МРРБ предлага да се изплати на пътните фирми през 2022 г. и 2023 г.

Не било възможно през тази година да се отделят толкова пари
51
МРРБ предлага да се изплати на пътните фирми през 2022 г. и 2023 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МРРБ предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към пътностроителните фирми да бъдат изплатени в разумен период напред – при договореност през бюджети 2022-ра и 2023-та. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков по повод организирания от Българска браншова камара „Пътища“ протест пред сградата на министерството, цитиран от пресцентъра на МРРБ.

Още по темата

Той беше категоричен, че е невъзможно близо 1 милиард лева да бъдат отделени в края на 2021 година, за да се платят всички задължения към пътностроителния бранш, тъй като бюджетът за пътно поддържане и строителство е бил изчерпан още в началото на първия служебен кабинет.  Зам.-министър Граматиков напомни, че са осигурении 100 милиона лева за зимно поддържане на пътищата за тази зима и ако днес се стигне до разумно решение, тези пари могат веднага да тръгнат към хората, които са на протеста.

Заместник-министър Граматиков заяви, че очаква на днешните преговори да се стигне до разговори за политики за начина, по който държавата ще изплати дължимите средства.

„Разговори за политики могат да се водят единствено и само с тези, които управляват огромния капитал на тези фирми. Ние сме поканили собственици на фирмите, а не да взимаме решение под натиска на протестиращи“, категоричен беше заместник-регионалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: протестминистърпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бе много бели иг рамотни протестъращите... откъде ги взеха? няма римляни и турци???
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са Алибегов и Стъки? Защо не подкрепят протеста? ПРЕДАТЕЛИ !!!!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вижте ся. има и такъв момент - ако не платим на тия просяци, трябва да ги съкратят и да минат на соц. помощи- пак от нашите данъци...
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали бяхте събрали 2 млрд. повече, защо не ви достига 1 млрд.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хааа демек другия път ще им латим на просяците...
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО СЕ ПОЯВЯТ СОБСТВЕНИЦИТЕ, ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ИСТИНАТА! НО ТЕ НЯМА ДА СЕ ПОЯВЯТ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СА ИМ ПРЕВЕДЕНИ ПАРИТЕ !!! НИКОГА ПОВЕЧЕ МОНОПОЛ НА ГЕРБ!!!
13
5
 
11
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
На крива ракета космосът и крив?На крив х,й вълната му пречи?На крадливи комун дели и техните също толкова крадливи ***,ГЕРБ им пречи!Сринаха се мантрите и пучите масали,че Борисов и ГЕРБ крадяли,а видите ли чесните последователи на Грипена,щели да дойдат и да оправят България за два дни?!Да за два дни окрадоха близо милиард!Потънаха някъде в офшорките 500 милиона за Хемус и 500 милиона за лекарите и за КОВИД кризата!Сега си ближете м,дите за сол и пак плюйте против тези дето ви спасяваха!!
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойковите номера! Преведени пари, които са потънали в нечии джобове...Изпращат работниците да им се плати втори път от държавата. Хем ще вземат пари, хем ще изпълнят заръката на наследниците на синовете и дъщерите, а и самите те, бивши ДС, бивши членове на БКП.Т. Живков беше прав-"Чакате демокрация, а ще получите див капитализъм." Боко залага мини навсякъде и в енергетиката. Преди нямаше стачки, защото ги беше страх от мутрите, сега видяха нормално правителство и хайде всички искат....
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово, назначавани от Герб калинки, започнаха да напускат службичките си и да се връщат да гледат чушки по селата, от където ги докараха.
10
10
 
6
 
! Отговори
Един въпрос преди 2 години
Сега ако полицията напука празните кратуни на Герберските протестиращи а те са точно такива как ще се води полицейски произвол или полицията си върши работата. Колкото до парите искайте си ги от вашите шефове те са ги взели напред от некадърната тиква Борисов.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо собствениците не искат да отидат на разговори? В този въпрос се крие отговора.....Работниците дори не знаят за коя фирма работят...Казват "обща".
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как изведнъж, куцо кьороаво и сакатао се сетиха да стачкуват за всичко и на всякъде, 13 години мълчаха и се навеждаха. Или по точно взимаха едни парички за да не вършат нищо и сега го закъсаха.
7
6
 
15
 
! Отговори
за преди 2 години
избори до тук половин милиард, без никакъв резултат, даже по-лошо стана.Убеден съм,че Бокича за няма и седмица би оправил нещата. Тези хем не могат,хем не знаят!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от МРРБ "са от ГЕРБ", така да се каже. Т.е. те ударно допринасят за това ГЕРБ да спечели предстоящите избори. Как така няма да платите изработеното на хората бе, леваци? Искате те да спонсорират държавата със заплатите си ли? Вие сте дъното.
5
12
 
6
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
До Анонимен-5.. А кои оставиха дълг от 38 милиарда в хазната за 13г. , служебното правителство ЛИ ?Шайката на герб и ДПС да върнат 38-те милиарда на народа !
4
14
 
7
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
При герб имало пари за ''всички''!?Алоо , пари имаше само за ШАЙКАТА и ДПС , аз не съм усетил нищо за мен ... Сега затова протестирате и ревете .Нали бяхте против протестите , сега защо протестирате , виждате ли и усетихте ли , как са се чувствали протестиращите против герб за които НЯМАШЕ това което имаше за шайката и колибаря от Банкя !
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство назначено от БСП краде всички пари!
2
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При герб имаше пари за всичко, строяха се магистрали, работниците си получаваха заплатите и цените не се покачваха. Сега при комунистите няма пари за нищо защото комунистите КРАДАТ всичките ПАРИ, както винаги когато са управлявали. Факт!
1
7
 
14
 
! Отговори
Смехурко преди 2 години
Няма пари за купуване на гласове от ГЕРБ?