Радев: Ще направим всичко възможно, за да защитим въглищните си централи

Лично той бил приел тази кауза
Обновена: 15 окт 2021 11:16 | 15 окт 2021 11:15, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виж други галерии »
Президентът Румен Радев заяви, че България ще направи всичко възможно, за да защити въглищните си централи, това е и кауза, която той е приел. Това каза държавният глава на въпрос дали страната ще успее да защити пред ЕК датата 2040 г. за затваряне на централите.
Още по темата

Трябва зелена сделка, трябва зелен преход, но той трябва да бъде разгръщан много внимателно, така че държави като България да не загубят своята конкуренция и да не платят една много висока цена, заяви президентът Радев, цитиран от БТА.

Той припомни, че на Съвета на ЕС през май т.г., в който участва, заедно с държави като Полша, Гърция, Унгария, са постигнали премахване на цяла точка от декларацията, която трябваше да бъде приета и да ускори неимоверно този преход.

Ще отстояваме нашите въглищни централи, защото към момента те дават нашата автономия и независимост, дават балансиращите мощности в нашата енергийна система, дават онзи микс, от който България има нужда и няма с какво да замени, каза държавният глава. Това са дългосрочни процеси, дълги години не беше взето абсолютно никакво решение и ще направим така, че енергийният комплекс "Марица Изток" не само да се запази, но да се развива като енергийното сърце на България, каза президентът. Той допълни, че в комплекса заедно с въглищата, при добра политика и технология за намаляване и улавяне на вредните емисии, трябва да се разгръщат и други нови технологии за производство на енергия.

Президентът Румен Радев поднесе цветя на Паметника на летеца до сградата на Народното събрание по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
2
 
! Отговори
Жотев преди 2 години
Чезвай !!!
219
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Президента на Народа ми!Подкрепа г-н Президент!Бог да пази България!
218
0
 
2
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
ТОВА Е ДОБРА НОВИНА.
217
3
 
2
 
! Отговори
Говори преди да преди 2 години
мисли,а и приказките му са популистки клишета(все така прави,защото е ретранслатор на чужди мисли и идеи).Всичко възможно?Ще ти треснат такива задължения за парниковите емисии на ТЕЦовете на въглища,че голяма част от получаваните средства от ЕС ще отиват за погасяването им.По-добре съветниците му да измислят план за конверсия,за осъществяване на друга заетост на работещите във въгледобива и в ТЕЦовете и да търсят средства от ЕС за осъществяването му.Иначе ще търпим огромни загуби.
216
10
 
4
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Браво на президента ето един човек, който мисли за хората, който има мнение и не се води по какво казва и в какво настроение е запада. Запада го интересува само запада...Боко тиквата, Тома Биков, Пеевски, Костов, Доган, Октай са за народ съд и в затвора. Има още списъка е дълъг ...
215
4
 
14
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Време е, някой най-накрая да каже, Царя е гол - по дяволите! Това, неадекватно изказване на президента, преведено на народен език Означава: Нашия план за възстановяване и развитие е бок.л.ук и ще бъде отхвърлен от европа и пари няма да видим, затова "УЖ" защитаваме въглищните централи и с това ще оправдаем поредната си некадърност. Нашия Президент е подходящ да си разчиства сметките с всеки, но абсолютно не става да управлява нищо, особенно в благото на народа. Ама как лъжат и баламосват хората!
214
3
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Радев не разбра, че от този вятър завет няма и пак иска да ни кара да пикаем срещу вятъра та да плащаме глоби за въглеродно замърсяване. Но какво да искаме от решетниковска кукла на конци.
213
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не повярвах на очите си като видях как в Германия сринаха великолепна средновековна катедрала, за да копаят там въглища. За каква изобщо зелена сделка става въпрос?
212
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На първо време да се направи инсталация за добив на газ и течни горива от въглищата (крекинг). След време инсталация ще се ползва за обработка на стари автомобилни гуми.
211
3
 
3
 
! Отговори
печки преди 2 години
Печките на въглища също не са лоши.Може и тях да върнем.
210
9
 
10
 
! Отговори
SOS преди 2 години
Това решава Европейския Съюз.а не руските лакеи.
209
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Празни приказки и клишета в стил Радев. Като че ли него ще питат, като тръгнат да затварят.
208
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 5 години това е единственото хубаво нещо, което чух от този...
207
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има какво да се прави в президентството, но ще го прави следващият президент- проф. Герджиков!
206
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия обърнаха с главата на долу управлението на ГЕРБ- не намериха нищо, обаче те така забатачиха държавата и така се оплетоха с елементарни грешки, че вече са подсъдими. ПП ГЕРБ пак ще бъде първа политическа сила защото вярваме в нея и не ни предаде. Не вярваме на нахилтаците. СЛЕД ТВ УЧАСТИЕТО НА КАЛИНА КОНСТАНТИНОВА И НЕЙНИЯТ БУЕН, СТРАНЕН И НЕУМЕСТЕН СМЯХ, СЛЕД КАТО ГЛЕДАХ МИСТЪР МУСКУЛ И СТРАННИЯТ НАЧИН ПО КОЙТО ОТГОВОРИ ЗА ПРОДАДЕНАТА ФИРМА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ НАД 1 500 000ЛВ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НАП
205
3
 
8
 
! Отговори
тенис преди 2 години
Напишете едно изречение за победата на Гришо защо ни натрапвате този ***.
204
7
 
28
 
! Отговори
Къш преди 2 години
Айде, да се маха този, че да се успокои народа! С неговите юмруци и разделяне на народа на непонасящи се групи, ни докара до кривата круша!
203
2
 
22
 
! Отговори
хаха преди 2 години
- Първа стъпка - не затваряме въглищните централи НИКОГА- Втора стъпка - връщаме парните локомотиви- Трета стъпка - вкарваме отново печките на дърва в апартаментите- Четвърта стъпка - одържевявваме ТЗСТ-тата и връщаме хранителните купони - Пета стъпка - забраняваме всички демократични партии и се прегръщаме с Русия и Китай- Шеста стъпка - вкарваме социален рейтинг, така че никой нищо да не може да каже против партиятаи се въщаме 100 години назад - където старите комунисти са си у дома
202
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ще направим всичко възможно, за да защитим въглищните си централи... С врътка на лоста няма как да стане.
201
1
 
15
 
! Отговори
Къш преди 2 години
До Анонимен Толупов 215. Що си плашиш електорато бре? Дали ще си ги боцкате или не все едно-анархията свърши. Народът се нагледа на некадърни крес'льовци. Два пъти взехте аванта, докато се освести електорато и разбере за какво иде реч. Танцувахте едно лято, ама идва Радева зима. Хайде къш в казармата да си доучите строевата подготовка, че за управници и на децата е ясно, че не ставате. Не ни губете времето, нали се на'врекахте. Да си вземем държавата от узурпаторите и да възстановим щетите.