българската държава... Нещо което не се е случвало от 30тина години насам... Е това ли е промяната която всички искат?
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жена с перфектен маникюр държи плаката. Тя дали знае за коя фирма работи и защо лично собствениците не се появяват на стачките? 1. Защото са получили парите, но не са ги изплатили на работниците, а са си купили ново луксозно возило.....2. Защото не им пука за работниците, а и на повечето там са платили за да стачкуват..., така се чува......
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави ми впечатление как добре са ги облекли, с нови работни дрехи и каски, но не знаят за коя фирма работят...ХАХАХАХА ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ, НАЛИ БОЙКО!!!
24
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на Герб било цветя и рози? За кого? За Бойко, Пеевски и другите обичайни заподозрени, както и за техните лакеи, Е СИГУРНО !!! Малко ще се променят нещата след 14.11.21г. Все тая кои по номерация ще са Герб, важното е, че няма да са монопол. Кой крал, крал.....А тези изпратени от цитираните по-горе, да си изпратят шефовете от фирмите, които са ги наели. Казаха, че не знаят за кого работят? ММММ Странна работа. И аз имам фирма, пък зная на кого изпълнявам поръчка. И затова не стачкувам.
23
8
 
4
 
! Отговори
До Недоразбрал преди 2 години
Нито космосът е крив, нито ракета има. По-скоро говорим за поредния "3 букви - капан". Използват се работещите, на които не е платено от баш фирмаджиите. Как мислиш, колко от миналите по Дондуков 5-600 човека могат да покажат трудов договор? Едва ли всички, но волно или не се използват. Нщата са прости. Имаш договор. Ако в него няма клауза за отложено изпълнение, когато... Възложителят в лицето на подписалия го и неговия екип са за съд. Стига да има кой да види нарушението, и то не избирателно.
22
4
 
14
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Жалко Комитова , може като архитект да си добра , но за ръководител и министър заедно с екипа си не ставаш! Парите ги имаше , но не знам по чие нареждане Василев ги прибра и така и не се разбра къде потънаха! Явно такава беше заръката на разединителя Радев да се изчегърта всичко , но нима ще изчегъртате пътща , зали , стадиони , детски градини и прочие! Когато иска някой да работи , работи а не търси причина!
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев докара безработица. Излъга хората, не им плати и ги изкара на улицата в дъжда.
20
3
 
9
 
! Отговори
Герберски трол преди 2 години
До 9, 10 и всички други подобни. Ама умирам от кеф как, след като ГЕРБ вече от пет месеца не е на власт, постоянно ви е в *** кратуни и сънувате кошмари.