Бъдещият кабинет ще е с мандата на "Продължаваме промяната"?

Коментар на социолога Юлий Павлов и политолога Светлин Тачев
22 окт 2021 22:50, Анисия Иванова
107

Има натрупване на кризи, които изместиха всякакви възможности за дебати. Основната е коронавирусът с така наречените "зелени сертификати". Това е темата, около която политическите опоненти ще се въртят и която ще използват за политически цели", заяви политологът Светлин Тачев в студиото на "Денят ON AIR".

Социологът Юлий Павлов също смята, че политическите сили всячески ще се опитват да се възползват от създалата се ситуация.

"Кацаров си вкара автогол, но той ще рефлектира и на Радев. От лятото се говори каква ще е тенденцията, очакваше се повишение... Както зимата сме изненадани, че вали сняг, така и сега. Тези мерки, които са в правилна посока, трябваше да бъдат анонсирани поне два месеца по-рано", посочи той.

Тачев очаква по-слаба избирателна активност вследствие на здравната криза, която автоматично би довела до втори тур на президентските избори.

"Има и малки избиратели, които в последния момент ще изядат от подкрепата на Радев. Той не може да вземе повече от 46-47%", обясни Павлов, цитирайки проучване на "Галъп".

Според социолога е очевидно, че на балотаж ще отидат Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

"Откакто избираме президент на републиката, винаги е бил избиран след балотаж. Никога не се е случвало действащ президент да бъде победен от кандидат, издигнат в последния момент. Не може да се случи. По-интересни са парламентарните избори", отбеляза Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Една от партиите, които могат да прескочат чертата, са "Възраждане" със създалата се ситуация. Моментната картина е, че ГЕРБ водят и че има интересна битка между второто и третото място. БСП се окопитва и започва съревнование между тях и "Продължаваме промяната", а те се движат с пакет с "Има такъв народ" и "Демократична България". Разбира се, ПП ще търсят и битка за първото място, но към момента по-скоро няма такива нагласи", каза Тачев.

"Кой къде се класира ще е слабо релевантно. ГЕРБ ще бие, БСП ще са 2-ри, а ПП ще са 3-ти. Почти е сигурно, че за да се направи правителство, ще трябва всички партии извън ГЕРБ, ДПС и малки фактори като "Възраждане", да участват в правителство или да подкрепят правителство на малцинството. Важно е от какъв мандат и това ще е с мандат на ПП", прогнозира Павлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
14
 
! Отговори
Грешка преди 2 години
Президента сгреши като не уволни здравния министър. Трябваше да го играят добрия президент, който твърдо вярва в свободата и е против всякакви мерки и лошия вероломен министър, който му е забил нож в гърба като е предложил мерките. И после да каже само новия министър може да ги отмени и да се прави на луд до изборите и да не назначава такъв.
44
36
 
16
 
! Отговори
българин преди 2 години
Този герберастки козел ще се пукне от яд,че престъпната организация няма да е на нраст.Защо въобще водят разгори с него,като нищо не разбира.Герберастки ***.
43
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната към свръх високи цени на ток и свръх инфлация. Ще направят кабинет ама дръжки.
42
13
 
15
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Беше глупост президентските и парламентарните избори да са слети. Заради посредствените партии много хора не биха отишли да гласуват и за президент. Отново над 60 процента от българите няма да гласуват. Мисля,че нещо като метеж срещу всички партии ще има. Не изключвам да има много убити политици. Гаврата с Българският народ е зловеща.
41
3
 
18
 
! Отговори
До Спеца преди 2 години
Я марш обратно в тоалетната чиния! Спец по ядене на гoвна ли си?
40
34
 
12
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Пропаганда с нагушени социолози ,които си отварят устите само при солидни пачки!Брата на Любчо Пъпката ,известния дапавераджия ,не може да убеди никого ,че Радев няма да победи!Както и да го усуква ще има и правителство с участие на БСП и победа на Радев!
39
6
 
29
 
! Отговори
Антон преди 2 години
Нали затова беше целият този зор с машините, то се знае, че Радев ще е избран от машините, и че харвардските юпита ще правят правителство, за да продължат да крадат.
38
5
 
34
 
! Отговори
Старите филми преди 2 години
Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият.
37
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да продължаваме тази "промяна " измяна,престанете с това из.врашение.Ако т.н.самонаречени " протестни" бяха реални можеше да се очаква нещо.А те всички платени марионетки без никаква програма ,назначени да свършат мръсната работа на олигархични ОПГ ,саморазправа с гл.прокурор който им пречи.Те затова влязоха да обърнат законите наопъки с подкрепа от резентатурата.
36
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 тунела и 10 магистрали за една година ще построят рекоха бутафористите от хървърд пред малотиражна публика из градовете,ако не краде.Лъжи на кг.!А къде отчетохте кражби,?Нали бяхте в правителството?Къде са доказателствата?Колко беше бюджета преди 10 г.и колко сега?Опоскаха парите за Хемус,не платиха на Автомагистрали,но актуализираха 2.6 млрд за 3 м.,.После полека лека 500 млн.заеми,още 500 млн и на 25 .10.още 500 млн.Заеми за 2 м.,ни пари за медици,ни за строители,е къде отиват?
35
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 ноември ще се направят още куп поразии от служебния кабинет на Фигуранта... че никой няма да иска да управлява държавата... Освен безскруполните бивши министри на Чорапа...
34
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма край,повече от година ни разиграват задкулистни играчи както си искат,дъртите кукловоди,но това трябва да приключи.Първо мръснишките божкови от.падъци хаджиите и общатас партии на прос.тащината,после ни спуснаха кукувците чалгари,сега тарикатите кирчоасеновци и всички един дол дренки с различна фасада и изказ.Никой от тях не става,имат различни и близки олигархични интереси и пробват в лов на риба,щото сме 80% лесни от ония.Как е веъзможно да търпим тази низост?
33
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай стига бе,толкова ли мразите народа простодушния,че да съсипваме държавата с двама мошеници.Те очевадно излъгаха Херо,защото го могат и са много далече от морала,чак да повярва,че са борци с корупцията.Тя ако не разбира с кой си има работа,повечето хора виждат.Тия се самозабравиха и смятат че като лъжат за 300 ц ...,дори надминават и ползват думата" корупция" за обща употреба,а на практика само това правиха,защото получиха гръб,е какво,в крайна сметка ние ще избираме и рестото за наша сметка
32
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мандат на Киро Ментаражиев и Асенчо Спецов е трагедия за БГ.Нито закони спазват,само лъжи и си разиграват коня както си искат.Корупция и безхаберие.Това да обиколиш половин БГ и да говориш най арогантно срещу гл.прокурор ,че трябва да го смениш с лучния си Лозанчо Панов да им прави чадър е обсолютно ненормално.Не знам дали хората им се връзват,но толкова нахални хора,без никаква програма,а само лични интереси и на кукловидите дори не е от трън на глог а кражби на едро,под предтекст,че ги спират
31
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко бъдещо правителство е обречено на провал, заради "политиката" водена от Чорапа и пpocтите му министри от служебния кабинет... Затова няма и да има ново правителство.
30
5
 
16
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Харвардците яко ги покровителстват от посолството. Политолозите усещат откъде духа силният вятър наситен с метан и се стараят да трупат точки. А народът в голямата си част казва -- да ти таковам и кандидат-президентите, и партиите, и кукловодите им ....
29
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Продължаване измамата" няма да ги избираме,не ни интересуват,това дсцмошеници.Те са вредни и супер крадливи.
28
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова неща се случиха за три дни, те мълчат като пусита. Канадския измамник говори за цена на тока за бизнеса, докато хората губят работата си заради фашистки сертификати. Поредните ментета.
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, не ги залъгвайте, че ще получат шок на изборите. Малко вярват на тия фалшификати. Поредните спасители.... смях.
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може.... ама друг път.