Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите

„Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране, заяви държавният глава
20 окт 2021 20:08, Нели Христова
625
Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите
Снимка: БГНЕС

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава заяви, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност. „Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват“, подчерта Румен Радев.

Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви президентът в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. „Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат“, допълни държавният глава.

Румен Радев коментира, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите, и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки. „Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира“, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност. „До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят“, каза Румен Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
1
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Остап Бендер вървеше към центъра на града и размишляваше какво да прави. Изведнъж един едър млад човек го хвана за дясната мишница и изкрещя: -Другарю! Вие сте отровен! -Глупости - каза Бендер - пуснете ме! -Другарю, Вие сте отровен от газ! - радостно повтори младежът. Сега ще ви спасяваме! И трима човека скочиха на Бендер, повалиха го и го сложиха на носилка, като му вързаха ръцете и краката. -Пуснете ме - крещеше Бендер, - нищо ми няма! - Ааа, не, сега ще ви спасяваме, правим учение ние!
440
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да знаем.
439
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 2 години
ДРЪН, ДРЪН! ОТМЕНЕТЕ ЗАПОВЕДТА!
438
0
 
6
 
! Отговори
1-n преди 2 години
Бегай ве.Бегай от тука
437
7
 
41
 
! Отговори
Българин преди 2 години
А проблемите решават ли се с юмруче, разделение и ежедневна агресия?
436
2
 
38
 
! Отговори
Iv преди 2 години
Не е нужно да си привърженик на ГЕРБ, за да си против правителство, което никой от нас не е избирал. *** им решения засягат 100 процента от работоспособното население тук. Явно ще градят икономика с малолетни и пенсионери.
435
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберасти кво сега - свалихте ли Правителството или още го сваляте?Лоения крадец оседла ли вече белия кон или ще се върне на раирано магаре?
434
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре си помислете преди да решите да изберете триморския продажник !
433
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес съм на работа - утре благодарение на вас, не съм. Точно с агресия ще се решат проблемите, че от друго не разбирате.
432
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С агресия ще се решат много проблеми, в това съм абсолютно уверен, когато агресията е срещу лъжливи и крадливи политици действа перфектно, веднага си затварят устата и си прибират ръчичките.
431
3
 
28
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Виж ти виж ти не стига че Герб вече е в изолация не стига че взеха охраната на Гешев а те пак недоволни и на площада защото им били високи цените и сметките за ток ? Засрамете се и не хвърляйте сянка върху Президента-Слънце ! Ей няма угодия на тоя народ !
430
4
 
46
 
! Отговори
смеех преди 2 години
Радев финишира преди да е стартирал.
429
1
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До Анонимен"Свестните у нас ,считат за луди"!!!!!
428
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по опасно от това да дадеш власт на военен. Още по-малко точно в този момент. Бетонна глава, свикнала да дава заповеди и да не приема друго мнение.
427
1
 
40
 
! Отговори
бг овче стадо преди 2 години
До преди месец всички медии тръбяха че рундьо е божество и как бил без алтернатива ама като ви натресе ток газ храна +300% сменихте плочата. А с слявиту ко стана? Какво и с него ли се объркахте? Нищо , сега кире канадеца ще ви спаси вие само гласувайте. беее...
426
1
 
16
 
! Отговори
fact преди 2 години
НАПРОТИВ!Те, миенистрите, ежедневно ни насилват и издевателстват.Ако земат доза от собственото си лекарство: ше почнат да решеват проблеми и да работът.
425
1
 
38
 
! Отговори
Пази, Боже България! преди 2 години
По-гламав и самовлюбен лакей не е заставал на чело на държавата, ако я има още! За какви политически дивиденти говори надпартийния(?!?) президент? Освен да назначи едни пионки, да си вземат министерските заплати, които за *** не стават, да разбърка здраво л***йнaтa, този жалък изпълнител води не само до кризи България, но и до бунтове, размирици, конфликти, които ще доведат до сериозни разломи в обществото ни ако го има такова.
424
1
 
37
 
! Отговори
Да, прав е преди 2 години
Трябва да се започне от него! Военна изтривалка! ОСТАВКА, шушляк! Фашист!
423
41
 
4
 
! Отговори
O, Шипка! преди 2 години
За 12 години Борисов не е изкачил Шипка нито веднъж, но пък е посетил Ердоган многократно. Един път даже посрещна 3-ти март в Турция. Някакви въпроси?
422
2
 
39
 
! Отговори
Ооодааааа преди 2 години
Къде си бе юмруче?