Бъдещият кабинет ще е с мандата на "Продължаваме промяната"?

Коментар на социолога Юлий Павлов и политолога Светлин Тачев
22 окт 2021 22:50, Анисия Иванова
107

Има натрупване на кризи, които изместиха всякакви възможности за дебати. Основната е коронавирусът с така наречените "зелени сертификати". Това е темата, около която политическите опоненти ще се въртят и която ще използват за политически цели", заяви политологът Светлин Тачев в студиото на "Денят ON AIR".

Социологът Юлий Павлов също смята, че политическите сили всячески ще се опитват да се възползват от създалата се ситуация.

"Кацаров си вкара автогол, но той ще рефлектира и на Радев. От лятото се говори каква ще е тенденцията, очакваше се повишение... Както зимата сме изненадани, че вали сняг, така и сега. Тези мерки, които са в правилна посока, трябваше да бъдат анонсирани поне два месеца по-рано", посочи той.

Тачев очаква по-слаба избирателна активност вследствие на здравната криза, която автоматично би довела до втори тур на президентските избори.

"Има и малки избиратели, които в последния момент ще изядат от подкрепата на Радев. Той не може да вземе повече от 46-47%", обясни Павлов, цитирайки проучване на "Галъп".

Според социолога е очевидно, че на балотаж ще отидат Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

"Откакто избираме президент на републиката, винаги е бил избиран след балотаж. Никога не се е случвало действащ президент да бъде победен от кандидат, издигнат в последния момент. Не може да се случи. По-интересни са парламентарните избори", отбеляза Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Една от партиите, които могат да прескочат чертата, са "Възраждане" със създалата се ситуация. Моментната картина е, че ГЕРБ водят и че има интересна битка между второто и третото място. БСП се окопитва и започва съревнование между тях и "Продължаваме промяната", а те се движат с пакет с "Има такъв народ" и "Демократична България". Разбира се, ПП ще търсят и битка за първото място, но към момента по-скоро няма такива нагласи", каза Тачев.

"Кой къде се класира ще е слабо релевантно. ГЕРБ ще бие, БСП ще са 2-ри, а ПП ще са 3-ти. Почти е сигурно, че за да се направи правителство, ще трябва всички партии извън ГЕРБ, ДПС и малки фактори като "Възраждане", да участват в правителство или да подкрепят правителство на малцинството. Важно е от какъв мандат и това ще е с мандат на ПП", прогнозира Павлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че Славчо Ко направи ,свали Бойко и до там ,върнаха си главите че можело еднолично да командват)и сега ако вземат 10 ,% та и тия ПП да същите )
64
1
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Отиваме на нови избори.
63
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостанците вече са вдигнали бялото знаме, ще се спасяват както в афганистан, ние си правим списъци на американските агенти, сега е моментът, и се подготвяме за последната битка.
62
4
 
28
 
! Отговори
Irina преди 2 години
Няма да стане това ,което предричате за ПП.
61
14
 
7
 
! Отговори
"ГЕРБ ЩЕ БИЕ&qu преди 2 години
Не Герб ще бие, а Джоузеф Байдън и няма да бие през ръцете, а по главите. Ако някой се надява че Космическа Америка ще допусне в Европейска България руските шпиони да си развяват байрака , много се лъже. Ядрената война ще измете крепостния комунизъм от лицето на Земята завинаги.
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да минават изборите и да идват да управляват - 4-5 партийна коалиция основно обещаващи да крадат по-малко в едно наистина тежко време на задаваща се икономическа криза и тежка пандемия. Въпроса е какво ще направят защото едно е да обещаваш по площадите друго е после да го направиш защото видяхме какво направи президента антиваксери назначил министър с неговите убеждения - когато се сблъскаха с действителността забравиха убежденията и направиха това за което критикуваха предните.
59
2
 
38
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Ех Канада, ще продам народа с измама.
58
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната поръчкаво статия, поредните писачи и пропагандисти крещу заплащане. Не спряха да ни надуват главите с тия двамата мошеници.
57
2
 
26
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Не разбирам, защо лансирате така някоя партия, без наченив коя е. Има ли хора, които се връзват на този тип статии,
56
10
 
33
 
! Отговори
КРАДЕВ Е КРАДЕЦ преди 2 години
До АЗ Много ми се иска да разбера какъв точно пожар са запалили от ГЕРБ? Моля те сподели, ама искам факти а не приказки на Кремъл Радев- "ГЕРБ крадат, много крадат- Кана Рачева го пита- Какво са откраднали ГЕРБа величество му отговаря-"не съм разследващ но крадат. Той явно е любител на пропагандата на Гьобелс- една лъжа повторена стократно става истина. Та искам факти след 6 месеца разследване за якото крадене на ГЕРБ се оказа че КРадев открадна парите за пътищата, а цените хвърчат нагоре.
55
5
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Наистина вярное е твърдението,че всеки народ си заслужава управляващите.Да гласуващ за Киро знаейки,че този човек е излъгал не веднъж и не два пъти,и да очакваш той да бъде читав управник е признак на не много голяма интелигентност.
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе, и достатъчно руски слуги има, избор на корем.
53
1
 
22
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Българите няма да поумнеят.
52
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
*** Е ИМАЛО ИМА И ВИНАГИ ЩЕ ИМА - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ !
51
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ще гласувам за Борисов.
50
28
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
В ЦЯЛАТА ТАЯ КАША ОТ ПОЛИТИЧЕСКА ЗДРАВНА ЕНЕРГИЙНА И ДУХОВНА КРИЗА НАЙ - ХУБАВОТО НЕЩО Е ЧЕ МАФИЯТА ГЕРБ НЯМА ДА БЪДАТ НА ВЛАСТ И НЯМА ДА МОГАТ ДА СГЪСТЯВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ТАЗИ КАША !!! ДАНО ДОЙДЕ ВРЕМЕ КОГАТО ПОЖАРНИКАРЯ ДА ОТГОВАРЯ ЗА ПОЖАРА КОЙТО ЗАПАЛИ В ДЪРЖАВАТА ! ДАНО !
49
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако ни управляват лъжци и крадци като Кирето и Кокоро-това си заслужаваме. Старите хора, че си отидат, а младите ще се избият помежду си, защото такъв мопал се насажда в България- на арогантност, противоборство и кражби
48
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдаашироко налаганата мантра, че боко бил казал "лош матрял" явно е пуснала дълбоки корени в долната част на гърба ти. Репликата е съвсем друга, а "лош матрял" беше измислена и пусната в обръщение от кирчо добрев и присъдружната му пасмина.
47
25
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Гласуваите за - борисов и радев те ще ви оправят като ви сложат ваксинкитеЩе станете истински европеици с третата бустерна доза против - ковид
46
34
 
21
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ако - герб бие на тези избори сьс сигурност ще повярвам - че матряла е калпав както го определи борисов