Слави Трифонов: За 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души!

Всяка година се "топим" с град като Велико Търново, написа той в социалните мрежи
13 окт 2021 18:30, Петя Славова
265
Слави Трифонов:  За 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души!
Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" може да участва в управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване", заяви в социалните мрежи лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"Обикновено на всеки 10 години държавата прави преброяване на всички хора, които живеят в България, независимо дали са пълнолетни български граждани, непълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужди граждани. Броят се всички хора", пише той във Facebook.

В момента тече преброяване на населението на България и междинните резултати са изключително тревожни. Преброили са се 5 658 000 души или около 82% от населението, според информацията на НСИ. Тоест, с достатъчна точност може да предположим, че цялото население на България е около 6,7 млн.души. Сега ще ви кажа, че при последното преброяване от 2011 г. населението на България беше 7 364 570 души.

Това означава, че за 10 години България се е "стопила" с близо 700 000 души! Това пък означава, че всяка година България се "стопява" с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години отрицателният естествен прираст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно.

Днес България е пред прага на изключително важни избори - парламентарни и президентски. И сега не знам дали на вас ви прави впечатление едно нещо, но на мен ми боде очите. Значи, цялото население на България към днешна дата е около 6,7 млн. души. А тези дни ЦИК обяви, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български граждани.

Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас - децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права.

Шегата настрана. Всъщност, истината е доста проста. Големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години избирателни списъци и на наличието на т.нар. “мъртви души” в тях. “Мъртвите души” не са непременно починали хора, макар че допускам в избирателните списъци да има и такива, след като няколко партии за пореден път се опитаха да се регистрират за участие в предстоящите избори с подписите на починали хора.

Със сигурност обаче огромната част от т.нар. "мъртви души" са си съвсем реални хора. Това са българи, които от години живеят и работят в чужбина - дали в Испания, дали в Германия, дали в Турция, дали в САЩ, но имат постоянен адрес в България и фигурират в избирателните списъци в страната. Със сигурност българите с избирателни права в чужбина са над 1 милион. Но години наред българските политици правеха всичко възможно да ограничат гласуването на тези наши сънародници зад граница.

Нали не сте забравили? Политиците нагло им казваха да не им се бутат в краката. Ще ви напомня само наглото ограничение от 35 секции за страните, извън Европейския съюз, което бяха наложили партиите на статуквото. Ограничение, което успяхме да премахнем с предложения от “Има такъв народ” Изборен кодекс в 45-ото Народно събрание.

Трябва да се каже, че присъствието на българите зад граница в избирателните списъци у нас и практически невъзможността те да гласуват, понижава изкуствено общата избирателна активност. От друга страна, така големите партии години наред завишаваха фалшиво процента гласове за себе си.

Невъзможно е над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница. Тези българи трябва да бъдат включени в политическия живот на родината си, те "имат право на България".

Въобще, на всеки български гражданин трябва да му бъде осигурена възможността да гласува. Само така ще имаме по-честни избори с обективна избирателна активност и избори с по-голяма представителност.

Затова, отсега да е ясно - "Има такъв народ" може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване. Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
2
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Слави няма деца, а тръгнал да говори за демографска криза. Първо себе си да оправи, та едва тогава държавата.
172
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти не бери грижа за бройката! Ние, които имаме семейства ще се размножаваме. Ти, не можеш! Ти се фокусирай върху космическата програма, че приятели македонци всеки ден ми звънят. Кога ке истрелвате, да пращаме ли нашиот?
171
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече сте в канавката на историята СлаФчо...
170
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всеки следващ некадърник ще гласувам,но за крадците ГЕРБ забравете вече!-:)))
169
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя от Луната ли се върна?
168
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да изметем недоразуменията крадливи гербераски
167
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г.а.л.ф.о.н... Замълчи!
166
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 181 А др Борисов по различен ли беше? Я да те видим колко "принципен" си а?!
165
0
 
0
 
! Отговори
до 169 преди 2 години
пълната история е: "2 капута. че праим либоф. по стамбулската."аптекарката: "ми айде зимайте се ама аз трябва ли да ви гледам"
164
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 176 Приятелю, ти грешиш, пред измамниците и лъжците /Кирил Кокореца и Асен Педалов известни като харварди / Славуца е невинно дете. Ако гласуваш за ПП след 2-3 месеца ще съжаляваш и ще си скубеш косите. Виж харвардците до къде ни докараха само за 3 месеца: хляб 2 лв., олио 4 лв., бензен 2.4 лв., ток 570 лв., вода, газ .... всичко е двойно и тройно по-скъпо. А, представяш ли си какво ни чака след изборите, ако двамата измамници са на власт??? Мисли сега, за да не плачеш после!
163
2
 
14
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
До Анонимен 176 Ами ти явно все гласуваш за тези дето обичат приказки да разказват.Сигурно си започнал с Жорж Ганчев,после царя,след него Барека,та сега те омаяха Кирчо и Асенчо-същите въздухари.
162
3
 
19
 
! Отговори
Robinzon преди 2 години
Докато има такива като славчо и агенти на ДС да тормозят държавицата ни младите ще продължват да бягат от България.
161
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е Изтукан! Но няма да гласуваме и за Борисов! Партията му крадлива е мъртва за нас!-:)))
160
2
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Който се излъга да гласува за ИТН, сега съжалява и няма да повтори грешката си.
159
1
 
20
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Г-н Славуца,а вие какъв принос направихте за да не намалява населението?Колко дечица имате?Този чалгапеец е толкова безочлив,че повече няма накъде.Превъзхожда го по наглостта само Кирчо-лъжльото.
158
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като този индивид,на 2 пъти имаше възможност да състави правителство чрез опозиционните партии,а той "хукна" да се кара с тях,та чак ГЕРБ му ръкопляскаха.Му бия шута след 2 гласувания за него на тези избори и ще гласувам за ПП! Но за Борисов НИКОГА НЕ БИХ ГЛАСУВАЛ! Не че някога съм!!! Успех ПП!
157
20
 
2
 
! Отговори
Огнян преди 2 години
Браво Слави, само така горд съм че все още има българи като теб.
156
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-точно за 10-те години в които управляваха ГЕРБ, създадоха рая на земята (за калинки и олигарси) та бая народ напусна родината. Вече се усеща липса на кадри и намаляване на приходите в хазната. Бойко излъга хората който му повярваха в началото, а тия които продължават да го подкрепят са с IQ най-много 50.
155
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Да, топим се, защото идват такива месии като теб, дето все ни оправят за 800 дена!!! Затова се топим! СРАМ И ПОЗОР ЗА ВАС!
154
1
 
30
 
! Отговори
Рошко Африкански преди 2 години
Славуне, плачеш и размишляваш като пенсиниран комсомолски секретар, какъвто си си, де. Иначе лятото голям го извади, кабинет нареди и изтипоса по кабеларката, после хайде космонавт не изпрати, че и македонците подведе. Да беше се хванал поне да изтеглиш Вера Су. Ние не можахме една лодка с изкуствен тор да разтоварим, нашия космонавти пращаше. Боже, божке.