Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"

Президентът призова да се прави разлика между бизнесмени и хора на държавни постове
8 окт 2021 12:31, Нели Христова
229
Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"
Снимка: БГНЕС

Изненада ме името на Николай Младенов в досиетата „Пандора”. Службите са длъжни да предоставят информация и аз очаквам такава. Това коментира президентът Румен Радев второто излязло име на Николай Младенов в досиетата „Пандора”, предаде БГНЕС.

"За Бобокови не съм чул. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса", допълни президентът.

"Във всички кандидати виждам сериозен опонент, не деля кандидатите за президент", каза Радев за предстоящите избори.

Запитан от кои партии ще приеме подкрепа на втори тур, президентът отговори, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги го е правил.

По повод критиките, които се отправят към него от опонентите му в кампанията, Радев каза: Така са решили, така го правят. Нямам намерение да влизам в този тон, имам много друга работа. Знаете какво е разписанието на президента.

Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили, толкова могат, така го правят, коментира Радев. Във всички виждам сериозен опонент, всеки има правопда изложи идеите си, не деля кандидатите за президент по никакви признаци, допълни той.

На въпрос дали ще участва в дебатите, на които го поканиха Лозан Панов и проф Анастас Герджиков, Радев отговори: Направете един списък с всички, които желаят, и ще участвам. Имам и друга работа.

По повод становището, което е изпратил до КС по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, президентът обясни, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо личността Кирил Петков.

Радев откри изложба, посветена на 70 г. от създаването на българските архиви в Държавна агенция "Архиви". В изложбата са включени оригиналът на Търновската конституция, Манифестът за обявяването на Независимостта, т. нар. Сребърна конституция и други ценни документи и предмети.

Този юбилей е важен, защото държава без памет няма бъдеще. България, като страна с хилядолетна история, е оставила множество документи, които представляват национално богатство, каза в приветствието си президентът.

Днес България е в криза. Но ако се върнем назад във времето, България е имала и много по-тежки кризи, в които нашите държавници са излизали с желание да търсят онзи морален компас, който да води към бъдещето, за да има държава и днес. Това е морално наследство, коментира Радев. След това той и шефът на ДАА доц. Михаил Груев валидираха марка за юбилея на архивите. На нея е изобразен Манифестът за Независимост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев да не се "изненадва", а да каже кой е вторият човек от кутията на Пандора, защото явно е техен човек! Сега ще мълчат до изборите! А, Младенов беше подхвърлен за прах в очите, фирмата му е била недействаща! Вторият човек, който е натрупал солидни авоари упорито го крие МС на президента!
146
2
 
13
 
! Отговори
Емо 1970г. преди 2 години
Разсписанието на Радев е -да нарушава конституцията всеки ден. Иначе ....малко ,като ли е посмекчил тон....А дано,ама надали....
145
2
 
10
 
! Отговори
Електорални нагласи преди 2 години
Радев бе изненадан от появата на проф.Герджиков и върховен съдия Л.Панов като конкуренти за стола му?! Но още по- изненадан ще бъде от издигането утре на кандидатурата на проф.Г.Близнашки от ДПС! ВЪЪЪЪХ В ТАЗИ ЗВЕЗДНА КАКА МПАНИЯ ОТ ПРОФЕСОРИ И СЪДИИ..ШАНСОВЕТЕ НА РЕШЕТНИКА УГАСВАТ...като коледна свещ...юмрука се спихва...
144
4
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
а някой хора пък са изненадани, че все още не е изнесено името на Роско Плевнелиев в досиетата Пандора
143
3
 
0
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Американските служби знаят как да притискат и да изнудват елитите навсякъде по света, и това се прави с цел или давай кинти,пазари,позиции,проценти, играеш по нашата *** или гориш!!!Българският едър капитал е притиснат в безмилостна хватка от световния финансов елит и целта е зависимост,подчинение и завладяване!Агент Роксана Брамачи!ЦРУ!!!
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е защо евреите се срамуват да се назоват евреи-ми ето тоя Младенов, Михайлова надежда, Петър Стоянов все евреи. Да си кажат истинските имена и без преструвки. А това гкойто е инфо, което имам от евреин. *** колко има да изброявам и да разправям кво ми е открехнал! Ще ме баннат от всички сайтове завинаги.
141
3
 
3
 
! Отговори
Ръждата преди 2 години
Оооо...., VPN-а на някой от Болшивиките или Гърбавите работи яко! - ))) Пристрастието ти/ви не променя факта който съм изложил "драги ми Смехурко/вци"!!!! -)))))
140
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Младенов едва ли ще смогне да си напише собственоръчно автобиографията, щото няма такава. Кацнал от един пост, та на друг. Сигурно и моята автобиография ще се окаже по-богата.
139
3
 
12
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Анонимен....... Радев е олицитворение на мъжество. Колко от българските мъже са военни пилоти и рискуват........... Недоразумението е олицетворение на подлост, коварство и остър морален дефицит. Няма и грам понятие от чест и достойнство. Срам е за българското офицерство. Вреден и опасен за България и българите.
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен158 Кои сте Вие? Жалки лакеи....Вие сте 15%, а ние сме 50%.
137
1
 
15
 
! Отговори
Електра преди 2 години
За господарите си Бобокови, обаче Кауна Радеф не е изненадани...
136
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък не се изненадвам. Нали разбирате, че никой не може да постигне толкова от нищото. Сега чакам Кристалинка да цъфне, че как тази леля с фасон на квартална клка се оказа в световната банка? Кой го избута тоя Младенов до подобни постове? Къде е бил преди това и що е чинил?
135
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е олицитворение на мъжество. Колко от българските мъже са военни пилоти и рискуват ежедневно живота си!? На ранна кариерна възраст заедно с полетите е изучавал английски+BASIC. Създава програма за намаляване часовете на полетите...Когато трябва да представи разработката си за патентоване, за неговото откритие се прикрепват полковници за СЪАВТОРИ, но той казва НЕ господа! Този човек може да казва НЕ! Каза НЕ и на мафията! От 30 години насам, не сме имали мъж на този пост.Роден победител!
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев - оставете Кирил, той вече не е министър.Ние - остави го Младенов, той много отдавна е извън управлението и политиката.
133
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента Румен Радев дали е уведомен, че в България на практика няма елементарни Човешки права, и престъпници със СРС апаратура се гаврят и експериментират върху обикновени хора!
132
1
 
13
 
! Отговори
Верно преди 2 години
Когато Еленка Офшорката доведе цяла делегация от Европа, да топи България, Фигурантът Радев никак не беше изненадан! Жалък ***...
131
8
 
5
 
! Отговори
Ръждата преди 2 години
Сега това разкритие - "Пандора гейт" - ще се превърне в "главното мото" на Болшевиките и на Фърчилото срещу Гърбавите на предстоящите избори! Останалите партии и партийки също ще се възползват от случая по максимум! -))) Винету отново е поставен в тежък Шах!!!
130
1
 
15
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Явно , ДС-сектата зад Радев са били приготвили "компроматите", мислейки че Николай Младенов ще е кандидатът за президент! Сега си гърмят халостните, пък който се върже , все е кяр! Внушения и лъжи до последно...
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнеса и олигархията мощно навлиза в дъжавата, ето сега ще разберете какво е истинска корупция - когато държавта реално ще работи за няколко бизнесмена т.нар. олигарси.
128
3
 
12
 
! Отговори
А Бе преди 2 години
Мун-чо,ти пак не си разбрал, че фирмата е създадена след като Младенов напуска българската политика! Или ще го държиш отговорен като представител на ООН! Наглост, безцеремонност и цинизъм ...Този отдавна рови всякакво дъно! А уж нямало да провежда кампания на оплюване! Отврат!