Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"

Президентът призова да се прави разлика между бизнесмени и хора на държавни постове
8 окт 2021 12:31, Нели Христова
229
Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"
Снимка: БГНЕС

Изненада ме името на Николай Младенов в досиетата „Пандора”. Службите са длъжни да предоставят информация и аз очаквам такава. Това коментира президентът Румен Радев второто излязло име на Николай Младенов в досиетата „Пандора”, предаде БГНЕС.

"За Бобокови не съм чул. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса", допълни президентът.

"Във всички кандидати виждам сериозен опонент, не деля кандидатите за президент", каза Радев за предстоящите избори.

Запитан от кои партии ще приеме подкрепа на втори тур, президентът отговори, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги го е правил.

По повод критиките, които се отправят към него от опонентите му в кампанията, Радев каза: Така са решили, така го правят. Нямам намерение да влизам в този тон, имам много друга работа. Знаете какво е разписанието на президента.

Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили, толкова могат, така го правят, коментира Радев. Във всички виждам сериозен опонент, всеки има правопда изложи идеите си, не деля кандидатите за президент по никакви признаци, допълни той.

На въпрос дали ще участва в дебатите, на които го поканиха Лозан Панов и проф Анастас Герджиков, Радев отговори: Направете един списък с всички, които желаят, и ще участвам. Имам и друга работа.

По повод становището, което е изпратил до КС по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, президентът обясни, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо личността Кирил Петков.

Радев откри изложба, посветена на 70 г. от създаването на българските архиви в Държавна агенция "Архиви". В изложбата са включени оригиналът на Търновската конституция, Манифестът за обявяването на Независимостта, т. нар. Сребърна конституция и други ценни документи и предмети.

Този юбилей е важен, защото държава без памет няма бъдеще. България, като страна с хилядолетна история, е оставила множество документи, които представляват национално богатство, каза в приветствието си президентът.

Днес България е в криза. Но ако се върнем назад във времето, България е имала и много по-тежки кризи, в които нашите държавници са излизали с желание да търсят онзи морален компас, който да води към бъдещето, за да има държава и днес. Това е морално наследство, коментира Радев. След това той и шефът на ДАА доц. Михаил Груев валидираха марка за юбилея на архивите. На нея е изобразен Манифестът за Независимост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари