Дариткова се отказа от политиката, вече няма да е депутат

Едно от остриетата на ГЕРБ се отдава изцяло на лекарската си практика
Обновена: 12 окт 2021 09:16 | 12 окт 2021 09:14, Камелия Цветанова
84
Дариткова се отказа от политиката, вече няма да е депутат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Даниела Дариткова, която оглавяваше парламентарната комисия по здравеопазване и беше председател на парламентарната група на ГЕРБ в предишни парламенти, се отказа да е отново депутат.

Водена от убеждението, че политиката трябва да лекува болните обществени проблеми, смятам, че е настъпил моментът да се оттегля от участие в предстоящите избори като кандидат за народен представител. В сложната политическа ситуация и епидемична обстановка лекарските ми умения ще са по-полезни на хората, написа тя в социалната мрежа Facebook.

Първото ми обещание, като депутат беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм спирала да работя в лекарската си практика. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един момент ще се върна към житейския си избор – медицината, допълва тя.

Дариткова припомня, че дванадесет години е имала отговорността да представлява интересите на избирателите в Смолянска област в българския парламент.

Била съм мажоритарен кандидат на ГЕРБ в изборите през 2009 г., пет пъти водач на листата в Смолянска област, три пъти председател на Комисията по здравеопазване и председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то Народно събрание. Печелили сме доверието на избирателите в изборите и сме изпълнявали поетите ангажименти.
Вярвам, че жителите на Смолянска област отново ще подкрепят кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС, за да бъдем първа политическа сила за трети път тази година. Убедена съм, че сериозна подкрепа ще получи и кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева, пише Дариткова.

„Гордост за региона ще бъде да изберем Президент с дълбоки родопски корени. Тук сме научени да търсим това, което ни обединява, а не разделя. България се нуждае от стабилност, отговорно управление и политическо лидерство! И само обединени ще го постигнем!“, обобщава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: депутатГЕРБДариткова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
12 преди 2 години
дано в лекарската си професия да е по добра
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тъз прескочи пекингската юрдечка по най-пожарникарския джапинг прелитайки висоооООоооко над негорящите треволяци
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е една добра новина за българския народ.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депутатите работят само 2 дни - сряда и четвъртък..................Понеделник и вторник са по родните си места, за да приемат граждани. Дариткова не е изпълнявала задълженията си на депутат и е упражнявала лекарската професия през приемните дни..............В петъка също не е присъствала на парламентарния контрол..................Три дни неизпълнение на депутатските си задължения на народен представител..............Това е криминално изпълнение на лекарски права в работно време на депутат.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депутатското място е кисело, казала Дариткова след невключването и в листите на ГЕРБ. Вожда се е обадил на Дариткова и е питал: Искаш ли да се откажеш от политиката? Дариткова отговорила: Аз от 30 години искам да се откажа от политиката, но нямаше кой да ме попита.
58
2
 
8
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Почна се...хора със сериозни професии и бизнеси,които се/ги внедриха в групировката герП са били там само защото са управляващи.Сега като стана ясно,че вероятността пак да са във властта е почти нулева е съвсем резонно да се одръпнат предварително.Помним 2013-14 г.кога само за няколко месеца десетки искаха да напускат,някои от тях го направиха поради същата причина.герП е партия за управление,не може да вирее в опозиция.Справка НДСВ....
57
3
 
16
 
! Отговори
111 преди 2 години
Даааа, Бойко направи наистина много... ама за себе си.
56
1
 
11
 
! Отговори
D преди 2 години
Интересно как непрофесионален политик изкарва 12 години в политиката. Ето това ни е положението.
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сладки ли са фурмите.Чаршафите се "обзаведоха" със златни кюлчета евра и долари пък ние тука духаме супата.Тая сделка беше за замазване на далаверата.24 милиарда сухи пари по личната му сметка а на Народа 24 милиарда дългове.Кога ще има разследване ?
54
3
 
24
 
! Отговори
Тиква преди 2 години
Всичките гербисти не приятни, Лъжливи и Крадливи.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 56.За него си направи,даже,твърде много.Натрупа и изнесе доста -близо 24 милиарда сухички,в долари,злато и евра.Но за Народа нищо.
52
2
 
19
 
! Отговори
Доналд Тръмп преди 2 години
Бойко я изчегърта, не е по нейно желание
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пак по далновидна макар и произлизаща от една област със смесени интелектуални качества! За подкрепата на Герджиков и полковника(-чката) малко се лъже! Но иначе полковникът е симпатична - мисля, че спазих *** правилата!
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе 10 и повече години лаладжийство- какъв лекар ще да е това... Дано да е джипи, че инак просто не е коректно- кой може да не практикува 10г. и да е във форма?
49
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чао.Няма да ми липсваш.Даже ще съм по щастлив от всякога.:-"Уморените коне ги убиват,нали."- американски филм.-"Употребените и изхабените загиват сами." - нова серия от трагичната Герберска сага.
48
0
 
2
 
! Отговори
123456 преди 2 години
А *** кога???
47
5
 
22
 
! Отговори
Яна преди 2 години
Имам молба до господин Борисов да попълня овакантеното място на Дариткова. Имам шанс, защото съм проста и лъжа ослепително. И много обичам господин Борисов. На 65 години съм, свежа и хубава.
46
1
 
15
 
! Отговори
Тома Бикова преди 2 години
Аз пък няма да се откажа от политическа дейност. Няма пък!! Ще кандидатствам за острие на ГЕРБ и вече почти съм спечелил.
45
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но пък на Бокич му останаха Деси умното от Дулово,кърджалийската поцинкована кофа,Лъчо мозъка,Бибиков и други знайни и незнайни калинки,драпащи за депутатската софра.
44
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усеща че си тръгват от политическата сцена и е взела просто мерки!-:) А останалите кога ще се събудят?-:))