20 сигнала срещу кабинета "Борисов 3" са дадени в прокуратурата

По два от тях са образувани съдебни производства
138
20 сигнала срещу кабинета "Борисов 3" са дадени в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

20 сигнала срещу предишните управляващи за периода от 12 май до 1 октомври са подали служебните министри, съобщиха от прокуратурата.

По два от тях са образувани съдебни производства.

Три от сигналите са изпратени по компетентност на Европейската прокуратура.

Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство по постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовири.

Разследването се води от Националната следствена служба за неполагане на достатъчни грижи за ръководенето на повереното му имущество и от това последвало неговото разрушаване.

Образувано е досъдебно производство и във връзка със сигнал от служебния министър на здравеопазването, в който се посочва за декларирани неверни данни при участие в конкурс за независим член на Съвета на директорите на УМБАЛ "Александровска”. Разследването се води от СРП. На 12 август е образувано досъдебно производство и са дадени насоки на полицаи в СДВР за това, какво да бъде извършено в хода на разследването. Назначена е графическа експертиза, изискана е декларацията в оригинал, предстоят разпити на свидетели.

В прокуратурата е получен доклад, внесен от МОСВ, по повод нарушения при изпълнение на дейности по Оперативна програма „Околна среда" - 2014-2020 г. Материалите са изпратени на Европейската прокуратура, която е приела преписката по компетентност.

До Европейската прокуратура по компетентност е изпратен и сигнал от зам.-министър на икономиката относно престъпления по отношение получени средства от фондове, принадлежащи на ЕС, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – 2014-2020 г. Сигналът касае фирма-бенефициент по проект.

Третият сигнал, постъпил от Изпълнителна агенция „Одит на средства на ЕС“ при Министерство на финансите, изпратен до Европейската прокуратура, е относно съмнение за конфликт на интереси по проект за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Същият вече е разгледан от Европейската прокуратура, получен е отказ за образуване на наказателно производство.

По голяма част от сигналите, изпратени за разследване на органите на МВР-ГДНП и СДВР, са дадени конкретни указания, които до момента не са изпълнени и материалите не са върнати на компетентните прокуратури, съобщават още от държавното обвинение.


138
Още от Политика
Райчев: ДПС се е радикализирало, в следващото НС не трябва да се сатанизират
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 седмица
До Диана: Какво общо има БСП тук? Ти си за консултация с психолог, за каквото и да стане дума все пробутваш някакво БСП в постовете си. ............................................................... А по статията: Това е само началото. Още много от делата гербаджийски са за разследване.
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, и?
125
7
 
12
 
! Отговори
Прокурор преди 1 седмица
Ако сигналите са дадени от Рашков-Дамаджаната, няма смисъл да се разглеждат - направо в коша за отпадъци. Добре е ,когато има такива сигнали и се окаже , че са подадени с цел набеждаване, веднага да се преобразуват в дело срещу подателя !!!! Като присъдите трябва да са 3 -кратно завишени !!! Само така ще избегнем проблемите с овластените некадърници и рушители на държавата!!!!!!
124
14
 
12
 
! Отговори
ООООХ... преди 1 седмица
А КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА????? ВСЕ ОЩЕ ИМА СТРАХ ОТ БОРИСОВ НЕ СМЕЯТ ДА ДЕЙСТВАТ ПРОКУРОРИТЕ ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА ЧЕ ДА ИМА ВРЕМЕ ЗА ВСИЧКО ................А НА ТАЗИ ДИАНА ПЪРВО НАУЧИ СЕ ДА СЛУШАШ КОЙ КАК ГОВОРИ И КАКВО А ПОСЛЕ ГОВОРИ ПРОТИВ БСП ТОВА ЧЕ СИ ГЕРБАЖИЙКА СИ ЛИЧИ ЗАЩОТО ПОЧТИ НА ВСИЧКИ ВЪЗПИТАНИЕТО Е ЕДНАКВО ПО СКОРО ЛИПСВА
123
9
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 седмица
До Анонимен121 А-а-а, НЕ! Повече не повтаряме грешките си от началото на прехода - да изгоним БСП и кой да влезе на тяхно място - друго БСП! НЕ! Стигат ни толкова БСПта! Оставяме Герб по съвместителство докато намерим верните хора, но ако не махнем см.ър.дя.щото БСП, гонещо всичко читаво от политиката, няма да намерим никой! Така че, първо махаме БСПтата. Второ - намираме добрите си политици и Трето - махаме Бойко от политиката, защото не е политик също, но е държавник, лот който имаме нужда!
122
7
 
10
 
! Отговори
Диана преди 1 седмица
Смешки! Министрите били виновни за недостатъчен, според БСП, контрол! - отново БСПарските общи приказки..."Недостатъчен" не е нещо, за което някой може да се съди по някакъв закон с точни параметри! БСП така и ще си измрат, с общите си идеи, общите си приказки и общите си действия - никога нищо конкретно, значи..Трагедия! Да се чуди човек да се смее ли или да плаче с тези наши самозванци..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
много добре, закривайте герберастите на едно с дпс и бкп-то, само смучат като кърлежи
120
5
 
4
 
! Отговори
Квиииииик преди 1 седмица
Давай гребер, обясни се по-изпъчено. Все едно си вожда! Можеш! Бахахаххааа
119
5
 
1
 
! Отговори
Квиииииик преди 1 седмица
Квиииииийк, квииииийк! Песен за моите уши :)
118
4
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 1 седмица
До 110. Ами защото няма за какво.
117
8
 
4
 
! Отговори
Герберски трол преди 1 седмица
До квииик. Ха-ха, и къде го видя това герберско квичене, щото такива каппути като теб май ***, а не ние? А следиш ли социологическите проучвания кой ПАК е първа политическа сила? И да ти кажа, че твоят коментар и подобни са най-тъппите. Защото с това няма да ни спрете и ще продължаваме да ви скъсваме г.за от критики некадърници смотани.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Венци. И защо?
115
7
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Хе-хе, това ли си "големите разкрития" за "грандиозните злоупотреби" на кабинета Борисов? Нищо няма да излезе от тези рехави трънки. А както се разбира, Кьовеши дори е отказала изобщо да разглежда един от сигналите. Кьорфишеци.
114
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пък аз още чакам от един министър да покаже едни доказателства дето бяха за понеделник.... ама коя година и седмица не се знае. Два пъти министър нито един път не ги показа тези прословути доказателства.
113
11
 
12
 
! Отговори
Simvola преди 1 седмица
И 20 те сигнала ще отпаднат защото там всичко е редовно , язък за напъна на некадърните СКАЛЪПЕНИ СИГНСЛИ.
112
7
 
20
 
! Отговори
Гост преди 1 седмица
В затвора, крадци долни-съсипахте народа.
111
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И кво, сега ли се сетиха? Всички 12г крадоха като разпрани и с покровителството на Боко Тиквич. Сега пак нищо няма да стане. Кажете ми има ли един БГ политик в затвор.
110
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А срещу самия Суджук защо няма дела
109
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
'' Същият вече е разгледан от Европейската прокуратура, получен е отказ за образуване на наказателно производство.'' Какво повече да се каже и от европа ги режат за измислените им жалби.
108
29
 
22
 
! Отговори
Квиииииик преди 1 седмица
Герберски вой ли чувам. Дааааа, навсякъде го чувам тоя вой. Като прасе преди смърт :) Харесва ми да вият герберите :D