Нинова поиска нова ядрена мощност в България

Зове партиите в следващото НС да се обединят около идеята
Обновена: 18 окт 2021 14:30 | 18 окт 2021 14:30, Камелия Цветанова
84
Нинова поиска нова ядрена мощност в България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви за нова ядрена мощност.

„И за АЕЦ "Белене" бяхме прави, както за много други неща, но кой да ни чуе. Разни интереси попречиха да бъде защитен националния интерес на България. Само да припомня, че през 2013 г. ние събрахме над 770 000 подписа за национален референдум. Мнозинството на ГЕРБ тогава подмени въпроса на допитването. А след това прие решение в Парламента за прекратяване на строителството на нова атомна централа на площадката в Белене“, написа тя в социалната мрежа Facebook.

Според нея единствената сигурна и евтина заместваща мощност на въглищните централи е ядрената енергия.

„Но се загуби ценно време, за което в момента плаща целият български народ. Нека всички партии, които ще влязат в следващото Народно събрание, отсега  да постигнем съгласие, че едно от първите неща, което ще направим, е да дадем ход на изграждане на нова ядрена мощност. Това е работещото и разумно решение“, допълва Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Др.Нинова, щом искате атомен реактор, ще гопостроим! В кой край на Крушовица: източния или западния? И извикайте журналист от "Днес" да напише репортаж за започване копаенето за основите. Можеше и трапа на Белене да използваме, но тези от селото са завъдили в него риба.
70
0
 
1
 
! Отговори
Ами фалшивия герой преди 2 години
..Кире Триволта , верно ше тръшне пари в джоб , ако рече да ви построи канадска АЕЦ!Осигурация.
69
3
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
НИКОЙ ОТ ЕС И НАТО , НЯМА ДА ВИ РАЗРЕШИ ДА СТРОИТЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ , С ТОЯ ОСТАРЯЛ И РЪЖДАВ РЕАКТОР ЗА СКРАП И ТО , С.... РУСНАЦИТЕ.......ЗАБРАВЕТЕ !!!..ЗАДНИЦИТЕ ДА СИ СЪДЕРЕТЕ --НЯМА ДА СТАНЕ!..КИРЕ ТРИВОЛТА ШЕ ВИ ПОСТРОИ КАНДСКИ ЯДРЕН РЕАКТОР ЗА АЕЦ ...ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ!
68
0
 
4
 
! Отговори
Накъде след 2038? преди 2 години
Доскоро се тиражираше идеята да се заменят въглищата в ТЕЦ-овете с природен газ - по екологично гориво, с по-малко въглеродни емисии. Но ако така ще расте цената на газта, май и това не е решение. А ТЕЦ-овете у нас дават 40% от производството на електроенергия. Ако бяхме построили АЕЦ Белене можехме и да ги спрем. А сега след 2038г. какво правим?
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Кореком не иска ли???
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 62 Не ми е да си губя времето и да се занимавам с теб персонално, но това са фактите - АЕЦ "Козлодуй произвэжда годишно 16-17 млрд киловатчаса - от тях в чужбина се изнасят към 6 млрд киловатчаса, а останалите 10 млрд се употребяват в България. Така че има и за нас, има и за износ
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фукушима,след катастрофата,оставиха единия реактор и продължава да работи, отвориха и още 27 атомни реактора, Турция също си строят АЕЦ-ове, руснаците им ги строят, Полша също, а най-много АЕЦове има САЩ, та какво казваш било нерантабилно? От Козлудуй, тока излиза на 5 стотимки квч, но го препродават скъпо, зартова трябва да си построим собствен АЕЦ Белене., Франция също произвежда атомна енергия и продава на Германия атомна енергия, да не мислиш, че чакат на соларите и мелниците само?
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименФукушима , след катасрофата, оставиха единия реактор и продължава да работи, отвориха и още 27 атомни реактора, Турция също си строят АЕЦ-ове, руснаците им ги строят, а най-много АЕЦове има САЩ, та какво казваш било нерантабилно? От Козлудуй, тока излиза на 5 стотимки квч, но го препродават скъпо, зарттова трябва да си построим собствен АЕЦ Белене., Франция също произвежда атомна енергия и продава на Германия атомна енергия, да не мислиш, че чакат на соларите и мелниците само?
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 59 Калеко Алеко ПО-ПОЛЕКО От туй дето го казуваш явно се вижда, че за всичките тия разсипии е виновно СДС-то. Ама ти си изхухавел и не помниш. Михи-михиииииии-хе хе хе
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бравооо, веднъж да се чуе защита на българския интерес и нещо смислено за страната!
61
4
 
3
 
! Отговори
Офффф преди 2 години
Рафаил какво прави в Америка?Вербуват ли го?И ако БСП е проруска както казва Гита Манолова какво прави детето на Нинова в Америка.Лъжци безбожни.Нинова рзкрай се и и си при Рафаила
60
6
 
5
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 2 години
Сега по добре ли се почуства като си нацвъка една дузина одобрения?
59
7
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
До До Калеко Алеко ... ами отново попадам на поредния умник, който приключва спора с епитети и нарицателни, поради липса на аргументи ... ?!
58
4
 
5
 
! Отговори
До62 преди 2 години
Добре бе ,производството и износът на ел-енергия не решава проблемите,производството като цяло не решава проблемите,селското стопанство не решава проблемите,ха сега вземи отговори,какво по дяволите ги решава?
57
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нова ядренна мощност няма да реши енергийните проблеми на страната,защото тока ще се изнася. По-скоро партийките по-лесно ще контролират този ресурс на държавата за собственни нужди.
56
8
 
4
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 2 години
Отново"убедителен"както винаги!!!С две думи-Заслужил Троооол
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нова ярена можност, въпреки усилията на Бойко и на целото Герб - е неизбежна! Но първо, през м. декември, новия парламент тр. да състави и гласува Закон за бюджета за 2022 г., после - всичко друго......
54
10
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
До До Калеко Алеко..Ами как да коментирам два реактора поръчани от енергийните експерти Румен Овч. и Гоце и доставени по силата на една поръчка, за които се оказа че не е сключван и договор и от които ни остана един гьол за шарани в който бяха погребани милиарди..тази сделка е напълно в стила на тези дето фалираха банковата система и приватизираха държавните предприятия, те положиха основите и на енергетиката ни с посреднически фирми, които нацвъкаха м/у Овергаз и Газпром за да смучат комисионни
53
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токът от нови АЕЦ е изключително скъп, а не евтин. Всичките червени кратуни да го научат това завинаги.
52
13
 
12
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 2 години
Кажи нещо смислено по темата?Грешка ли беше спирането на АЕЦ Белени или да!