Радев: Спортът изгражда характер, калява волята

Освен това възпитавал в уважение към другия
82
Радев: Спортът изгражда характер, калява волята
Снимка: Прессекретариат на президента

Освен че развива физически качества и способности, спортът изгражда преди всичко характер, изгражда личности, калява волята и психиката. Спортът възпитава в екипен дух и уважение към другия. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в училище „Свети Георги“ в София откри турнира Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента.
 
Турнирът е организиран от Карате клуб „Цанев“ и се провежда като част от календара на Българската национална федерация по карате и инициативата „Спортувай с президента“, в рамките на която държавният глава окуражава физическата активност на българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми за физическо възпитание.
 
Държавният глава открои каратето като спорт с огромно значение за личностното израстване на младите хора и възпитанието на дисциплина и ценности. Румен Радев открои успеха на Ивет Горанова за спечеления златен медал на Олимпийските игри в Токио, което накара българите да се гордеят. Държавният глава изрази увереност, че между състезателите на Sofia Karate Open са и бъдещите световни, европейски, олимпийски и регионални шампиони на България и другите държави участници.
 
Румен Радев насърчи децата да спортуват от най-ранна възраст и посочи, че целта на инициативата „Спортувай с президента“ е да популяризира физическото възпитание и спортния дух сред младите хора. Повече от 200 деца, както и държавният глава, взеха участие в изпълнението на  „Президентския тест“ – комплекс физически упражнения със състезателен характер, който също е част от Инициативата „Спортувай с президента“.
 
Президентът връчи на организаторите на турнира Купата на президента, която ще бъде поднесена на отборния победител в края на надпреварата. “За мен е огромно удоволствие, че за първи път ще имам възможността да връча Купата на президента на тези от вас, които стигнат до върха. Но върхът се изгражда вътре във вас, той зависи от вашите усилия, постоянство и воля“, заяви държавният глава. Румен Радев изрази увереност, че участниците в турнира ще покажат най-доброто от уменията си и ще се състезават с чест и достойнство. „Използвайте всяко предизвикателство и препятствие като трамплин за вашия бъдещ успех“, заяви още президентът на участниците в състезанието.
 
След като откри Sofia Karate Open 2021 – Купа на президента, държавният глава Румен Радев се запозна със спортния комплекс и учебната база на ЧСУ „Свети Георги“ и проведе среща с ръководството на учебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истина 17. Не, Румен Радев е по-зле от Жан Виденов, защото Виденов не беше злобар и не пожела да предизвика гражданска война, а можеше. За разлика от него Радев размаха юмруче и поведе платените протестъри на Черепа, Прокопиев, олигарсите, НПД-тата и "новите" политици за сваляне на законното правителство. А, като се докопа до еднолична власт, след като не изпълни задълженията си да обедини партиите в два парламента, се оказа, че е некадърен и води България към зима по-страшна от Виденовата.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А фигурантстването какво калява?
27
0
 
19
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Радев, вместо да си правиш ПР - вземи реши някой от проблемите на българското общество - инлафицята, тока, кораба, самолета, Ковид!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волен Сидеров снощи беше пиян. Но не бърка мохабета.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грубичко е в такива времена да се ползва предимството на сегашния президент да се прави ПР, даже ми се вижда нагличко както беше и юмручето му.
24
0
 
15
 
! Отговори
Шоши Лебеда преди 2 години
Пак ли тоз?
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комшията Кольо крика бивш борец и щангист (лека му пръст,умря след две дози ваксина),казваше така "Спорта не е култура,спорта е да ти седат на ....!!
22
2
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Кво говорите бе, Радев провежда практически эанимания эа сега! То эа потънали кораби, эа високи цени, та чак до раэбити сърца. Но, эа реэултатите ще чакате...колкото толко
21
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росен Плевнелиев говори глупости в момента по bTV.
20
15
 
2
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Чакам с нетърпение Бацо Борисов да отговори на ген РАДЕВ и направи 100 !!! Бухахахааааааа...
19
2
 
19
 
! Отговори
ЯЯЯЯ-МАСОНА РАДЕВ.!? преди 2 години
НИЩО НЕ КАЗВА.... ЗА ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА... ЗА ТРАФИКА.... ЗА КОНТРАБАНДАТА ПРЕЗ МИТНИЦИТЕ НА РАШКОВ И УЗУНОВ... ЗА КАНАЛИТЕ НА МИГРАНТИ..................... БСП=ПППП=ДБ=ИТН=...... ВСИЧКИ НАСЛЕДНИЦИ НА БКП.....
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доста лицемерно изказване,точно ти ли говориш за уважение към другия,за да си постигнеш целта,плюваше на поразия,пеня имаше на устата,май не се усещаш,какво говориш и какво правиш или просто лицемерие!!!
17
1
 
26
 
! Отговори
С цел да присъства преди 2 години
в медиите,Радев плямпа елементарни истини.Утре ще ни каже вероятно,че навън е мокро,защото вали,студено,защото вече не е лято,токът е скъп,защото не е евтин, инфлацията голяма,защото стоките поскъпват и прочее дребни истини,на нивото на ученик от прогимназия.Да трудно е да присъстваш с позиция(неговата е само мечта за втори мандат),но да сричаш такива "новини"е жалко и показва празния горен етаж на човечеца.Но жална ни майка на нас,ако това нещо си го натресем за още 5 години.
16
1
 
20
 
! Отговори
Лекарства за нос преди 2 години
Бънди къв спорт бе гавурин? ората *** от болести, гемията дето искахте да гепите ше бастиса черноморието, ти пак борбичка, коремни...
15
2
 
26
 
! Отговори
1984 преди 2 години
До гражданин 12 Как ще промени финансовото ти положение, инфлацията, огромните сметки за ток, вода, топло, хляб и основни продукти, обслужването, здравеопазването, правосъдието и т.н.ако "видиш как Борисов ще направи 5 лицеви опори"? Написаното само показва пълна липса на ум, интелект и разбиране за същността на политиката и управлението на една държава. Радев и 100 лицеви опори да направи няма да стане държавник, да се отърве от омразата и няма да разбере задълженията на президент - обединител.
14
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах го по ТВ преди малко. Учуди ме, наистина, че човек на тези години, може да направи 50 лицеви опори за по-малко от минута. Очаквам отговор от бойко борисов. Ясно ми е че няма да направи 50 лицеви опори за по-малко от минута, щот само плюска. Ама поне да видя да изяде 50 кИфтета за по-малко от минута. Та той и това не може. Та той не може да каже 50 думи за по-малко от минута. Винету бате, ко да прайш..... хахххаха
13
3
 
19
 
! Отговори
истина преди 2 години
Румен Радев = Жан Виденов
12
9
 
9
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
Толупов може да не направи и две лицеви опори ,но може да изяде 50 толумби !!!
11
8
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Сладур е yшкo, пак да си го иэберете!! Радев е практичен и гъвкав мъж, но най вече е практичен
10
1
 
12
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Да така е,а защо тогава затварят зали и стадиони и забраняват на децата да спортуват?Това е най-голямата глупост,която можаха да измислят.Болно дете няма да отиде да спортува.