Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"

Президентът призова да се прави разлика между бизнесмени и хора на държавни постове
8 окт 2021 12:31, Нели Христова
229
Радев бил изненадан от името на Младенов в досиетата "Пандора"
Снимка: БГНЕС

Изненада ме името на Николай Младенов в досиетата „Пандора”. Службите са длъжни да предоставят информация и аз очаквам такава. Това коментира президентът Румен Радев второто излязло име на Николай Младенов в досиетата „Пандора”, предаде БГНЕС.

"За Бобокови не съм чул. Явно ще излизат още много хора, но правете разлика между хора на държавни постове и хора от бизнеса", допълни президентът.

"Във всички кандидати виждам сериозен опонент, не деля кандидатите за президент", каза Радев за предстоящите избори.

Запитан от кои партии ще приеме подкрепа на втори тур, президентът отговори, че приема подкрепа от всички български граждани, както винаги го е правил.

По повод критиките, които се отправят към него от опонентите му в кампанията, Радев каза: Така са решили, така го правят. Нямам намерение да влизам в този тон, имам много друга работа. Знаете какво е разписанието на президента.

Всеки един проблем на служебното правителство се пренася върху президентската кампания. Това явно е част от играта, така са решили, толкова могат, така го правят, коментира Радев. Във всички виждам сериозен опонент, всеки има правопда изложи идеите си, не деля кандидатите за президент по никакви признаци, допълни той.

На въпрос дали ще участва в дебатите, на които го поканиха Лозан Панов и проф Анастас Герджиков, Радев отговори: Направете един списък с всички, които желаят, и ще участвам. Имам и друга работа.

По повод становището, което е изпратил до КС по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, президентът обясни, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо личността Кирил Петков.

Радев откри изложба, посветена на 70 г. от създаването на българските архиви в Държавна агенция "Архиви". В изложбата са включени оригиналът на Търновската конституция, Манифестът за обявяването на Независимостта, т. нар. Сребърна конституция и други ценни документи и предмети.

Този юбилей е важен, защото държава без памет няма бъдеще. България, като страна с хилядолетна история, е оставила множество документи, които представляват национално богатство, каза в приветствието си президентът.

Днес България е в криза. Но ако се върнем назад във времето, България е имала и много по-тежки кризи, в които нашите държавници са излизали с желание да търсят онзи морален компас, който да води към бъдещето, за да има държава и днес. Това е морално наследство, коментира Радев. След това той и шефът на ДАА доц. Михаил Груев валидираха марка за юбилея на архивите. На нея е изобразен Манифестът за Независимост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб и ДПС може да поздравят още сега Радев с победата. Издъниха се и с кандидат президента си и лъжите му в ефир, пред цяла България. А пък и тези офшорки...Как все от ДПС и ГЕРБ? Точно реших да се обединявам и край, провалиха се. Точно ме убедиха, че Бойко ще спаси света от икономическа криза, ще извади кораба, ще спре мигрантите, ще спре коронавируса......Точно се подготвих за прегръдка с мафията и разследващите журналисти ме върнаха в реалността. Никога повече Герб-монопол. Бъдете здрави!
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изненадал се бил. Иние сме изненадани, че не го импийчнаха като му беше времето, за антидържавна и предатлска работа, за провежсане т.на пропутинка политика, за отделяне на 400 000 лева за паметника в центъра на София по поръчка на Митрофанова. Някой вече не го ли уведоми че в тази офшорка няма и лев? Още вчера се писа.
125
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майна Тук вината е на Бойко! Вече и децата го знаят! Заложи капан в енергетиката! Няма да се обясняваме по хиляда пъти.Знам, че го пишеш за да манипулираш простите, но ние затова сме тук ХАХА Не ви минават номерата! Оплачи се на Путин! Нали скачахте срещу него, нали сте европейци..
124
3
 
14
 
! Отговори
В НАТО СЕ ИЗНЕНАДАЛИ преди 2 години
ОТ РУМЕН РАДЕВ,КАТО ГО ПИТАЛИ КАКВО ИСКА - "ПАРИ ИЛИ КАРИЕРА"........ РАДЕВ КАЗАЛ:"КАРИЕРА, ПАРИТЕ ЩЕ СИ ГИ ВЗЕМА САМ ОТ ТЪПИТЕ БЪЛГАРИ"........... РАДЕВ, ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО!! 06340
123
5
 
12
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Който юмрук вади, от юмрук умира! З А К О Н.
122
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ***, чиста работа е чекмеджето до главата ти....Е ако си малко палав, може нЕкоя Мата Хари да те снима...Риск винаги има....Друго си е света да те види как спиш след....
121
0
 
1
 
! Отговори
От ДБ преди 2 години
Във вашето царство на слепите, *** с едно око ще бъде цар
120
4
 
12
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ПАЗАРЪТ НА ЕНЕРГИЯ СЕ СЧУПИ! ТРЯБВА ДА СИ ПРИЗНАЕМ, ЧЕ ЦАРЯТ - ГЕНЕРАЛ Е ГОЛ!!! ЗИМАТА МНООООГО ХОРА ЩЕ ЯДЕМ ПАСТИ! ЗАЩОТО Едно е да Искаш, друго - да Можеш, а трето и четвърто - да го Направиш!!!! Радев се счупи при второто, третото и четвъртото!!!
119
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ??? Бойко е хитрец ! Има си чекмеджета за тази работа хахахах Не е привърженик на новите модели ....
118
4
 
19
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Фигуранте, коя е твоята родина майка, България или Русия? Или пък вече са САЩ?
117
3
 
15
 
! Отговори
(^_^) преди 2 години
До Анонимен ... Този човек съсипа най-вече себе си, че и държавата до която се домогна с кремълските си похвати и поддръжката на Черепа, който финансираше протестите му за да не са съвсем рехави, и резултата е налице, оттук нататък всеки следващ ден в който българските граждани ще се сблъскват с високите цени, неуредиците от блокираните инфраструктрни проекти, последствията от Ковита, срива на икономиката и липсата на държавност, ще тежат на неговите плещи и ще го дърпат все по-надолу и надолу
116
4
 
20
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Радев, чао! Отиваш си, пич! Прибирай се при Деситу и си гледай пенсийката! И редовно да ходиш на проктолог, ей! За Иван Гешев не се коси, той сам ще те помоли да се видите!
115
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като дойде Герджиков, ще извади и кораба...като го гледам е мъжкар отвсякъде. Ще сменим юмрука, между впрочем така се снима и Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер. Нелсън Мандела е бил със свит юмрук от затвора до освобождаването му. Но в БГ явно има друг символ. По света означава-сила, смелост, кураж, все символи на победата на справедливостта. Та ще сменим юмрука с обединяване на мафия и ограбени. Така нежно ще го направим, като самият Герджиков! Добре, че няма да се случи, няма ШАНС !!!!
114
3
 
9
 
! Отговори
??? преди 2 години
Ти се надяваше да излезе името на Борисов,ама изненадаааа....
113
1
 
7
 
! Отговори
gen преди 2 години
къф е тоя, че ще дава оценки за таквиз работи?......
112
3
 
4
 
! Отговори
Обективно до 127 преди 2 години
Пропуснал си емиграция в Русия.
111
3
 
10
 
! Отговори
Чий преди 2 години
Чий може да е Радев при яркото присъствие на бсп - вицето , ако не руски под американско прикритие? ! Толкова са невнятни, че може да са само руски! Нямат общо със защита на Българските интереси в която и да е област!
110
4
 
14
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
Два пътя има пред фигуранта след като сдаде мандата. Единия води към Гешев а другият към клиниката на д-р Гълъбова в Курило.
109
4
 
14
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
Е, то всеки марсианец ще е по- адекватен в политиката от радев, горкия...Сам си каза, че не става за политик, ама славчо го убеди някакси, че е лебед!
108
1
 
11
 
! Отговори
КЪДЕ Е БАТКО? преди 2 години
как се е опазила мили Йончева от спесъка и кутията на Пандора, явно пак е за ваши и наши