20 сигнала срещу кабинета "Борисов 3" са дадени в прокуратурата

По два от тях са образувани съдебни производства
138
20 сигнала срещу кабинета "Борисов 3" са дадени в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

20 сигнала срещу предишните управляващи за периода от 12 май до 1 октомври са подали служебните министри, съобщиха от прокуратурата.

По два от тях са образувани съдебни производства.

Три от сигналите са изпратени по компетентност на Европейската прокуратура.

Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство по постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовири.

Разследването се води от Националната следствена служба за неполагане на достатъчни грижи за ръководенето на повереното му имущество и от това последвало неговото разрушаване.

Образувано е досъдебно производство и във връзка със сигнал от служебния министър на здравеопазването, в който се посочва за декларирани неверни данни при участие в конкурс за независим член на Съвета на директорите на УМБАЛ "Александровска”. Разследването се води от СРП. На 12 август е образувано досъдебно производство и са дадени насоки на полицаи в СДВР за това, какво да бъде извършено в хода на разследването. Назначена е графическа експертиза, изискана е декларацията в оригинал, предстоят разпити на свидетели.

В прокуратурата е получен доклад, внесен от МОСВ, по повод нарушения при изпълнение на дейности по Оперативна програма „Околна среда" - 2014-2020 г. Материалите са изпратени на Европейската прокуратура, която е приела преписката по компетентност.

До Европейската прокуратура по компетентност е изпратен и сигнал от зам.-министър на икономиката относно престъпления по отношение получени средства от фондове, принадлежащи на ЕС, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – 2014-2020 г. Сигналът касае фирма-бенефициент по проект.

Третият сигнал, постъпил от Изпълнителна агенция „Одит на средства на ЕС“ при Министерство на финансите, изпратен до Европейската прокуратура, е относно съмнение за конфликт на интереси по проект за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци. Същият вече е разгледан от Европейската прокуратура, получен е отказ за образуване на наказателно производство.

По голяма част от сигналите, изпратени за разследване на органите на МВР-ГДНП и СДВР, са дадени конкретни указания, които до момента не са изпълнени и материалите не са върнати на компетентните прокуратури, съобщават още от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
23
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
Ако нещо сериозно имаха срещу Бойко отдавна да бяха го изкарали, а това с европрокуратурата е най- смешното защото Кьовеши като дойде в Спфия първо се срещна с Иван Гешев, снима се с него и после демонстративно си обърна главата встрани от ***, които де бяха събрали на някакъв платен митинг.
36
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая, хаджигенчо, х.и. и останалите са патерици на боцко. Ако спечели ги чака топло евродепутатско място. Като наградата на радан, бюрека, янето. Патерици - пръскат вот, герб печели, те отиват евродепутати. Всички доволни.
35
8
 
10
 
! Отговори
L. преди 2 години
10 ще са недопустими, 5 ще са без доказателства, а тези с доказателства ще изчезнат.
34
4
 
16
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ДОКОЛКОТО ЗНАМ В БЪЛГАРИЯ СА ИЗГРАДЕНИ ОКОЛО 1600 ЯЗОВИРА И ВОДОЕМИ-ТА ПИТАМ ДРУГИТЕ 1200 БЛОИЗО КОЙ И КАК ГИ Е ПОТДЪРЖАЛ?КАТО СА БИЛИ ПОСТРОЕНИ ОТ ПРЕДИ ОКОЛО 60 ГОДИНИ ПОЧТИ ВСИЧКИ ПРЕЗ ЖИВКОВО ВРЕМЕ.-ВЕРНО Е КАЗАЛ ЧОВЕКА-ТОВА КОЕТО НИЕ СМЕ ПОСТРОИЛИ ВИЕ НЕМОЖЕ ДА ГО БОЯДИСАТЕ.
33
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са доказателствата, всеки миже да нспише такива пасквили на килограм?
32
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже Радевата хунта бяха всички изрядни....като се почне с Кирчо Канадеца, през Асенчо, през Спецов, през Прашков (пардон...Чашков), та чак до Янев. И всичко това за 3-4 месеца.
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Той резултата е ясен ! От три сигнала до Европейската прокуратура, един вече е върнат с отказ за образуване, за запознатите - това е окончателно! За другите 2 познайте през кой, ще се изясняват фактите и доказателствата, през българската Прокуратура. Ченгетата не разбраха май, че са инструмент на Прокуратурата, не самостоятелно звено.
30
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали нямало доказателства? Ето ви доказателства! Добре е че има сигнали до европейската прокуратура - разчитам повече на нея. Нашата обслужва мафиотите на ГЕРБ!
29
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисоф 3 беше - "Всички на софрата". Ама им дръпнаха килимчето. За 12 години - нищо не свършиха. Политикани на дребно.
28
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По 2 години затвор да му дадът на Бойко за сигнал..Ей ти ги 40 години при бай Ставри.
27
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали "ало Ваньо" уж го бяха проверили и не били установили нищо. После Пацо Терасата, който проверявал изведнъж направи кариера. Също като началника на НАП, който проверяваше Цвък, убеди се, че всичко е точно и после стана депутат от шайката Гроб! Сигурно и сега ще е така.
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 24. Да, първо падат патериците и плъховете. Ред е на големия паткан. Не са само те и Била войвода и оня предрусалия болен и кабеларков и магарешки, подпрял си е тулупа с безброй нефелни клечки. Буфер да има
25
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от ясно е , че тези "сигнали" ще се окажат абсолютна уйдурма или кьор- фишек или с други думи казано - всичко е да се окепази ГЕРБ. Досега нищо не се доказа. Докато нищо не се докаже ще наричаме служебната хунта банда гнусни лъжци. Впрочем къде са 2 - та милиарда, които хунтата похарчи за времето откакто деребейства в държавата?
24
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А съдебно производство за клевета по присвояване от ГЕРБ на 8 милиарда всяка година кога ще започне . Най сигурното средство е рязане на езици , също и на пръсти на клеветниците. Защо не живеем по крумово време с крумовите закони ?
23
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до тук на политическото бунище ОБАЧЕ отидоха най-напред мутрите на Мая и хаджигенчо, Дончева и бабикян, а в последните дни и рту бойкикев заедно с приятелчета си от не Демократична България
22
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ И ИЗНАСЯТ АЛА БАЛА- " КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ".... Я ДА ВИДИМ КИРЕТО, АМИ КОКОР, АМИ ОНЯ С ФИРМАТА ДЕТО НЕ ТЪРСИЛ ПРОДАВАЧА А ПРОДАВАЧЪТ ГО ТЪРСИЛ НИЩО, ЧЕ ФИРМАТА ИМАЛА ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НАП ЗА 700 000 ЛВ- ЕХА ПРИКАЗКИ ЗА АБДАЛИ- НО ТЕ ПОДАЛИ ДО ЕВРОПРОКУРАТУРА....РАДЕВАТА ХУНТА Е ТОТАЛНО КРАДЛИВА- ОБРА БЪЛГАРИЯ ЗА 6 МЕСЕЦА- А ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ХВЪРЧАТ....СКОРО ЩЕ ИМАМЕ И РАДЕВА ЗИМА...
21
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8Всеки, който си мисли, че цените на тока, газа, хляба и т.н. се дължат на управлението на Радев, е прекалено глупав за този свят. Пичове, вземете се ограмотете малко. В момента се случва почти същото, което стана през 1997 г., само дето този път е в глобален мащаб. Дължи се няколко фактора: ковид кризата, която съсипа производството и веригите от доставки; печатането на пари от централните банки; "зелената сделка" на ЕС. Говорим за целия свят, не за Радев, Борисов, *** или пульо
20
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Излизат т-о-п-к-и, само глупости и кьорфишеци-бля бля бля
19
2
 
14
 
! Отговори
Само 20 ли преди 2 години
Направо ни обиждате този резултатите отсега са ни ясни, но поне сеир да гледаме
18
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той каскета ей сега ще се засили...