20 сигнала срещу кабинета "Борисов 3" са дадени в прокуратурата

По два от тях са образувани съдебни производства
138
20 сигнала срещу кабинета "Борисов 3" са дадени в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

20 сигнала срещу предишните управляващи за периода от 12 май до 1 октомври са подали служебните министри, съобщиха от прокуратурата.

По два от тях са образувани съдебни производства.

Три от сигналите са изпратени по компетентност на Европейската прокуратура.

Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство по постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовири.

Разследването се води от Националната следствена служба за неполагане на достатъчни грижи за ръководенето на повереното му имущество и от това последвало неговото разрушаване.

Образувано е досъдебно производство и във връзка със сигнал от служебния министър на здравеопазването, в който се посочва за декларирани неверни данни при участие в конкурс за независим член на Съвета на директорите на УМБАЛ "Александровска”. Разследването се води от СРП. На 12 август е образувано досъдебно производство и са дадени насоки на полицаи в СДВР за това, какво да бъде извършено в хода на разследването. Назначена е графическа експертиза, изискана е декларацията в оригинал, предстоят разпити на свидетели.

В прокуратурата е получен доклад, внесен от МОСВ, по повод нарушения при изпълнение на дейности по Оперативна програма „Околна среда" - 2014-2020 г. Материалите са изпратени на Европейската прокуратура, която е приела преписката по компетентност.

До Европейската прокуратура по компетентност е изпратен и сигнал от зам.-министър на икономиката относно престъпления по отношение получени средства от фондове, принадлежащи на ЕС, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – 2014-2020 г. Сигналът касае фирма-бенефициент по проект.

Третият сигнал, постъпил от Изпълнителна агенция „Одит на средства на ЕС“ при Министерство на финансите, изпратен до Европейската прокуратура, е относно съмнение за конфликт на интереси по проект за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Същият вече е разгледан от Европейската прокуратура, получен е отказ за образуване на наказателно производство.

По голяма част от сигналите, изпратени за разследване на органите на МВР-ГДНП и СДВР, са дадени конкретни указания, които до момента не са изпълнени и материалите не са върнати на компетентните прокуратури, съобщават още от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Диана: Какво общо има БСП тук? Ти си за консултация с психолог, за каквото и да стане дума все пробутваш някакво БСП в постовете си. ............................................................... А по статията: Това е само началото. Още много от делата гербаджийски са за разследване.
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, и?
115
7
 
12
 
! Отговори
Прокурор преди 2 години
Ако сигналите са дадени от Рашков-Дамаджаната, няма смисъл да се разглеждат - направо в коша за отпадъци. Добре е ,когато има такива сигнали и се окаже , че са подадени с цел набеждаване, веднага да се преобразуват в дело срещу подателя !!!! Като присъдите трябва да са 3 -кратно завишени !!! Само така ще избегнем проблемите с овластените некадърници и рушители на държавата!!!!!!
114
14
 
12
 
! Отговори
ООООХ... преди 2 години
А КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА????? ВСЕ ОЩЕ ИМА СТРАХ ОТ БОРИСОВ НЕ СМЕЯТ ДА ДЕЙСТВАТ ПРОКУРОРИТЕ ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА ЧЕ ДА ИМА ВРЕМЕ ЗА ВСИЧКО ................А НА ТАЗИ ДИАНА ПЪРВО НАУЧИ СЕ ДА СЛУШАШ КОЙ КАК ГОВОРИ И КАКВО А ПОСЛЕ ГОВОРИ ПРОТИВ БСП ТОВА ЧЕ СИ ГЕРБАЖИЙКА СИ ЛИЧИ ЗАЩОТО ПОЧТИ НА ВСИЧКИ ВЪЗПИТАНИЕТО Е ЕДНАКВО ПО СКОРО ЛИПСВА
113
9
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен121 А-а-а, НЕ! Повече не повтаряме грешките си от началото на прехода - да изгоним БСП и кой да влезе на тяхно място - друго БСП! НЕ! Стигат ни толкова БСПта! Оставяме Герб по съвместителство докато намерим верните хора, но ако не махнем см.ър.дя.щото БСП, гонещо всичко читаво от политиката, няма да намерим никой! Така че, първо махаме БСПтата. Второ - намираме добрите си политици и Трето - махаме Бойко от политиката, защото не е политик също, но е държавник, лот който имаме нужда!
112
7
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Смешки! Министрите били виновни за недостатъчен, според БСП, контрол! - отново БСПарските общи приказки..."Недостатъчен" не е нещо, за което някой може да се съди по някакъв закон с точни параметри! БСП така и ще си измрат, с общите си идеи, общите си приказки и общите си действия - никога нищо конкретно, значи..Трагедия! Да се чуди човек да се смее ли или да плаче с тези наши самозванци..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
111
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много добре, закривайте герберастите на едно с дпс и бкп-то, само смучат като кърлежи
110
5
 
4
 
! Отговори
Квиииииик преди 2 години
Давай гребер, обясни се по-изпъчено. Все едно си вожда! Можеш! Бахахаххааа
109
5
 
1
 
! Отговори
Квиииииик преди 2 години
Квиииииийк, квииииийк! Песен за моите уши :)
108
4
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До 110. Ами защото няма за какво.
107
8
 
4
 
! Отговори
Герберски трол преди 2 години
До квииик. Ха-ха, и къде го видя това герберско квичене, щото такива каппути като теб май ***, а не ние? А следиш ли социологическите проучвания кой ПАК е първа политическа сила? И да ти кажа, че твоят коментар и подобни са най-тъппите. Защото с това няма да ни спрете и ще продължаваме да ви скъсваме г.за от критики некадърници смотани.
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Венци. И защо?
105
7
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Хе-хе, това ли си "големите разкрития" за "грандиозните злоупотреби" на кабинета Борисов? Нищо няма да излезе от тези рехави трънки. А както се разбира, Кьовеши дори е отказала изобщо да разглежда един от сигналите. Кьорфишеци.
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пък аз още чакам от един министър да покаже едни доказателства дето бяха за понеделник.... ама коя година и седмица не се знае. Два пъти министър нито един път не ги показа тези прословути доказателства.
103
11
 
12
 
! Отговори
Simvola преди 2 години
И 20 те сигнала ще отпаднат защото там всичко е редовно , язък за напъна на некадърните СКАЛЪПЕНИ СИГНСЛИ.
102
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво, сега ли се сетиха? Всички 12г крадоха като разпрани и с покровителството на Боко Тиквич. Сега пак нищо няма да стане. Кажете ми има ли един БГ политик в затвор.
101
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А срещу самия Суджук защо няма дела
100
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Същият вече е разгледан от Европейската прокуратура, получен е отказ за образуване на наказателно производство.'' Какво повече да се каже и от европа ги режат за измислените им жалби.
99
29
 
22
 
! Отговори
Квиииииик преди 2 години
Герберски вой ли чувам. Дааааа, навсякъде го чувам тоя вой. Като прасе преди смърт :) Харесва ми да вият герберите :D
98
16
 
28
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
След близо 6-месечно "мъдруване " тожа ли успяхте да скалъпите,бре ,хрантутници ?! Иска ви се Бойко да е виновен за всички проблеми в България ,ама не е !!!Уж президент чето ви каза,че няма да има компромати,а започва устремно ...Вижте им само формули ровките на тия,СЛУЖЕБНИТЕ КЮЛХАНЕТА ..."неупражнен достатъчен контрол при ремон та и реконструкцията на 414 язовири ?! По-мъгляво и завоалирано от това какво ?! Пфу!Нагласени сигнали изработени а,ла Радев ...Ха-ха-ха!