Сачева: Рашков ще играе ключова роля в предизборната кампания

ГЕРБ ще търси антикризисен коалиционен кабинет
10 окт 2021 12:00,
70
Сачева: Рашков ще играе ключова роля в предизборната кампания

ГЕРБ ще търси антикризисно коалиционно правителство. Партията има политическо решение да не се коалира с БСП и ДПС и в същото време е готова за преговори за определени политики, заяви в ефира на Нова телевизия бившият социален министър Деница Сачева.

Тя коментира и изявленията на вътрешния министър Бойко Рашков, който преди дни обяви, че има над 100 сигнала за купуване на гласове. Половината от тях били за бившите управляващи.

„Не приемам обвиненията за купуване на гласове. Нещо повече – Рашков каза, че има сигнали. Те в голямата си част са анонимни и сами по себе си не представляват доказателство. Подобни твърдения от страна на Рашков са най-малкото непрофесионални и за пореден път показват неговите политически пристрастия”, коментира тя.

Според Сачева именно Рашков ще играе ключова роля и ще работи в ползва за конкретни политически субекти.

„Самият факт, че той често си позволява да назовава политически партии, също е признак на не добър професионализъм от негова страна. Трябва да има първо доказателства. Сигналите могат да бъдат всякакви, но след като досъдебните производства преминат и има обвинения от прокуратурата и има присъди, тогава можем да говорим за подобни явления”, смята Сачева.

Тя призова МВР да предадат сигналите на прокуратурата, която да си свърши работата. Според нея е практика партиите да се борят една срещу друга с подобен тип способ – подаването на анонимни сигнали. Тя е на мнение, че подобни изказвания са внушения, които имат за цел да създадат предпоставки за нечестна предизборна кампания.

„Ние получихме стотици сигнали за репресии от страна на МВР. Наши симпатизанти са разследвани и проверявани. Наш симпатизант от Добрич, Facebook активист, беше привикан и разпитан. Имаше интерес към неговите публикации. Ако това е начинът да се твърди, че се  работи с контролирания вот, ние наричаме това репресия”, заяви още Сачева.

Още по темата
Тя коментира и изказването на Янис Варуфакис, че България не трябва да влиза в Еврозоната. Според Сачева най-голямото постижение на ГЕРБ е именно влизането в чакалнята на Еврозоната. За партията няма такива рискове, които Варуфакис изтъкна.

„ГЕРБ подкрепя проф. Анастас Герджиков, защото той е издигнат от един много сериозен инициативен комитет. Той може да възстанови диалогичността. Победата му ще бъде преди всичко победа на комитета, но ГЕРБ ще направи всичко, за да спечели президентските избори“, заяви тя и добави, че: „Ако загуби, това ще бъде загуба за България. Трябва да се води диалог и да се изграждат мостове, а не да има омраза“, каза Сачева. Тя добави, че по-голямата част от листите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори ще бъдат регистрирани в понеделник, а една малка част – във вторник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сачева като каже добро утро се оглеждам стъмнило ли се е вече
46
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Я па тая ,много" голям капацитет" !
45
2
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
И защо тя да казва истината,а не МВР,което каза,че има стотици образувани досъдебни производства,а всяко такова си има наблюдаващ прокурор.А да щото е от ГЕРБ,а ако истината не съвпада с изявленията му,то истината не е истина,а той е истината.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуването изисква вътрешна подготовка, която мнозинството не е готово и не може да направи. За да има реални резултати от избори, а не нещо аморфно и недействащо, е необходимо, когато избирателят застане на машината за гласуване, да бъде безкомпромисен и да гласува за партия, която е безкомпромисна по програмата си. А програмата й трябва да е конструирана по икономическата логика и националните интереси. Във всички успешни държави е от долу до горе така. Случайности няма.България е неуспешна.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не може да направи нищо, дори и пак да стане президент, защото е в същия порочен кръг, в който се въртеше и борисов, а именно нато, фалшиви европейски ценности, следване на политически указания отвън, особено вредно, а не икономическата логика и българските национални интереси, които произтичат от нея. При Радев ще има пак козметични промени и след 5-6 години пак поредна криза.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ние получихме стотици сигнали за репресии от страна на МВР. Наши симпатизанти са разследвани и проверявани." -- Какво друго очакват ?-- да бъдат оставени да разпространяват лъжите на ръководството на герб, че всичко е било окей и е нямало фалшификации, кражби, предателста, некомпетентно управление на държавни ресурси и всякакви други престъпления. Не е реално, след като си се провалил веднъж къде се пъхаш и натискаш да управляваш пак. Да си сменят партията, няма да са първите нито последните.
41
6
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Демократите в миналите президентски избори гласувахме за президента Радев а той тръгна да разделя нацията.
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално за ГЕРБ гласуват около 105 хиляди човека, а останалото са купени гласове и фалшифициране.
39
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ 12 години си купуваха гласовете на изборите, а сега Бойко Рашков им спира тяхното изконно право за купуване на гласове и фалшифициране на изборни резултати. Може ли така, мутрите ще се разплачат...
38
7
 
5
 
! Отговори
Внимание! преди 2 години
В страната се заражда комунизъм=фашизъм в най-уродливия му вид! 1.Абсолютно неприемане на различно мнение от твоето! 2. Създаване на шпиц команди от млади хора и агитки, по еднакъв тертип - бръснати едри момчета или слаби "интелектуалци" с цел агресивно налагане на мнението! 3. Погазване на законите от тези, които се смятат за водачите на новото общество - Радев, Петков и Василев, според тях законите са за плебеите, сиреч зе избирателите, а те могат да си правят каквото искат! Това са фашисти!
37
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купуването и продаването на гласове за ГЕРБ не е престъпление...........Те така си купуваха властта 12 години.
36
7
 
2
 
! Отговори
ИмалиКнигаПрписавал? преди 2 години
Рехтуро на СУто проверен ли е ако е издал книга дали не е коипейстнал некоя друга десятка странички. Издал ли е книга(и) твърде висока е вероятността мостлилайкли да е пладжиадисвал. Неможе само заради лъскават чутора ако не някоя междупенисуална лебофъ м/у Преписвач и Ректорач да пропущил гологлавеца да мине през главния вход на Университета и то без да реагира че именно крадец да бъде положен за Министър на МВР. ; а за Фрау Медхен-дел Мути от дека 9000 каймета, А?
35
4
 
2
 
! Отговори
ХМ преди 2 години
В крйна сметка всичко ще се реши от Доган.
34
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай герберюхите Рашков
33
4
 
4
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Я си гласувайте за Кирчо и Кокорчо
32
11
 
9
 
! Отговори
при 600 000 преди 2 години
симпатизанти,тези гербаджии не могат да намерят една физиономия,която да не предизвиква отвращение > тази Свинетка,предишната Свинетка,Десито със змийската муцуна,Десито с глупавата муцуна,Цецка Майката,Пекинската патица,Великотърновската милинка,Главаначев,ит.н. И разбира се,най противниата муцуна от всички Гадния Мутромилиционер!
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народ който 12 години си ги преизбира такива, заслужава точно да бъде най-бедния в ЕС! Ей сега пак ще се появи някой да ми обяснява, че бил гласувал за по-малкото зло.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32, споко бе, когнитивните способности на прасетата все пак не са безкрайни! Няма как да очакваш от такъв екземпляр да демонстрира логика, съвест, морал. Тази, а и хората от ОПГ-то ги движат по-прости стимули - повече инстинкти, от колкото мислене.
29
6
 
6
 
! Отговори
Неутрланите с Бойко! преди 2 години
Сачееба с Раздвоение на мозъчността:1. ГЕРБ подкрепя проф. Анастас Герджиков, защото той е издигнат от един много сериозен инициативен комитет. и веднага 2.ГЕРБ ще направи всичко, за да спечели президентските избори. как ще спечели като само подкрепя?Утре когато на Ректалчето му изтупанят следващите факти, тия от ГЕРБ само ще кажат, ние не сме виновни.Те другите,. моля Другарко. В последния си ход, за да се спасят, всички като тая паткще скочат на Борисов. и пак ние, неутралните ше му помогнем.
28
5
 
8
 
! Отговори
Рашо преди 2 години
Е Мистър Вселена на всички времена, рицар на Ордена на дамаджаната, и много як ченгесаааааррр....